Svenska
Gamereactor
recensioner
Sonic Dream Team

Sonic Dream Team

Utvecklarna bakom Sonic Dash-följetongen har rullat ut sitt Apple Arcade-exklusiva 3D-äventyr och Hegevall har sprungit igenom det...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Jag tror inte att jag överdriver om jag påstår att jag recenserat 20 stycken Sonic-spel genom åren. Kanske till och med 30. De allra flesta titlarna som rullats ut från Sega med den laserblå långdistanslöparen i huvudrollen har jag upplevt och generellt sett har jag haft mycket roligare med 2D-spelen än 3D-äventyren. Jag har dock, mig veterligen, aldrig någonsin tagit del av ett Sonic-spel vars story framstått som något annat än ren utfyllnad. Det tror jag inte att någon har. Oftast handlar det ju om att Sonic och hans ultrakulörta Dreamcast-kompisar hamnar i trubbel efter att den eviga ruskpricken Eggman hittat på något nytt elakt sattyg, så även den här gången.

Sonic Dream Team
Grafiken är ytterst trevlig och designen supermysig.

I Sonic Dream Team har Eggman (som är stor som ett höghus den här gången) lagt beslag på en maskin kallad "Reverie" som kan förverkliga drömmar. Tyvärr är Eggmans innersta drömmar inte direkt ljusrosa, fluffiga och dränkta i smakrika tilltugg och heltrevliga sammankomster med goda vänner, utan virrigt jobbiga mardrömslabyrinter dränkta i dödliga robotkrabbor och annat otyg. Det gäller för Sonic och hans vänner att hoppa mellan dessa drömvärldar för att försöka stoppa Eggman och förstöra hans maskin innan han går för långt, och där börjar Dream Team.

Sonic Dream Team
Snabbt går det och roligt är det. När tempot avtar och du blir stillastående dör dock Dream Team.
Detta är en annons:

När äventyret börjar kan du enbart spela i rollen som Sonic himself men ju längre in du kommer, ju fler av spelets sex valbara hjältar (Sonic, Tails, Knuckles, Amy, Cream samt Rouge) blir spelbara. De skiljer sig dock mindre åt rent spelmässigt än vad jag är van vid och i slutändan spelar det rätt liten roll vilken av dessa som man kontrollerar. Banorna ser identiska ut oavsett och utmaningen består för det mesta i att hålla farten uppe. För den delen gör Sonic Dream Team riktigt väl. Farten. Spelet går snabbt och banorna är designade för att du ska kunna hitta ett flyt mellan att springa snabbt, hoppa långt och åka på "rails". Det är när allting avstannar och Sonic (eller någon av de andra) fastnar eller hamnar i ett scenario där man måste klättra eller vända för att göra om ett särskilt hopp, som det här spelet snabbt blir hopplöst trist.

Sonic Dream Team
Det finns sex olika hjältar att välja mellan.

Farten är med andra ord livsviktig här och till skillnad från Sonic Adventure eller Sonic 2D-äventyr är det mer påtagligt hur viktig farten och tempot är för spelbarheten och just därför borde kanske utvecklarna Hardlight Games (som utvecklat samtliga Sonic Dash-spel) lagt lite mer tid på fler möjligheter att korsa olika hinder för att därmed slippa bli stillastående. För min del har jag under min genomspelning av Dream Team snudd-på gripits av digitalpanik varje gång jag blivit stillastående och om det inte vore för att spelvärldarna här är så mysiga som de är, skulle jag helt klart klagat mer på just denna portion av detta ambitiösa Apple Arcade-spel.

Sonic Dream Team
Touch-kontrollen fungerar utmärkt men Dream Team är lite för kort.
Detta är en annons:

För Dream Team är mysigt. Banorna är en perfekt mix mellan de mest traditionella bitarna av Green Hill Zone och Sonic Dash-banorna och designen sprudlar av charm och karaktär. Storyn presenteras via stillbildssekvenser med engelska röstskådespelare och även om jag mer än gärna hoppar över rubbet är presentationen välgjord och kvick utan att bli sådär invecklat jobbig och mobilspelskrånglig bara för att få dig att "råka" slunga upp 490 kronor för att låsa upp en lootlåda. Dream Team är exklusivt till Apple Arcade och därmed helt befriat från allt vad mikroköp heter och det är naturligtvis superskönt. Grafiken är bra, ljudet är bra och musiken är väldigt trevlig men Sonic Dream Team är för kort, tyvärr. Det tar slut precis när det börjar bli riktigt roligt men jag har haft en trevlig upplevelse från start till slut och rekommenderar absolut Dream Team.

Sonic Dream Team
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Charmig design, färgstark och snygg grafik, lättspelat, snabbt tempo, trevlig musik
-
Lite väl kort, spelet tappar allt när tempot avstannar
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Sonic Dream TeamScore

Sonic Dream Team

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Utvecklarna bakom Sonic Dash-följetongen har rullat ut sitt Apple Arcade-exklusiva 3D-äventyr och Hegevall har sprungit igenom det...Loading next content