Svenska
Gamereactor
nyheter
Phoenix Point

Svenska Embracer Group köper upp 13 nya studios

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Embracer Group, ägaren av bland annat THQ Nordic, Koch Media och Saber Interactive fortsätter att köpa på sig spelstudios. Bolaget har nyligen gått ut med sin kvartalsrapport för de gångna månaderna, och i samma veva passade man på att berätta att man köp på sig i hela 13 nya studios. Låt oss gå genom samtliga, okej?

Coffee Stain North - Den svenska utvecklaren ägs nu fullt ut av Embracer Group då man köpt upp de kvarvarande 40 procenten av aktierna hos företaget. Coffee Stain North består av 22 anställda och är bofasta i Stockholm.

Quantic Lab - En rumänsk studio som främst sysslar med kvalitetskontroll ägs nu till 95 procent av Embracer. Man har runt 400 anställda och de kvarvarande fem procenten hålls av grundaren Stefan Seicarescu.

Snapshot Games - Phoneix Point-utvecklarna ägs numera av Embracer till hundra procent. Man har 65 anställda och beräknas fortsätta arbeta som en oberoende studio.

Flying Wild Hog - Shadow Warrior- studion har köpts upp till hundra procent och agerar nu, tillsammans med sina 260 anställda, under Koch Media-falangen.

Purple Lamp Studios - Utvecklade senast Sponge Bob-liret Battle for Bikini Bottom Rehydrated och ägs nu som en avdelning under THQ Nordics styre. Man har 38 anställda och är placerade i Österike.

34BigThings - Denna italienska utvecklare består av 28 anställda och opererar numera under Saber Interactive. Man har tidigare sysslat med PC- och mobilspel.

Mad Head Games - Sibirisk spelutvecklare som kommer fortsätta att agera som en oberoende studio under Saber Interactive. Utvecklaren har 130 anställda utspridda över fyra olika kontor.

Nimble Giant Entertainment - Med sina 75 anställda är denna argentinska spelstudio nu en del av Saber Interactive. Man utvecklar i detta nu en så kallat "premium-titel" som ska lanseras under 2023.

Sandbox Strategies - En PR-firma från New York som har jobbat med Embracer-avdelningar förut. Ägs numera helt och hållet av Saber Interactive och beräknas hjälpa samtliga Embracer-ägda studios i framtiden.

Zen Studios - Pinball XD-studion ägs (med start tidigt nästa år) av Saber Interactive, men ska agera som ett oberoende företag inom dess gränser. Man planerar att med sina 65 anställda utforska rollspelsgenren i framtiden.

Silent Games - Den brittiska studion består i dagsläget endast av fyra anställda, men man planerar att expandera till 30 stýcken i en snar framtid. Debuttiteln ska släppas 2023 och man gör det då under Amplified Games kontroll, ett företag som också ägs av Embracer.

A Thinking Ape - Är en free-to-play-studio från Kanada med 82 anställda. Kommer svara inför Deca Games i framtiden, vilket också såklart ägs av Embracer.

Iugo Mobile Entertainment - Har jobbat på mobilversionen av Middle-earth: Shadow of War, och ägs nu helt av Deca Games.

Phoenix Point

Tack, Gameindustry.biz

Relaterade texter

3
Phoenix Point: Year One EditionScore

Phoenix Point: Year One Edition

RECENSION. Skrivet av Olof Westerberg

Fadern till X-COM, Julian Gollop, är tillbaka med ett turbaserat strategispel i rymdmiljö. Lever Phoenix Point upp till hypen? Läs vår recension....

0
GRTV myser lite med nya Phoenix Point

GRTV myser lite med nya Phoenix Point

NYHET. Skrivet av Petter Hegevall

Phoenix Point är ett helt nytt, turbaserat action-strategispel signerat mannen bakom Xcom, Julian Gollop, och i denna video har GRTV-teamet tillbringat en hel del tid...

1
Phoenix Point försenas till december

Phoenix Point försenas till december

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Snapshot Games jobbar för tillfället på efterlängtade Phoenix Point, en andlig uppföljare till original-Xcom från 1994. Det är Julian Gollop, som var med och gjorde...Loading next content