Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Khosmium

The Immortal Mystics

Gamereactor i England har kikat in det nya MOBA-spelet från Spanien...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Kom ihåg när Multiplayer Online Battle Arenas, eller MOBA, var hetare än den hetaste av havregrynsgrötar? Nåväl, det var för ett tag sedan nu och medan ett fåtal har stått pall - till exempel League of Legends, Dota 2 och Smite - dog mängder av andra spel av den här typen i och med att intresset för speltypen svalnade något.

Den spanska studion Mindiff vill dock ta sig an den här genren med sin nyligen uppvisade titel The Immortal Mystics. Mindiff har utvecklat ett spel som kan spelas på vilken nivå som helst, eftersom det värdesätter sammanhållning och strategi över mekanisk förmåga. Naturligtvis kan du vara begåvad rent spelmekaniskt även här och naturligtvis blir du då ett dominerande hot i spelet, men det är inte lika viktigt som i League of Legends. The Immortal Mystics har utformats med kortare spelsessioner i åtanke, vilket betyder att även om det delar många likheter med andra MOBA, förväntas matcherna gå snabbare i allmänhet. När det gäller dessa likheter innehåller den till stor del de mest grundläggande funktionerna som finns att finna i genren, såsom bandesign, kontrollscheman för mus och tangentbord och den isometriska kameravinkeln.

Khosmium

Vid lanseringen förväntas spelet ha tre unika kartor som alla kommer med torn, ett spawn-rum där du kan köpa saker och en djungel fylld med; fiender, gömställen och bossar som erbjuder unika belöningar. Poängen är att The Immortal Mystics inte vill omdefiniera MOBA-genren, utan istället hylla dess klassiska kvaliteter. Om du någonsin har spelat en MOBA vet du att tanken är att förstöra de många mål som skyddar motståndarnas bas. The Immortal Mystics funkar precis så, och det finns en mängd olika spelbara karaktärer, som alla har sina egna unika förmågor och färdigheter. Oavsett om det är Sharktopus (som bokstavligen bara är en haj och en bläckfisk fusionerat i en mekanisk robot-kropp) eller DJ Plastic (som i grund och botten är en jätterosa humanoid-snigel med gigantiska hörlurar), varje karaktär är visuellt unik för att göra det enkelt att skilja mellan dem - och de verkar också ha ganska många individuella förmågor.

Detta är en annons:

Ett av de områden som Mindiff har lagt särskild fokus på är lagförmågan. Denna motsvarar i huvudsak en extra Ultimate-förmåga och kan orsaka allvarlig förödelse eller galna effekter när de används. Du kan du använda förmågorna tillsammans för att skapa större effekter som gör flera saker. Till exempel, om du blandar eld och vatten tillsammans kommer fiender i din närhet att skadas medan allierade kommer att läka - vilket leder mig tillbaka till det faktum att detta spel verkar kretsat kring strategi och sammanhållning framför allt annat. Förutom dessa lagförmågor ger The Immortal Mystics också speciella ädelstenar som kan tjänas in för att öka viss statistik för dina karaktärer. Du startar spelet med en, men mer kan låsas upp genom att besegra de tankiga djungelbossarna vi nämnde tidigare. När det gäller vad de erbjuder, varierar det allt från kortare nedkylning på dina förmågor till mer hälsa, och de kan växlas mellan kortplatser när du så vill testa en ny stil.

KhosmiumKhosmium

Bortsett från allt detta kommer de viktigaste andra områdena som är ganska annorlunda än andra MOBA i tornen som kan uppgraderas med guld (för snabbare attacker eller ett större intervall), och de enorma Colossus-hantlangarna som kan skapas när du har rensat djungeln för att fungera som belägringsvapen som är bra för att bryta fiendens mål. Uppgradering av torn verkar vara ett bra sätt att se till att dina mål förblir stående, men Colossus-hantlangarna verkar vara så effektiva att de i huvudsak kan vinna eller stjälpa en match.

Även om releasen för The Immortal Mystics är relativt nära är det fortfarande mycket jobb kvar att genomföra. Vi har sett en av de tre kartorna i aktion, liksom olika karaktärer, och vi vet att det släpps till sommaren, men det finns fortfarande mycket att utforska innan dess. Den verkliga frågan är dock om den här titeln är tillräckligt unik för att stå upp mot League of Legends och Dota 2? Enligt vad jag hittills har sett finns det hopp för The Immortal Mystics.

Detta är en annons:
Khosmium
Khosmium
Khosmium
Khosmium

Relaterade texter



Loading next content