Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Sonic Colours

Sonic Colors

Ett nytt Sonic är utannonserat. Love har tittat närmare på gigantiska hamburgare och färgspridande utomjordingar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Har Sonic 4 bytt namn?
Nej, tydligen är det ännu ett Sonic-spel på ingång. Sonic Color verkar hålla sig till den nya skolans Sonic-spel. Alltså post Dreamcast, när allting så sakta började spåra ur fullständigt. Ändå får jag känslan av att Sonic Color är mer avskalat än senare praktfiaskon som Sonic Unleashed och Sonic and the Black Knight. Det ser faktiskt aningen mer smakfullt ut än vanligt. Nu ska man naturligtvis inte förvänta sig speciellt mycket, men kanske att man försiktigt vågar hoppas på ett helt ok plattformsspel med gott om action och fart.

Skådar mitt norra öga en tredje dimension?
Ja, så ser det banne mig ut. Bilderna antyder ju att Sonic kommer att kunna springa både förbi och runt om gigantiska hamburgare och märklig exotisk arkitektur. Men han verkar ändå vara relativt hårt hållen. Det blir nog en ganska snäv stig man kan röra sig på. Vilket naturligtvis inte är något problem, snarare tvärtom. Upptäckarlusta är ingenting jag gärna ser i Sonics värld. Hellre uppstramat och fartfyllt. Dessutom kommer vi att spela delar av spelets banor i två dimensioner, sett från sidan. Ett grepp som tidigare använts ibland annat Mario Galaxy.

Vad har vi fått se hittills?
Lite bilder och en teaser-trailer bara. Inte mycket att gå på, men temat är satt. Dr. Eggman är tillbaka och denna gång har han byggt ett nöjesfält. Inte sådär överdjävulsk elakt gjort kan man tycka, det är ändå ondskan personifierad vi talar om. Men det finns säkert en grym plan om världsherravälde någonstans i bakgrunden. Allt annat vore under äggmannens värdighet.

Finns de sedvanliga vännerna med?
Tails bara, verkar det som. Och honom finns det ingen anledning att klaga på. Den tvåsvansade räven är trots allt ganska trevlig bekanskap. Än så länge lyser resten av Sonics hemska vänskapskrets med sin frånvaro. Däremot finns det gott om färgglada bläckfiskar med i spelet.

Detta är en annons:

Bläckfiskar?
De liknar svävande bläckfiskar i alla fall. Men är egentligen någon slags utomjordingar som fångats av Dr. Eggman. Sonic räddar dem av två anledningar. Dels är han en lika snäll igelkott. Ser han något i fångenskap går han på sin magkänsla. Och den säger "ut och rädda" precis som vanligt. Den andra anledningen är mer självisk. Bläckfiskutomjordingarna har nämligen krafter som Sonic kan tillgodogöra sig.

Och "Color" i titeln innebär?
Det är en anspelning på bläckfiskarnas krafter. Får man kraft från en gul bläckfisk kan man hitta nya vägar genom att borra sig genom marken. Andra färger ger mer offensiva färdigheter. De olika förmågorna kan sättas ihop i långa kombinationer och ska enligt Sega själva främja hastighet och flyt.

Vilka format blir det?
Nintendo hela vägen. Förutom till Wii släpps även en Nintendo DS-version. Det är väl ingen på redaktionen som direkt jublar över ett nytt Sonic i 3D. Men det kan ändå bli intressant att se hur Sega tänkt förvalta sitt starkaste varumärke. Om de tänker fortsätta slentrianmässigt kissa på honom eller om de bestämt sig för att plocka upp igelkotten ur personaltoaletten och tvätta av honom. Redan i slutet av året ser Sonic Color ut att släppas.

Sonic Colours
Detta är en annons:
Sonic Colours
Sonic Colours
Sonic Colours
Sonic Colours
Sonic Colours
Sonic Colours
Sonic Colours
Sonic Colours
Sonic Colours

Relaterade texterLoading next content