Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Tekken: Dark Resurrection

Tekken: Dark Resurrection

Kan ett av tidernas bästa slagmålsspel bli ännu bättre? Det verkar så...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Tekken 5 kan mycket väl vara redaktionens mest spelade slagsmålsspel någonsin, efter Super Street Fighter 2 Turbo. Sedan den femte delen gjorde entré förra året har vi brutit varandras ben, krossat varandras revben och böjt på varandras leder till smärtgränsen i ungefär 6000 matcher, och det handlar ändå bara om versusmatcher. Lägg därtill all den tid Petter övat kedjegrepp med King, jag repeterat slagkombinationer med Lee och Jonas parerat Kazuyas enerverade snurrspark i träningsläget så har du säkert minst lika lång speltid där.

Så när uppdateringen Dark Resurrection utannonserades var det inte konstigt att Petters rygg brakade ihop ännu mer än vanligt, efter hans minst sagt häpnadsväckande glädjehjulningar. Och ja, som sagt, Dark Resurrection är mer en uppdatering än ett helt fristående spel. Dark Resurrection var tidigare bara utannonserat som ett arkadspel, men blev inte allt för länge sedan Namcos flaggskepp till PSP:n. Ett spel som det lilla sexobjektet till spelmaskin minst sagt behöver efter en lång torka på riktigt grymma titlar.

Nyheter från originalspelet syns tydligast genom de två splitternya karaktärerna, Dragunov och Lili. Dragunov återfanns av en militärstyrk som gjorde forskning på ett stort, fruset, landområde. Hans kropp låg begravd under all snö, fortfarande vid liv, när militären hittade honom. Han togs senare till en forskningsanläggning där han fick order att bege sig till Japan. Dragunov har blivit dubbad till "Dödens vita gud" på grund av hans otroligt kraftfulla kampstil.

Lili är den blonda, till synes harmlösa, skolflicka som synes på bilderna nedan. Hon är dotter till en fruktansvärt rik oljemogul. För fyra år sedan blev hon utsatt för ett kidnappningsförsök, men lyckades överraskande nog golva förövaren, och kom i samma veva på att hon fann slagsmål underhållande och njutbart. När hon en dag i San Fransisco får en inbjudan till en slagsmålsturnering, The Iron Fist Tournament, märker hon att den som sponsrar hela arrangemanget är samma företag som förorsakat mycket trubbel för hennes far - The Mishima Financial Group.

Detta är en annons:

Totalt finns det 30 karaktärer instoppade i den lilla skivan, och utgör tillsammans med 19 färgsprakande banor ett ståtligt galleri.

Andra förändringar, utöver just de nya figurerna, har man ändrat mycket småsaker i spelsystemet. Vissa sparkar tar inte lika mycket, vissa slag skickar inte längre motståndaren upp i luften och liknande saker. Allt för att förstärka den grymma karaktärsbalans som redan fanns i Tekken 5. Kontrollen på PSP:n fungerar ypperligt att spela Tekken med, så den som oroat sig för kramp i fingrarna och ömma leder kan pusta ut. I övrigt rent tekniskt så ser spelet löjligt fräscht ut. När man sitter i ett mörkt rum, med bara skärmens belysning som ljuskälla och ser den kavalkad av färger och former som tar vid känns det lite som att sitta mitt i ett mindre fyrverkeri på nyårsafton. Det är minst sagt imponerande hur de har lyckats behållit så pass mycket av orignalgrafiken från Playstation 2, utan att förlora skärpa eller stabil skärmuppdatering.

För er som gillade hela idén med "Pimp my fighter" i Tekken 5, alltså möjligheten att ändra på kosmetiska detaljer såsom tröjor och hattar, har man nu fördubblat antalet saker som går att införskaffa och bepryda sin så vanligtvis stenseriöse slagskämpe med.

Som fortsättning går det även att utmana andra genom det trådlösa Wi-Fi-nätverket med sin skräddarsydda karaktär. Spelet flyter på, nästan helt utan lagg och fungerar riktigt bra. Petter låste efter fyra raka försluter in sig i redaktionsrummets gigantiska skafferi för att där söka tröst hos tre paket Orios. Revanschsugen ropade han genom skåpdörren åt mig att glatt sätta på PSP:n igen, med ett motbjudande leende. Hur det gick därefter ska vi dock inte prata om...

Detta är en annons:

Det låter lite overkligt att säga det, men Tekken: Dark Resurrection har faktiskt möjlighet att bli ännu bättre än vad Tekken 5 redan är. Tanken på hur många matcher till vi kommer att spela här på redaktionen gör mig redan nu nästan svimfärdig. En fullständig recension på spelet kommer lagom till släppet som är någon gångunder det tredje kvartalet i år.

Tekken: Dark Resurrection
Tekken: Dark Resurrection
Tekken: Dark Resurrection
Tekken: Dark Resurrection
Tekken: Dark Resurrection
Tekken: Dark Resurrection
Tekken: Dark Resurrection
Tekken: Dark Resurrection
Tekken: Dark Resurrection
Tekken: Dark Resurrection
Tekken: Dark Resurrection
Tekken: Dark Resurrection
Tekken: Dark Resurrection
Tekken: Dark Resurrection

Relaterade texter

Tekken: Dark ResurrectionScore

Tekken: Dark Resurrection

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Jin slår Kazuya som dänger Heihachi som skickar på en rundspark i pannan på farfar Jinpachi. Namcos hårdhudade familjefejder tar klivet till den bärbara världen och Petter är imponeradLoading next content