Svenska
Gamereactor
nyheter

Sonic the Hedgehog passerar 1,6 miljarder sålda spel

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Sega har publicerat sin årliga finansiella rapport, och i dokumentet avslöjar den japanska spelgiganten att Sonic the Hedgehog-serien nu passerat halvt ofattbara 1,66 miljarder exemplar (free to play är medräknat). Som en jämförelse på hur viktigt Sonic är för Sega, är den näst bäst säljande serien faktiskt Creative Assemblys Total War, som nu uppnått 43,4 miljoner sålda enheter.

Puyo Puyo (som debuterade samma år som Sonic, alltså 1991) kommer på tredje plats, med en livstidförsäljning på totalt 39 miljoner sålda exemplar. Därefter kommer Football Manager, som står för 30,2 miljoner enheter, vilket placerar det före Chain Chronicle på 26 miljoner enheter.

Några av de andra anmärkningsvärda serierna inkluderar Like a Dragon på 21,3 miljoner exemplar, Shin Megami Tensei på 19,2 miljoner och Virtua Fighter på 18,8 miljoner exemplar.

Det bör nämnas att dessa uppgifter är korrekta från och med mars 2023, vilket innebär att exempelvis Sonic Superstars och Total War: Pharaoh inte är medräknade.

Sonic the Hedgehog passerar 1,6 miljarder sålda spel
En populär och ilsnabb herre.


Loading next content