Svenska
Gamereactor
nyheter
Halo 6

Spencer antyder att Halo 6 kan komma till Windows 10

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Xbox-chefen Phil Spencer pratade med PC Gamer i tisdags om spel till Windows 10 och potentialen för att Halo 6 skulle kunna släppas till formatet.

HQ

Det är nyligen utannonserade konceptet "Play Anywhere" som gjorde att han fick frågan om Microsoft tänker behålla några spel Xbox-exklusiva för att locka folk att köpa konsolen istället för Playstation 4. Spencer menar dock att företaget inte är "about putting content only on console to manipulate Windows gamers to go buy an Xbox".

När diskussionen gled in på Halo 5: Guardians och det faktum att det inte finns till PC, sade Spencer att "there's nothing about the gameplay mechanic that doesn't work". på en dator. Men han tillade att "I can go take last year's game, rework it to go on PC, or I can have 343 look forward in what they're going to do". I framtiden är strategin annars att försöka få ut exempelvis Forza till datorer - "going forward, we're going to bring our Forza games to PC complete".

Det här ledde till frågan om Halo 6 inkluderas av denna strategi. Spencer fick frågan om det finns någon ideologisk anledning till att inte slläppa det till PC för Microsoft, vilket han besvarade: "not at all". Därmed verkar det alltså som att PC-spelarna äntligen kan få chansen att spela Halo-serien igen.

Halo 6

Relaterade texter

4K-grafik och 60 bilder per sekund i Halo 6?

4K-grafik och 60 bilder per sekund i Halo 6?

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Halo 6 är fortfarande inte utannonserat, men att det är under utveckling är inte direkt någon välborgad hemlighet och 343 Industries har flera gånger antytt att det är på...

Osannolikt att Halo 6 släpps i år

Osannolikt att Halo 6 släpps i år

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Vi är många som väntar på fortsättningen på Master Chiefs historia (och betydligt färre av oss som ser fram emot mer Locke) i Halo 6, men trots att det snart fått tre år...Loading next content