Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
förhandstittar
The Sims 3: Pets

The Sims 3: Pets

Trött på att tömma urinblåsan åt mänskliga simmar? Sugen på att beordra en kisse att kissa i stället? Då kan expansionen The Sims 3: Pets vara djuriskt lämplig...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Bakom Skansens stora scen står en enorm säck, prydd av en Sims-logotyp. Jag identifierar den till slut som en sacco-säck, men frågar ändå PR-kvinnan bredvid mig: "Är det min goodiebag?" Jag får ett skratt och ett nej, och jag lägger till "...med ett nedslaget och drogat sällskapsdjur inuti?" Leendet är kvar, men det har stelnat på ett sätt jag upplevt lite väl ofta på sistone. Jag fungerar inte alltid så bra bland människor. Djur däremot, det är en annan femma.

EA är i stan för att visa upp The Sims 3: Pets, konsol- och PC-versionen, den femte och förmodligen inte sista expansionen till det riktigt underhållande The Sims 3. Denna gång står hundar, katter och (PC-exklusiva) hästar i centrum och det är deras utseende, egenskaper och sysselsättningar vi ska få grotta ned oss i. Djuren är alltså precis lika djupa karaktärer som deras mänskliga ägare och det är deras livsöden vi ska få följa.

- Att arbeta med djur i stället för människor har inneburit en del utmaningar, berättar producenten George Pigula för mig, samtidigt som han leker runt i expansionens "Create a Pet"-läge. Katter gillar till exempel att hoppa upp på diskbänkar eller gömma sig under möbler, och småsaker som dessa har vi varit tvungna att lösa.

The Sims 3: Pets
Mjau. Voff. Gnägg. Nej, djuren i The Sims 3: Pets talar inte "simlish" utan låter som man förväntar sig.
Detta är en annons:

Utbudet av olika djurraser är enormt och beslutsångesten är påtaglig när jag bläddrar mellan labradorer, dalmatiner, border collies, chow-chows, schäfrar, taxar, pudlar, fan, hans moster samt förstås cocker spaniels. Precis som med mina mänskliga sims kan jag förändra deras utseende i detalj i karaktäreditorn och jag slänger ihop en ståtlig schäfer med kort hår, lagom mycket muskler och ...illgrön nos. En plutoniumvovve. Som väntat kan du leka med alla möjliga detaljer i Create a Pet-läget, allt från öron och svansar till var prickarna på dalmatinern (eller pudeln!) ska sitta. Det går även att välja om man vill börja med en valp/kattunge eller ett pensionärsdjur.

Varje husdjur kan ha tre karaktärsdrag och även om vissa av dessa påminner om människornas "traits" så är de karaktäristiskt djuriska. Ska ditt djur vara sällskapligt och intelligent som Lassie, eller kanske hyperaktivt och rädd för vatten som Mäki? Valet är ditt, och utformningen av ditt djur kommer förstås även att påverka hur matte och husse kommer att må. Sadistspelaren kan exempelvis välja en enorm och långhårig vovve och sedan göra dess ägare till pälsallergiker. Goddag nysfest.

The Sims 3: Pets
Ahh, den svårfångade enhörningen. Djuret som får vanliga hästar att se ut som douchebags. Kommer du att lyckas hitta den?

Dina djur har inte jobb, men de kan bege sig ut på äventyr och lösa mysterier, något som kan dra in pengar (nej, inte fisk eller hundben) till hushålllet. I ett av dessa mysterier som EA visar upp är en korthårig bondkatt på besök i en kyrkogård. I en oväntad men komisk sekvens lyckas kissen jaga ifatt ett spöke genom att skjuta laserstrålar från ögonen. Jag frågar George om det inte finns en risk för att såna detaljer gör spelet alltför spejsat tokroliga.

Detta är en annons:

- Vi vill inte vara för realistiska utan hålla det mesta på en komisk nivå. Laserstrålarna är dessutom en förmåga man låser upp relativt sent i spelet, till en början jagar djuren på sätt vi är vana med, förklarar George Pigula.

Fair enough. På samma kyrkogård spanar jag sedan in ett mänskligt spöke som sörjer sin gamla hund, som man med lite Jurkyrkogården-magi kan få tillbaka från de döda. Slutet gott, allting gott - eller så hade det åtminstone varit om EA-representanten inte ville visa upp meteornedslags-funktionen, som spränger både djur och människor till småbitar. Men med ett litet klick med vykortsfunktionen så blev förödelsen åtminstone till en fin bild.

The Sims 3: Pets utspelar sig i en sprillans ny stad vid namn Appaloosa Plains, en mer rural by i amerikanska mellanvästern där det finns gott om plats för stall och andra djurvänliga ytor. Det går att bygga stall i anslutning till sitt hem och du kan lattja med att placera ut hopp och hinder för dina hästar. Dina djur kan gå på upptäcktsfärd över hela staden, där det finns nya versioner av mataffären, skolan, parkerna och så vidare som vi sett i originalspelet.

The Sims 3: Pets
På din ranch kan du bygga hopp till ditt häst-alter ego, som kan utveckla sina hopp- och galoppskills. Katter lär sig att jaga, hundar att nosa fram saker.

Jag måste även nämna enhörningen. En mystisk sådan kan nämligen hittas i The Sims 3: Pets, om man är tursam och flitig i sitt spelande. Dessa magiska fantasidjur kan ansluta sig till ditt hushåll, kan kopulera med vanliga hästar och finns i såväl goda som busigare versioner som gillar att sätta elda på saker. De har dessutom den smidiga förmågan att kunna teleportera sig själva.

Att lattja med djur är alltid trivsamt och ska man tro EA är detta den typ av expansion som Sims-communityt suktat efter allra mest. För dig som tröttnat på att vara passop till människor och deras behov kommer en inblick i pälsbeklädda gynnares vardag bli skön omväxling när The Sims 3: Pets släpps den 20 oktober.

The Sims 3: Pets
The Sims 3: Pets
The Sims 3: Pets
The Sims 3: Pets
The Sims 3: Pets
The Sims 3: Pets
The Sims 3: Pets
The Sims 3: Pets
The Sims 3: Pets
The Sims 3: Pets
The Sims 3: Pets
The Sims 3: Pets

Relaterade texter

7
The Sims 3: Pets

The Sims 3: Pets

FÖRHANDSTITT. Skrivet av Jonas Elfving

Trött på att tömma urinblåsan åt mänskliga simmar? Sugen på att beordra en kisse att kissa i stället? Då kan expansionen The Sims 3: Pets vara djuriskt lämplig, meddelar Jonas "Karo" ElfvingLoading next content