Svenska
Gamereactor
nyheter
Ark: Survival Evolved

Sony och Microsoft betalade tiotals miljoner kronor för Ark: Survival Evolved

Att lägga till populära spel i Game Pass och PS Plus kostar uppenbarligen en rejäl slant för de båda konsoltillverkarna...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Hur mycket Microsoft och Sony betalar tredjepartsstudios för att inkludera spel i Game Pass- och PS Plus-prenumerationerna är vanligtvis något alla parter håller tyst om. Nu har det dock framkommit exakt hur mycket de två konsoltillverkarna betalade för att säkra tidsbegränsade rättigheter till det populära överlevnadsspelet Ark: Survival Evolved.

Det är Kotaku-journalisten Ethan Gach som avslöjar siffrorna på Twitter, baserat på en <a href="https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1886894/000110465922100894/tm2128835-10_drsa.htm" target="_blank">rapport<//a> till den amerikanska finansinspektionen från Snail Games USA, som äger Ark-utvecklaren Studio Wildcard. Totalt betalade Sony 3,5 miljoner dollar för att ge spelet till PS Plus-medlemmar i mars, medan Microsoft betalade 2,5 miljoner dollar för att fortsätta ha spelet på Xbox Game Pass.

Det verkar också, om man går djupare in i rapporteringen, som om det kommande Ark 2 kommer erbjudas via Game Pass i minst tre år enligt ett avtal mellan Snail Games USA och Microsoft.

Ark: Survival Evolved

Relaterade texter

Ark: Survival EvolvedScore

Ark: Survival Evolved

RECENSION. Skrivet av Andreas Blom

Nu har äntligen Studio Wildcards ambitiösa överlevnadsäventyr lämnat Early Access-stadiet och det är en enorm värld som väntar. Men hur roligt är det egentligen att hänga med dinosaurier?Loading next content