Svenska
Gamereactor
nyheter
Starfield

Starfield var enda singleplayer-spelet bland de tio mest spelade titlarna 2023

Plötsligt känns det väldigt uppenbart varför alla utgivare med sådan frenesi satsar allt de har på live service för tillfället...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

En färsk rapport om statusen för TV-spelsindustrin under 2023 bjuder på gott om intressanta fakta baserat på insamlad data från totalt 37 viktiga marknader. En av de saker som verkligen sticker ut är listan över de tio mest spelade titlarna enligt parametern Monthly Average Users, alltså det månatliga snittet på antalet gamers (PC, Playstation och Xbox).

Av alla de tio spelen var hela nio av dem multiplayer-titlar, antingen versus eller co-op, vilket såklart tydligt bidrar till att förklara varför alla utgivare just nu aktivt arbetar med att fokusera på live service. Det verkar helt enkelt vara vad vi gamers helst tillbringar vår tid med. Det är även värt att notera att snittåldern på dessa multiplayer-spel är sju år, så det verkar vara svårt att hävda sig för nyare satsningar.

Det enda spelet som var singleplayer av de tio mest spelade titlarna 2023 var Starfield (som även var den enda helt nya spelserien på listan). Etta på listan kom för övrigt Fortnite, följt av Call of Duty, Grand Theft Auto och Roblox.

Är det enorma intresset för multiplayer i linje med vad du förväntat dig, eller är du överraskad av resultatet?

Starfield
Att Starfield ingick med Game Pass bidrog säkerligen till att ännu fler spelare gav det chansen.

Tack Insider Gaming

Relaterade texter

StarfieldScore

Starfield

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Så har det äntligen blivit dags att få utforska rymden i Bethesdas första helt nya spelserie på över 25 år. Vi kollar in om rymdäventyret håller vad det lovar...Loading next content