Svenska
Gamereactor
nyheter

Super Nintendo är en bättre Playstation än... Playstation?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Att påstå att Playstation Classic mött kritik sedan retrokonsolen släpptes skulle vara årets underdrift. Många entusiaster (bland annat vi på redaktionen) är väldigt bittra över vad som till synes verkar vara en hastigt sammansatt produkt Sony skakat fram för att haka på trenden av nysläppta minikonsoler proppade med barndomsminnen.

Men saltströaren är inte klar med det öppna såret än! För det räcker inte med att vi har flertalet sämre fungerande PAL-versioner i Playstation Classic, samt många gånger en sämre upplevelse än själva originalet, så visar det sig att samma Playstation-spel kan spelas bättre på Nintendos Super Nintendo Classic. Det är bland annat Youtubern 8 Bit Flashback som själv valt att hacka SNES Classic och visar med Ridge Racer hur Nintendos nostalgiska plast leverar en bättre upplevelse än Sonys egna försök. Detta till trots att Playstation Classic egentligen har bättre prestanda.

Den troliga banditen i denna fortsatt pinsamma saga ligger troligen i valet av emulator som Sony använder i sin konsol; "PCSX ReARMed". Detta är en populär emulator skapad av fans vilket egentligen är ganska logiskt att använda. Problemet här verkar vara att implementeringen av emulatorn så 8 Bit Flashback själv laddat sin Super Nintendo Mini med samma emulator i grund och botten, fast genom RetroArch. Resultatet är som hans video visar en betydligt jämnare spelupplevelse med bättre respons och bilduppdatering. Nu är såklart inte den hackade Super Nintendo-varianten perfekt då andra spel kan uppleva tekniska brister som ljud eller liknande, men det är ändå ännu en knäpp på näsan för Sony i hur de utformat Playstation Classic.

Det kan såklart också röra sig om att valet av emulator kanske inte helt går ihop med valet av SoC, men på det stora hela så lutar det fortfarande mot ett hafsverk och slarvigt jobb från Sony. Vad har ni för tankar om detta? Förtjänar Sony mängden skam som kastas över dem eller sparkas det bara på den som redan ligger?

Super Nintendo är en bättre Playstation än... Playstation?Super Nintendo är en bättre Playstation än... Playstation?
Nintendoes what Sonisn't


Loading next content