Svenska
Gamereactor
nyheter
State of Decay 3

State of Decay 3 använder Unreal Engine 5 och The Coalition hjälper till

Efter en strulig utveckling verkar saker och ting nu gå åt rätt håll för Undead Labs som nyttjar Epics senaste grafikteknologi till sitt kommande spel...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

State of Decay och dess uppföljare State of Decay 2 var båda två underbara spel som fick suveränt stöd från utvecklarna och som även gick mycket bra kommersiellt. Ett område där de däremot inte imponerade var grafiken.

Även om State of Decay 2 fick en grafisk uppgradering senare, så tänjde det fortfarande inte på några gränser och såg ganska mediokert ut. Men efter att spelet släpptes 2018 köpte Microsoft upp studion Undead Labs och 2020 utannonserades State of Decay 3. Även om trailern bara var förrenderad visade det en helt annan ambition i både presentation och grafik.

Tyvärr har det varit problem en del utveckling på studion, som anklagats för att ha en usel arbetsmiljö med en nyckelpersoner som lämnar studion, något som fått Microsoft att engagera sig för att förbättra situationen. Och förhoppningsvis rör sig nu saker och ting i rätt riktning.

I Larry "Major Nelson" Hrybs senaste podcast pratade Xbox Game Studios-chefen Matt Booty om titeln och avslöjade att det använder spelmotorn Unreal Engine 5, vilket gör det möjligt att leverera något riktigt spektakulärt, och sade även att Undead Labs får hjälp av The Coalition. Detta är studion som gör Gears of War-serien, och de kan definitivt ett och annat om både Unreal Engine och grafik i allmänhet:

"So, you mentioned Undead Labs, they're working with The Coalition up in Vancouver, our Gears of War studio, using some of the technology around Unreal 5 and some of the stuff that's been in Gears of War before to bring that into State of Decay."

Vi har fortfarande inte ens ett premiärår för State of Decay 3, men vi ska nog inte räkna med att det släpps förrän absolut tidigast 2024.

HQ
State of Decay 3

Tack Pure Xbox

Relaterade texterLoading next content