Svenska
Gamereactor
nyheter
Starfield

Starfield får en överraskande 18 års åldersgräns i Australien

Det kommer att finnas gott om våld och droganvändning, men du bör tydligen inte förvänta dig något rymdsnusk...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Även om Bethesdas episka rollspel ofta innehåller vuxna teman är de sällan särskilt explicita. Detta gjorde det möjligt för The Elder Scrolls V: Skyrim och Fallout 4 att få en åldersmärkning från 15 år i Australien, för att på så sätt göra dem tillgängliga för en bredare publik.

Det verkar dock som om det kommande Starfield blir en något annorlunda historia. Spelet, som blir Bethesda Game Studios första originalserie på över 25 år, fick nyligen ett fast släppdatum efter förseningen förra året och har premiär i september. Detta innebär att vi är knappt sex månader från lanseringen, och nu har världens organisationer för klassificering av spelinnehåll till synes börjat åldersgranska Starfield.

Först ut är Australiens klassificeringsnämnd, och det visar sig att äventyret fått en 18-årsgräns. Landets myndigheter är kända för att vara riktigt hårda mot TV-spel, och detta är motiveringarna bakom beslutet: moderate impact teman och språk, strong impact våld, very mild impact naket, high impact droganvändning och slutligen none sex.

Är du förvånad över att Starfield får högre åldersgräns än tidigare titlar från Bethesda Game Studios, eller är det i linje med vad du förväntade dig?

HQ
StarfieldStarfield
StarfieldStarfield
StarfieldStarfield

Relaterade texter

StarfieldScore

Starfield

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Så har det äntligen blivit dags att få utforska rymden i Bethesdas första helt nya spelserie på över 25 år. Vi kollar in om rymdäventyret håller vad det lovar...



Loading next content