Svenska
Gamereactor
nyheter

Stor ökning i VR-relaterade försäkringsärenden

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

VR har tagit oss med på levande upplevelser i allt från att försöka hålla dreglande zombies borta från oss till att verkligen få känna hur det är att snöra på oss boxningshandskarna och möta en motståndare ansikte mot ansikte. Men det är inte bara fiender och motståndare i VR-spelen som blir nerslagna och som får smaka på spelarnas knytnävar utan även en och annan TV-skärm och annat ömtåligt i folks vardagsrum som får möta ett tragiskt öde.

Det brittiska försäkringsbolaget Aviva har publicerat statistik när det kommer till VR-relaterade försäkringsärenden och siffrorna är rätt talande. År 2021 ökade antalet med hela 31% jämfört med året innan och från 2016 fram till i år ökade ärendena med 68%. Den vanligaste skadan är spruckna TV-skärmar och även trasiga möbler som självklart kommer i vägen för spelare som famlar runt i blindo. De flesta försäkringskraven ligger på runt 8000 kronor. Så vad kan vi lära oss av detta? Ha en bra drulleförsäkring, spela säkert och var snäll mot dumburken.

Avivas talesperson Kelly Whittington säger följande:
"As new games and gadgets become popular, we often see this playing through in the claims made by our customers. In the past, we've seen similar trends involving consoles with handsets, fitness games and even the likes of rogue fidget spinners."

Har du viftat sönder någon dyr vas hemma medan du spelat VR?

Stor ökning i VR-relaterade försäkringsärenden
Ett VR-vift och farmors ovärderliga Ming-vas är ett minne blott!


Loading next content