Svenska
Gamereactor
nyheter

Sony: Microsoft vill förvandla oss till Nintendo

Enligt Sony vill Microsoft med hjälp av Activision Blizzard-uppköpet bli det givna hemmet för fans av blytung action till konsol...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Microsofts försök att få sitt uppköp av Activision Blizzard godkänt och Sonys motstånd mot affären på svindlande 68,7 miljarder dollar, har blivit något av en följetång i år. Sony har länge hävdat att köpet kommer ge Microsoft en orättvis konkurrensfördel, men inte bara det nu säger de att Microsofts strategi är att göra Sony till Nintendo.

Anklagelsen kommer i en skriftlig kommentar från Sony till den brittiska konkurrens- och marknadsmyndigheten, som för närvarande granskar affären. Sony tror att Microsoft i och med köpet av Activision Blizzard kommer att "bli den enda leverantören av alla de bäst säljande actionspelen till konsol", medan Sony och Nintendo kan slåss om familjer och unga spelare.

"Microsoft claims that Nintendo's differentiated model demonstrates that Sony does not need Call of Duty to compete effectively. But this reveals Microsoft's true strategy. Microsoft wants PlayStation to become like Nintendo, so that it would be a less close and less effective competitor to Xbox. Post-Transaction, Xbox would become the one-stop-shop for all the best-selling shooter franchises on console (Call of Duty, Halo, Gears of War, Doom, Overwatch), as the Decision explains, and it would then be free from serious competitive pressure."

Sony "glömmer" dock att nämna att de i och med sitt senaste köp av Bungie nu har Destiny - ett av de mest populära actionspelen på marknaden. Samtidigt har de våldsamma och brutala spel som The Last and Us och God of War: Ragnarök som näppeligen för tankarna till Nintendo.

Sony: Microsoft vill förvandla oss till Nintendo


Loading next content