Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
recensioner
Spider-Man Remastered

Spider-Man Remastered

Patrik har svingat sig genom betongdjungeln som Spider Man i en remasterversion och är väldigt underhållen...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är svårt att inte glädjas åt att fler får möjligheten att testa väldigt lovordade upplevelser som varit exklusiva. Spiderman är ett sådant exempel och precis som Horizon Zero Dawn är det ytterligare en Sony-upplevelse som nått PC. Jag kommer därför inte gå så djupt i narrativet. Jag har under mer än 30-timmar svingat mig igenom detta äventyr och dess expansioner. Det nya denna gång är Ray-Tracing, DLSS, SLAA, ny högre upplösningar och lite annat. Det märks att spelet fått sig en liten uppgradering. Det ser riktigt bra ut trots att det nu har ett par år på nacken. Att svepa genom staden är en riktigt fantastisk känsla. Det är lite synd att terräng bara sveper in från att vara osynlig om du rör dig för fort. Det syns speciellt när du får mer förmågor att röra dig snabbare genom staden. Jag har också haft lite besvär med Nvidia och deras Ray-Tracing som gjorde spelet lite instabilt. Med det avstängt såg spelet ändå väldigt bra ut, det kan ha varit vår förhandsversion som är lite äldre än den du får dag ett.

Jag har bara sett originalet i rörelse vilket gör att både narrativet och det spelmässiga var helt nytt för mig. Jag kan inte säga annat än att jag delar Henrics åsikter om det mesta. Det vi bjuds på är en spännande berättelse med riktigt fin personkemi mellan Peter och Otto. Jag gillar också hur kaxig vår protagonist är mot skurkarna. Alla verkar känna varandra och det gör att det hela känns mer dynamiskt och levande. Vi möter inte skurkarna för första gången utan Spider Man har burat in dessa upprepade gånger. En favorit för mig var hur nördig Peter blir gällande Shockers dräkt och vill prata vetenskap med honom när han sitter i fängelse. Shocker är inte helt överlycklig att behöva sitta och göra det med Spider Man. Den där ofrivilliga humorn smyger sig in lite överallt. Berättelsen tar också mer seriösa steg med Otto som är sjuk, desperat och försöker hitta en väg ut. Det finns inget nytt till narrativet, men du får allt nedladdningsbart innehåll inbakat. Jag tycker att det fortfarande är bra klass på denna sida av äventyret. Berättelsen i huvudäventyret är stark, med roande sidouppdrag.

Spider-Man Remastered
Fantastiskt inbjudande värld.

Min största kritik är slagsmålssystemet som inte har samma finess och precision, som exempelvis Arkham Knight. Samtidigt förstår jag att det är svårt med så mycket detaljer i miljöerna, att lyckas få till det perfekt. På PC skulle jag rekommendera dig att använda en spelkontroll. Mus och tangentbord fungerar, men det är inte optimalt. Detta skapades först och främst med en handkontroll i åtanke. Jag kände också att då-och då reagerade inte karaktären på kommandon, som att plocka upp föremål och kasta dessa. Det är inte spelförstörande på något sätt utan det fungerar för det mesta. Däremot tycker jag slagsmålssystemet är som roligast när man slår upp fiender i luften och sveper runt och attackerar fiender konstant från olika riktningar. Det är ett system som inte är särskilt svårt att greppa och göra roliga saker med. Det saknar lite djup men gör sitt jobb och för det mesta har jag ändå roligt i striderna. Detta var utvecklarens första försök med Spider Man och precis som Arkham Asylum kan inte allt vara perfekt. Det blir spännande för mig att utforska Miles Morales äventyr senare i år på PC av den orsaken, och förhoppningsvis nästa års uppföljare.

Detta är en annons:

Jag behöver nämna lite om musiken för den bidrog verkligen till stämningen. Den känns precis så där filmisk och passande som jag hoppades på. Att svepa genom staden i olika kostymer, rädda folk från brottslingar på gatan är väldigt fängslande. Jag kan se förbi lite tekniska saker som förhoppningsvis blir uppdaterade. Vid sidan av lite instabilitet med ray-tracing har jag inte stött på mycket tekniska problem. Jag övertygad om att det kommer rapporter efter släpp som det brukar göra men min upplevelse har varit stabil och riktigt bra. Ljudet och musiken har varit en viktig komponent att göra detta bra. Jag har märkt några enstaka laggningar när saker ska laddas in, men rent allmänt känns upplevelsen bra. Det påminner mig mycket om hur jag vill minnas de äldre Spiderman-titlarna från Playstation 2, Gamecube och Xbox-tiden även om det var betydligt sämre än detta.

Spider-Man RemasteredSpider-Man Remastered
Poliserna behöver ofta din hjälp.

Paketet vi får här är allt som tidigare släppts. Även om det har samma brister som originalet från 2018 är det ett riktigt bra spel. Jag gillade både huvudäventyret och de nedladdningsbara stickspåren med sina egna skurkar. Det är svårt att vara negativ om ett så här bra superhjältespel. Därför vill jag också skina lite ljus på att det gör så otroligt mycket rätt. Även om jag inte är ett stort fan av att samla föremål är det inte så otroligt många och dräkterna du kan låsa upp kommer med trevliga förmågor. Alla dräkter som kom via nedladdningsbartinnehåll är också med. Jag är supernöjd att dräkterna även fungerar felfritt i mellansekvenser och i andra situationer där många spel skulle ge dig tillbaka normalutseendet. Höjdpunkten för mig är Spider Cop det är så förfärligt underhållande att höra suckarna från polisen Yuriko Watanabe som ibland bara lägger på luren. Det är barnslig humor som fungerar. Jämfört med allvaret i det fenomenala Arkham-titlarna är detta en trevlig skillnad.

Äger du en PC anser jag att detta är väl värt att testa. Det innehåller bra grafik, ljud, spelbarhet och är ett kompetent superhjältelir. Du intar rollen som en kaxig Spider Man men får också utforska hans liv som Peter Parker. Det finns gott om humor, allvar, sorg och andra sidor som bidrar till ett riktigt roande äventyr. Vid sidan av ett lite oprecist stridsläge och småtekniska besvär är detta utan tvekan minst lika bra idag som det var 2018 när vi recenserade det. I denna utgåva har du även allt extramaterial som lanserats sedan dess också. Jag har gillat alla stickspåren även om de är lite korta. Det andra paketet var lite svårare än basspelet, men det är på en helt lagom nivå. Du kan också öka svårighetsgraden eller sänka den om du behöver. Möjligheterna att ställa in nästan allt i menyerna gör att du kan anpassa upplevelsen efter din dators prestanda och behov. Det är inte en fullpoängare från mig, men nästan.

Detta är en annons:
Spider-Man RemasteredSpider-Man Remastered
Stor känsla av frihet.
Spider-Man Remastered
Spider-Man Remastered
Spider-Man Remastered
Spider-Man Remastered
Spider-Man Remastered
Spider-Man Remastered
09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Stor inbjudande värld, känns som att vara Spider Man, bra rörelsesystem, ser bra ut, spännande narrativ och sidospår
-
Lite tekniska problem, oprecist stridssystem
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

4
Spider-Man RemasteredScore

Spider-Man Remastered

RECENSION. Skrivet av Patrik Severin

Patrik har svingat sig genom betongdjungeln som Spider Man i en remasterversion och är väldigt underhållen...

Rykte: Spider-Man Remastered säljs separat

Rykte: Spider-Man Remastered säljs separat

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Något officiellt utannonserande har vi inte, men det verkar som att Sony just råkat avslöja att Spider-Man Remastered kommer att släppas som ett separat spel. Eurogamer...Loading next content