Svenska
Gamereactor
nyheter
System Shock

System Shock Remake-utvecklingen pausad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det var inte bara vi på redaktionen som sett fram emot mer System Shock. När remaken skulle finansieras via Kickstarter slutade det med vrålsuccé för Nightdive Studios som snabbt fick in dryga $1,3 miljoner under insamlingen år 2016. Men tyvärr verkar det som att vi kommer behöva vänta på det färdiga spelet. Länge.

Nightdive Studios meddelar nu nämligen att de bestämt sig för att pausa utvecklingen av System Shock Remake. Orsaken är att de vill vara så trogna förlagan som möjligt och enligt Stephen Kick (chef för Nightdive) blev de för ambitiösa och började ändra i saker och ting. Därmed känns det mer som ett nytt spel än ett den utlovade remaken av System Shock, menar han:

Ultimately the responsibility for the decisions rests with me. As the CEO and founder of Nightdive Studios, a company that was built on the restoration of the System Shock franchise, I let things get out of control. I can tell you that I did it for all the right reasons, that I was totally committed to making a great game, but it has become clear to me that we took the wrong path, that we turned our backs on the very people who made this possible, our Kickstarter backers.

Kick poängterar att det absolut inte handlar om en nedläggning av spelet, utan de ska nu komma på ett bra sätt att återgå till grundidén så vi får det utlovade spelet. Vad tycker du om detta?

HQ
System Shock

Relaterade texter

9
System ShockScore

System Shock

RECENSION. Skrivet av Patrik Severin

Patrik har blivit förföljd, manglad, elektrifierad och utsatt för grova påhopp av en AI i denna remake av en kultklassiker...

1
Remaken av System Shock försenas

Remaken av System Shock försenas

NYHET. Skrivet av Marcus Persson

Den hett efterlängtade nyversionen av System Shock försenas med två månader och kommer nu lanseras tisdagen den 30:e maj istället för nu i mars som det först var tänkt....Loading next content