Svenska
Gamereactor
nyheter

Storbritannien blockerar Microsofts köp av Activision

Det är framför allt molnet som får britterna att tveka, men Microsoft har redan beslutat att överklaga detta i domstol...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

De tre största hindren för Microsofts försök att köpa Activision Blizzard har alltid ansetts vara konkurrensmyndigheterna i USA, EU och Storbritannien. De sistnämnda skulle lämna sitt beslut den här veckan, och det såg på förhand ut som om Microsofts eftergifter hade övertygat dem.

Nu rapporterar dock Bloomberg att en dom har fallit och de kommer att blockera affären. CMA har landat i slutsatsen att affären skulle skada konkurrensen inom molnet (det är inte Call of Duty som är problemet). Som Windows Central påpekar kan detta ironiskt nog leda till att flera molnplattformar (bland annat Nvidias Geforce Now) inte får Call of Duty, eftersom detta var ett löfte från Microsoft, något som inte längre gäller om de inte är ägare till Activision Blizzard.

Microsoft själva säger att de "remain fully committed to this acquisition and will appeal", men detta gör det högst osannolikt att affären slutförs i sommar som tidigare planerat och någon gång 2024 är mer troligt - om det ens går igenom.

Storbritannien blockerar Microsofts köp av Activision


Loading next content