Svenska
Gamereactor
recensioner
Sniper Elite VR: Winter Warrior

Sniper Elite VR: Winter Warrior

Det är dags att operera bakom fiendens linjer, beväpnad med vårt förstånd och en stor mängd kulor, för att förvisa nazisterna från vårt land...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Även om VR ännu inte tagit världen med storm, har tekniken verkligen förbättrats sedan den först kom, och trots att den ännu inte kan konkurrera med de bästa upplevelser som traditionella spel kan erbjuda, finns det en sak som den gör bättre under rätt omständigheter, och det är inlevelse.

HQ

Sniper Elite VR: Winter Warrior är ett utmärkt exempel på detta. Så fort du sätter på dig headsetet förflyttas du tillbaka i tiden till andra världskriget, till den bittra vintern 1944-45. I rollen som Partisan försöker du befria ditt hemland Italien från nazisternas ockupation, en slowmotion-bild i taget.

Sniper Elite VR: Winter Warrior
Grafiken känns i bästa fall som förra generationen.

Även om miljöerna inte är särskilt fantastiska hjälper de dig att leva dig in i omgivningen, men det som verkligen får dig att känna dig som en elitskytt är själva skjutandet. Du kan justera inställningarna som du vill för att göra det så svårt eller enkelt som möjligt, men om du har varit ett långvarigt fan av den här serien eller bara älskar krigsberättelser kommer du älska att dra tillbaka slutstycket för varje klingande skott från ditt gevär eller desperat gripa efter ett nytt ammunitionsklämma till din pistol när du befinner dig i bakhåll från en tidigare osynlig fiende.

Det är värt att notera att skyttet i Sniper Elite VR: Winter Warrior inte direkt är lätt att lära sig. Även på de enklaste inställningarna måste du vänja dig vid att kulorna faller nedåt, och du måste förmodligen använda Focus-mekaniken för att sikta exakt på varje skott. Men om du letar efter en mer utmanande VR-shooter har du träffat rätt. Det kan vara frustrerande ibland, särskilt när det är lite knepigt att sikta med gevären, men om du letar efter realism och inlevelse så får du vad du behöver.

Detta är en annons:
Sniper Elite VR: Winter WarriorSniper Elite VR: Winter Warrior
Känslan finns onekligen där.

Som nämnts spelar du som Partisan, en italiensk motståndssoldat med uppgift att samla in information om och förstöra nazisternas supervapen. I kampanjen kretsar många av uppdragen kring ett mer smygande tillvägagångssätt, där du faktiskt inte utövar mycket prickskytte, utan istället bara träffar fiender i bakhuvudet med din pistol. Detta kan vara lite vanskligt ibland, eftersom jag aldrig var helt säker på hur nära jag behövde komma för att få en ordentlig träff, vilket ledde till att jag kom lite för nära fiendens baksida ibland. Det var inte kul för någon av parterna.

Dessa stealth-avsnitt bryts ofta upp av enstaka segment där spelet talar om för dig att det är dags att börja snipa. Du kan naturligtvis gå macho in i vilket uppdrag som helst, men du kommer krossas efter några träffar, så det är ganska tydligt att stealth är det bästa alternativet. De flesta av uppdragen har också en ganska linjär struktur, och även om du får öppna områden finns det inte mycket att göra förutom att plocka upp ett förlorat brev eller halsduk. Men när saker och ting väl kommer igång och du börjar snipa är det lätt att förlora sig i spänningen. Att attackera en stridsvagn efter att du har lagt minor i dess väg är fantastiskt roligt, särskilt när du måste undvika elden från den otäcka maskinen samtidigt som du letar efter de raketgevär som behövs för att ta ner den en gång för alla.

Sniper Elite VR: Winter Warrior
Att sikta är tyvärr alltför ointuitivt.
Detta är en annons:

När du har avslutat kampanjen kan du också prova ett par andra spellägen. I Sniper Hunt slåss du mot AI-krypskyttar som kan skjuta dig på långt håll om du inte är smart med var du tar skydd och när du lämnar det. Last Stand var en personlig favorit, där du bara skjuter våg efter våg av fiender tills du till slut blir nedkämpad. Med tanke på att vissa VR-spel inte erbjuder så många timmar är det trevligt att se något som kan få dig att komma tillbaka även efter att du har besegrat huvudberättelsen.

Den största kritiken jag har att ge Sniper Elite VR: Winter Warrior är att det inte alltid känns lika roligt. På grund av de manuella sparpunkterna kan du ibland spela i cirka 20 minuter innan du förlorar framsteg genom att dö. Det låter inte så mycket, men med tanke på att du i VR inte vill spela i timmar i sträck kan det vara ganska nedslående att förlora på det här sättet. Dessutom kan det uppslukande skjutandet ibland kännas lite frustrerande. Om du kämpar för att hålla händerna raka, som jag, kommer du ofta att upptäcka att dina skott inte träffar något annat än vinden, och siktena kan vara svåra att få grepp om. Återigen kommer detta inte avskräcka dem som letar efter den tighta skjutmekaniken som Sniper Elite-serien alltid erbjudit, men de som vill ha en ny, rolig VR-shooter bör veta att det kommer ta lite tid att vänja sig.

Sniper Elite VR: Winter Warrior
Det finns flera bra spellägen utanför kampanjen.

Det är ganska svårt att bestämma sig för ett betyg till det här spelet. Sniper Elite VR: Winter Warrior blandar en gedigen kampanj med några roliga scenarier som känns precis som den spännande upplevelsen i det traditionella äventyret. Men med klumpig spelkontroll och grafik som ofta känns på sin höjd okej, når det inte riktigt upp till några högre höjder.

07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Bra vapenkänsla, solid kampanj, underhållande spellägen, väldig inlevelsefullt
-
klumpig och ointuitiv spelkontroll, medioker grafik
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content