Svenska
Gamereactor
guide
The Division

The Division: Guide till en väloptimerad karaktär

Såhär bör du designa din karaktär för att säkerställa din överlevnad i svenska Massives hutlöst ogästvänliga variant av Manhattan...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

När du utforskar Manhattan i underhållande (kolla in vår recension där vi förklarar exakt hur underhållande) The Division kommer du ofelbart stöta på mängder av olika trupper, fiendetyper och så vidare. För att underlätta din resa bjuder vi nu på en guide till hur vi bygger våra karaktärer inför olika scenarion och spelsätt.

För solospelaren
När vi inte har möjlighet att förlita oss på våra kompanjoner för att dra på sig fiendens uppmärksamhet, så förlitar vi oss alltid på förmågan (skills) Turret, och om du är i ett stort och öppet område är modden Active Sensor Mod ditt bästa alternativ. På så sätt är det lätt att hålla koll på de som försöker flankera dig samt prickskyttar som smyger omkring. I mindre områden föredrar vi istället modden Dragonbreath som ger mer skada och tillsammans med egenskapen (talents) Wildfire rostas galant hela horder av fiender utan att du behöver slösa ett enda gram hett bly. Ett alternative är annars modden Zapper som tillsammans med Fear Tactics gör fega fiender bakom skydd till enkla måltavlor.

Om du däremot utforskar platser högt upp, rekommenderar vi istället att du använder Support Station tillsammans med Life Support mod som andra förmåga. Det inte bara helar ditt liv, utan låter dig också komma på fötter igen om du skulle skjutas ner på marken. Om du rör dig i låglevlade områden föreslår vi att du använder Sticky Bomb kombinerat med BFB för att ta ut mindre grupper smärtfritt (för dig själv åtminstone) i ett nafs.

Detta är en annons:

Survivor Link rekommenderas som din signaturförmåga. Den ökar kraftigt mängden stryk du kan ta samt ökar hastigheten så du lättare kan ta dig runt i helvetet på Manhattan.

När det kommer till egenskaper har du gott om valmöjligheter, men vi föreslår Evasive Action (ökar ditt försvar medan du rör dig mellan olika skydd), Critical Save (för att få ut mer från dina med-kits), Wildfire (gör din eldsprutande Turret till en veritabel majbrasa) och Steady Hands (ökar kraftigt siktets stabilitet när du skjuter SMG).

För att maximera denna uppsättning färdigheter bör det kompletteras med utrustning som boostar Firearms och Electronics. Firearms gör det enklare att meja ner fiender med SMG efter att ha flankerat dem och Electronics förbättrar din Turret.

The Division
Håll dig i skydd och låt dina Turrets ta hand om motståndet så långt som möjligt.
Detta är en annons:

För gruppmedlemmen
Som med vilket annat rollspel som helst gäller det att ha gruppmedlemmar med skilda förmågor för att komplettera varandra. Om du spelare medicinare är Support Station med modden Life Support ett bra val. Det inte bara helar dig och andra spelare inom ett litet område, utan får även sänkta krigare på fötter igen, vilket såklart är oumbärligt. Det är även möjligt att kasta denna till en plats på betryggande avstånd från dig själv så du kan hjälpa utsatta grupp medlemmar utan att behöva riskera dig eget liv. Kom bara ihåg att informera medspelarna om vad du ska göra så du inte slösar bort den medan de springer 50 meter nedför gatan och är utom all räckhåll.

För att bli en ännu bättre medicinare rekommenderar vi First Aid-förmågan tillsammans med Overdose-modden som andra förmåga. Rätt nyttjat kommer det innebära att dina medspelare aldrig behöver se sina livmätare halka ner till sista steget. Ditt val av signaturförmåga torde vara uppenbart: Recovery Link. Hela och återuppväck som aldrig förr!

Detsamma gäller dina egenskaper. Battle Buddy låter dig återuppväcka medspelare utan att själv förvandlas till schweizerost. Combat Medic helar både dig själv och gruppmedlemmar som är i närheten, och för att vara extra mycket på den säkra sidan när du ska gå hjälpa en sänkt medspelare, rekommenderar vi Evasive Action. Avrunda med Strike Back för att kunna vara behjälplig så ofta som möjligt.

Electronics och Stamina är dina bästa val när det kommer till huvudförmågor (key stats). Electronics gör helandet snabbare och får dessutom utökad räckvidd, medan Stamina gör att din figur tål lite mer stryk när du tittar fram från skydd för att assistera lagkamrater.

Ditt val av krutpåk beror naturligtvis på hur du är som spelare. Är du bra på att hantera rekyl så är både SMG och hagelbrakare bra alternativ för att understödja medspelare eller dräpa fiender som blir lite för närgångna. Om du föredrar ett mer taktiskt spelande där du gluttar fram bakom skydd för att avfyra enstaka skott istället, så ska du givetvis satsa på ett kraftigt gevär istället för att göra mesta möjliga nytta medan du tittar fram bakom ett hörn eller något objekt.

The Division
Se till att inte låta dina vänner dö.

Det finns dock ett bättre verktyg att hindra lagkamraterna från att bli skjutna, och det är att agera tank. Vill du spela som sådan rekommenderar vi att du satsar på förmågan Ballistic Shield. Det medför såklart begränsningen att du bara får använda ditt andra vapen, vilken inte delar ut någon vidare skada. Lyckligtvis går det att avhjälpa genom modden Assault Shield.

Din andra förmåga får du välja beroende på spelstil. Om du mestadels kommer stå still rekommenderar vi dig att satsa på Seeker Mine med modden Gas Charge. Det ger både dig och medspelare utökade möjligheter att attackera grupper av fiender. Turret-förmågan med antingen Dragonbreath eller Active Sensor är också ett bra val eftersom aggro kommer stjäla deras uppmärksamhet så du kan peppra illbattingarna med din allra kraftigaste pistol.

Om du är den mobila typen som rör sig mycket, bör du istället satsa på Kinetic Breaker-modden som konverterar en del av inkommande skada till hälsa.

Annars är såklart Survivor Link ditt bästa tank-val eftersom det ökar på din stryktålighet och hastighet. Egenskapen Strike Back hjälper dig också som tank. Att kunna aktivera förmågorna snabbare när du har lite hälsa under hektiska eldstrider är helt enkelt oumbärligt. On the Move är bra att ha när du dräper fiender medan Critical Save kan vara en livräddare om du omringats efter att ha använt ett med-kit.

Stamina regerar när du spelar tank; att kunna ta ett par skottsalvor extra i bröstet är livsviktigt. Det skadar dock inte att ha någon extra Electronics när du mestadels förlitar dig på din Ballistic Shield.

När vi snackar vapen och att spela som tank, så tänker åtminstone vi på förebilder som Rambo, Terminator och Chuck Norris, vilka alla brukar nyttja LMG eller hagelbrakare. När du inte använder din Ballistic Shield med bästa tänkbara pistol, så är denna typ av muskedunder det bästa du kan utrusta dig med.

The Division
Du vet att du gjort ett dåligt jobb när din sköld är i nyskick.

Om du är en spelare som gärna vill stå på behörigt avstånd men ändå kunna assistera lagkamraterna, så är det såklart en prickskytt du ska satsa på. Genom att kombinera Smart Cover med Trapper-modden tar du mindre skada från svårnådda fiender och ökar dessutom på deras skada. Ett klockrent val i prickskyttedueller.

Om du är i ett stort område där det är svårt att hålla koll på alla fiender, är Pulse med modden Recon Pack ditt bästa val. På det sättet kan du nagla fast siktet på fiender snabbare samtidigt som du håller koll på anstormande ruskprickar. I miljöer där smygande fiender inte utgör samma problem, är istället Tactical Scanner-modden ett mycket bättre val. Det ökade skadevärdet i dina attacker gör att vartenda skott blir extra avgörande. I kombination med Tactical Link som signaturförmåga, vilket vi rekommenderar att du skaffar så snart som möjligt, blir du en riktig mördarmaskin.

Addera förmågan One is None till denna ekvation så kommer du inte behöva lämna ditt skydd för ammunition heller. Tech Support hjälper till att hålla Smart Cover och Pulse igång, medan Fear Tactics, Shrapnel och/eller Wildfire kraftigt ökar den skada du gör på nära håll.

Att välja puffra till en prickskytt är lättare än till de båda tidigare nämnda klasserna. Här är det bara att satsa på det bästa jäkla prickskyttegevär du kan hitta, svårare är det inte.

Som prickskytt ska du för övrigt satsa på ren styrka. Firearms gäller hela vägen för en prickskytt. Om dina lagkamrater bara gör sitt jobb så behöver du ingen Stamina, men vi föreslår ändå lite Electronics för att kunna köra Smart Cover och Pulse stabilt.

The Division
Titt-ut! Boom!

Detta är alltså våra favorituppsättningar för dessa typer av spelare. Har du andra förslag. Tipsa om dem i kommentarsfältet för att underlätta för andra lycksökare i Manhattans olycksaliga ruiner.

Vi har även en nybörjarguide att bjussa på, och den hittar du på denna länk.

HQ

Relaterade texter

4
The Division: UndergroundScore

The Division: Underground

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

New Yorks gator må vara uppstädade, men det gömmer sig gott om fiender under jord. Häng med ner i mörkret i den första expansionen till Ubisofts onlinespel...

The DivisionScore

The Division

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

Snökaos och ond, bråd död väntar oss i New York så här års. Mathias har satt betyg på vårens mest hypade onlinespel...

1
The Division-filmen tycks vara nedlagd

The Division-filmen tycks vara nedlagd

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

The Division-filmen utannonserades redan 2016 av Ubisoft efter lanseringen av det postapokalyptiska co-op-spelet. Sedan dess har vi fått några uppdateringar om hur det...

1
The Division-filmen kommer till Netflix

The Division-filmen kommer till Netflix

NYHET. Skrivet av André Lamartine

Mythic Quest var visst inte den enda icke-spelbara produkten att avslöjas på årets Ubisoft-konferens, för nyligen meddelades det även att Netflix har fått rättigheterna...Loading next content