Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Street Power Football

Street Power Football

Det har blivit dags att pausa simuleringarna, för att istället spela lite mer lättsam fotboll på världens bakgator. Vi kollar in kommande Street Power Football...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Endast en galning skulle på allvar försöka ta upp kampen med FIFA eller PES när det kommer till att emulera fotboll. Det kostar helt enkelt för mycket och området är helt inmutat. Men när det kommer till mer lättsam fotboll, finns däremot större svängrum och det är nästan tomt på konkurrens istället. Det är här vi hittar SFL Interactives satsning på mer arkaddoftande fotboll, där fokus ligger på att återskapa mer lekfull gatufotboll snarare än minutiöst planerade stormatcher.

När jag säger gatufotboll, talar jag inte bara om matcher tre mot tre på på bakgårdar och liknande. Street Power Football erbjuder förvisso sådant, men det är bara att vara en liten del av vad spelet innehåller. Målsättningen är att presentera en djupare vision om vad gatufotboll verkligen är, och för att uppnå det målet, har utvecklarna samarbetat med några av de mest kända namnen när det kommer till just sådan fotboll, såsom Liv Cooke, Melody Donchet, Soufiane Bencok, Daniel Got Hits, Raquel Benetti och Andrew Henderson.

Street Power Football
Så långt från FIFA man kan komma.
Detta är en annons:

För att täcka hela spektrumet av gatufotbollsverkligheten har SFL Interactive skapat sex spellägen för Street Power Football. Huvudattraktionen är dock Become King, ett kampanjläge där du kommer att försöka skapa dig ett välkänt namn. Sedan finns de nämnda 3v3-matcherna, som är det mest traditionella spelläget, samt det mer udda Freestyle där du väljer en serie färdigheter (det är en lång lista!), som du sedan måste utföra i takt till musik. Det här läget fungerar som ett rytmspel, men det faktum att spelaren kan välja musiken, färdigheterna och deras ordning, innebär att det kommer att finnas stor frihet när det gäller anpassning.

Namnet Panna Cage klingar nog inte särskilt välbekant för många av er, men konceptet här är väldigt enkelt - två motståndare måste försöka passa bollen mellan den andras ben, och göra mål för att vinna poäng och så småningom matchen. Trick Shot går som namnet antyder ut på att träffa föremål på banor som gator eller en tunnelbanestation. Du måste mäta riktning och styrka för att träffa varje objekt, och studion lovar att ändra objektets placering för att det ska vara en kontinuerlig utmaning. Till sist har vi Elimination, vilket är en variant av 3v3-matcherna, men med elimineringar.

Street Power FootballStreet Power Football
Lättsamt fotboll står på schemat i Street Power Football.

Som jag nämnde strävar utvecklarna att erbjuda arkadkänsla med Street Power Football, och när vi säger arkad så menar jag att det innehåller superkrafter, specialeffekter och en mycket intuitiv spelbarhet. Om du letar efter något som liknar simulering, kommer du mest troligt bli besviken och utvecklarna hymlar inte med att deras huvudinspirationen för spelet varit NBA Jam - och följaktligen är det bollsport i den andan du kan vänta dig.

Detta är en annons:

Det finns till exempel ostoppbara färdigheter, oförsvarbara sparkar, förmågor som slår ut motståndare och en mängd andra specialkrafter i samma anda. Allt beroende på vilken karaktär du spelar som. Även om du inte får skapa karaktärer från grunden, kommer Street Power Football att innehålla en lång lista med gatufotbollsspelare, som du kan anpassa på flera olika sätt.

Street Power FootballStreet Power Football
Sex mycket olika spellägen står till ditt förfogande.

Allt detta har sedan paketerats med en visuell stil som för tankarna tecknade figurer och rent av karikatyrer om man så vill, detta komplett med väldigt färgstark design samt massor av effekter. Det lär knappast golva någon grafiskt (kanske inte så konstigt heller med tanke på att det även kommer till Switch), men soundtracket verkar påkostat med låtar från bland annat Black Eyed Peas, DJ Snake, Snap med flera andra kända namn.

Jag gillar tanken att ha ett nytt lättsamt fotbollsspel att se fram emot, för de där kvällarna då simuleringar inte är vad jag och polarna är sugna på. Jag tror att det har potential att bli mycket underhållande, men om det verkligen blir så, vet vi först när vi provat det - och detta gör vi under de kommande veckorna.

Street Power FootballStreet Power FootballStreet Power Football
HQ

Relaterade texterLoading next content