Svenska
Gamereactor
nyheter
NBA 2K24

Take-Two stämda på grund av mikrotransaktionerna i NBA 2K-serien

Virtuell valuta värd miljontals kronor försvinner varje gång Take-Two stänger servrarna till ett spel, utan möjlighet att flytta pengarna till nästa del...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Take-Two Interactive är sannerligen inte främmande för anklagelser om giriga mikrotransaktioner, men det leder sällan till några verkliga konsekvenser annat än arga spelare som hotar med bojkott - men ändå köper utgivarens spel varje år.

Men ibland får nog faktiskt vara nog, och det har nu hänt när Take-Two blivit stämda för mikrotransaktionerna i NBA 2K-serien. Axios rapporterar att anklagelsen är "stöld", eftersom den virtuella valutan du köper för spelen i stort sett stjäls från dig när servrarna stängs - vilket i allmänhet sker alldeles för snabbt. Och som ni vet finns det inget sätt att flytta gammal valuta till nästa spel, trots att det skulle vara en enkel lösning.

Denna praxis kallas nu "unfair, illegal and greedy" i den grupptalan som lämnades in till den federala domstolen i Kalifornien för några dagar sedan. Take-Two har inte kommenterat denna stämning ännu, men vi kommer såklart se till att följa fallet och återkommer med mer information om hur den här historien utvecklas.

NBA 2K24
NBA 2K-serien kritiseras ofta för att vara en enda stor mikrotransaktionsbutik - men säljer årligen multum ändå.

Relaterade texter

NBA 2K24Score

NBA 2K24

RECENSION. Skrivet av Johan Vahlström

Girigbukarna borta på Visual Concepts slår alla rekord i girighet med årets girigaste girighetssimulator. Snyggt girat giriga giriggubbar!Loading next content