Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom - Guide för specialhästar

Finns det en annan jättehäst i Zelda: TOTK och ett Zelda-fäste? Kom och läs den här artikeln så berättar vi allt om det.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Från det legendariska stoet Epona i Ocarina of Time till framför allt Breath of the Wild har mounts som Link har använt för att korsa Hyrules länder varit nästan medhuvudkaraktärer i hans äventyr, och den enastående The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom ska inte överträffas i sin kärlek till hästar. Faktum är att vi skulle säga att det finns ännu mer spektakulära hästar (magiska, till och med pråliga) och det finns ett större engagemang från Malanya, hästarnas gudom också.

Innan jag berättar var de sällsynta hästarna är, måste du ha ett par saker i åtanke. För det första att stallet har förändrats lite (vissa är stängda eller har till och med blivit huvudkontor för ett annat företag). Hästar har också ett extra attribut i Tears of the Kingdom: dragkraft, som uppenbarligen används för att dra vagnar ... eller i stort sett allt du kan tänka dig. Slutligen, för att lära dig mer om ämnet riddare, kan du alltid hämta en säng från Malanya i ett fungerande stall: hon kommer att avslöja några av de mest användbara hemligheterna för de bästa riddarna.

Hur man får Zeldas trogna gyllene häst

Kanske är den mest spektakulära nyheten i spelet detta exemplar som tillhör prinsessan med en blank gyllene man (det ser nästan ut som en vagn) och ganska balanserad statistik. Om du letar efter var den gyllene hästen är är det ganska enkelt, så länge du inte kommer för nära den omgivande Glacial Griock. Från Steppe Stable, som du förmodligen redan har hittat genom att gå till Orni byn först, resa upp genom centrum av norra Tabanta Steppe. Innan du anländer till demonkungens geoglyf ser du en grupp hästar, bland vilka Zeldas trogna gyllene häst tydligt sticker ut.

Du behöver ungefär två fulla uthållighetshjul för att tämja detta exemplar, och om du saknar i det avseendet kan du alltid laga lite mat eller elixir. När du har tämjt, försök att återlämna honom till Harloa i stallet, som kommer att anförtro honom till din vård tillsammans med det kungliga tränset, den kungliga sadeln och ett uppfriskande elixir för ansträngningen. Du kan nu registrera honom i stallet (vi döpte honom till Goldie).

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
Detta är en annons:

Hur man får den stora vita hästen

Kommer du ihåg jättehästen i BotW som hittades söder om Gryningsplatån? Tja, här är det största berget i spelet en albinoversion av det och en hyllning till Malanya och hennes ursprungliga Fairy Fountain. Du kommer först att höra att han bor runt området Farones stall och sedan, antingen från en förbipasserande eller från Malanya själv i meddelandet hon ger dig i dina drömmar, lär du dig att han vanligtvis ses exakt över Equids sjö, i södra änden av kartan från stallet.

Naturligtvis är det mycket mer envis och ger dig en bra spark om du försöker rida bakifrån. Den är lika stor som sin föregångare och kräver återigen en hel del uthållighet. Men du klarar dig bra om du redan har Master Sword eller om du har lagat lite kraftig mat.

Du kommer att kunna registrera honom i vilket stall som helst (vi kallade honom Santiago, förstås), men du kommer inte att kunna byta sadel eller träns eftersom de inte finns i hans storlek. Du kommer inte heller att kunna förbättra hans attribut, men de är redan bestialiska som standard.

Detta är en annons:

"Jag misstänker också att han inte skulle vilja ha håret kammat eller färgat."

Naturligtvis gillar han äpplen lika mycket som någon son till en häst.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Hur man får en benig häst

Du kommer att ha stött på flera om du redan har gått djupt in i Hyrule Underground, men på Hyrule Surface har ett par skeletthästar upptäckts igen. Faktum är att i stallet på slätten berättar Tonfar att veta om dem är hans största önskan. Han dyker upp varje kväll i parken Sanidin, den med en häststaty.

Kom närmare så ser du att det är väldigt lätt att fånga och sedan ganska fogligt, men i stallet är de inte så glada när du tar in ett monster....

"Jag är ledsen, men vi vill inte ta hand om den hemska varelsen."

Och vi skulle kalla honom Boney-M ... Hur som helst, saken är att Tonfar håller sig lugn eftersom "han har många vänner på en mycket djup och mörk plats" och faktiskt ber han dig i ett annat uppdrag att rida på en hjort eller en björn. Naturligtvis, klockan 5:00 på morgonen, med den första solstrålen, blir det aska. Så tyvärr kan du inte hålla en skeletthäst länge.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Hur man får bergets herre

En av de mest mystiska varelserna i Breath of the Wild bor fortfarande i Mount Satoly, och den här gången kommer du att kunna se honom om du går till hans lilla bakvatten och gör ett fruktoffer till idolen. Han är så snäll att han kommer att indikera en serie speciella grottor med sitt gudomliga ljus, men kan du tämja honom? Vi lämnar det mysteriet upp till dig, men var du än ser en glad blomma, var noga med att lägga ner ett äpple.

Hur man får bra hästar

Du vet att de bästa exemplaren vanligtvis har en enda färg, och Malanya i dina drömmar tvekar inte att lämna dig en aning om var du kan hitta dem genom telegram. Till exempel kommer du att se fullblod i:


 • Hyrule kullar, åskplatå ...

 • Farone äng, Azosa bergskedja...

Hur man förbättrar hästattribut

Även om du kan hitta formidabla exemplar i världen, i Zelda: TOTK är det också möjligt att förbättra attributen för dina fästen om du besöker Malanyas fontän i Akkala. För att göra detta måste du betala henne i alltmer komplexa och specifika måltider. Genom detta kommer hon att låta dig öka (utom i vissa speciella fall, till exempel den stora vita hästen, som "säger att han vill stanna som den är) följande attribut:


 • Styrka

 • Hastighet

 • Motstånd

 • Dragkraft

Stabilt lojalitetspoängprogram: guildpoängkort

En annan nyhet i Tears of the Kingdom är att varje besök eller åtgärd i inläggen belönas med en poäng i ditt lojalitetskort, som i sin tur kan lösas in mot priser vid sidan av disken.

Equestrian guild point awards


 • 3 poäng: dragsele

 • 5 poäng: hästgudtyg för Paraglider<li>7 poäng: tillgång till Malanya sängar

 • 10 poäng: ökar antalet hästar som kan registreras upp till 7

 • 13 poäng: Traveller's sadel och sadelträns

 • 16 poäng: mane-dekoration service

 • 20 poäng: ökar antalet hästar som kan registreras upp till 8

 • 22 poäng: sadel och sadelträns

 • </li>

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Relaterade texterLoading next content