Svenska
Gamereactor
nyheter
The Outer Worlds

The Outer Worlds är officiellt en Microsoft-serie

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Ett av de bästa rollspelen 2019 var Obsidians (Fallout: New Vegas, South Park: The Stick of Truth) The Outer Worlds som bjöd på härliga scifi-äventyr i en intressant och öppen värld. Men kort innan det släpptes köpte Microsoft utvecklaren, och sedan dess har det spekulerats om vad som kommer att hända med serien i framtiden, detta eftersom Take-Two-ägda Private Division var utgivare.

De flesta antog att Microsoft hade alla rättigheter till serien, och nu har vi fått en officiell bekräftelse från en talesman för Private Division (via Gamasutra), som säger:

"Private Division is still supporting and marketing The Outer Worlds, including the upcoming release of Murder on Eridanos DLC on Nintendo Switch. Moving forward, Obsidian and Microsoft will be publishing future iterations in the franchise, and we're absolutely thrilled to see where they take it."

Och därmed vet vi det. Även om ingen uppföljare har utannonserats, sålde det första spelet över tre miljoner exemplar och det uppmärksammades nyligen att Obsidian för närvarande letar efter en <a href ="https://www.obsidian.net/jobs/open-positions/art/E7iz9VApTf-technical-artist-world-performance" title ="Technical Artist - World Performance" target="_blank">Technical Artist</a> och en Associate Environment Artist. Dessa båda ska arbeta med ett "unannounced project" som har en öppen värld och är ett "next world-class RPG". En inte alltför långsökt gissning är att detta är ett nytt The Outer Worlds.

The Outer Worlds

Relaterade texter

The Outer WorldsScore

The Outer Worlds

RECENSION. Skrivet av Adam Holmberg

Adam tar sig an Halcyon-systemets alla galenskaper i Obsidians senaste rollspel...Loading next content