Svenska
Gamereactor
recensioner
The Sims 4: Hyresrätter

The Sims 4: For Rent

Den senaste The Sims 4-expansionen innehåller ett gäng välkomna och intressanta kärnfunktioner omgivna av fluff för att blidka den rabiata spelarbasen...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Antingen älskar man dem eller så hatar man dem. Alla har sin åsikt om The Sims, men en sak vi alla kan vara överens om är att Maxis senaste installation i serien erbjuder en ofattbar mängd innehåll. Visst, för att få tillgång till allt i The Sims 4 kommer du förmodligen behöva belåna ditt hus, men nu utökas utbudet ytterligare med mer innehåll. Jag talar om For Rent-expansionen, och som namnet antyder handlar det främst om att bygga ett fastighetsimperium.

Jag kommer att hoppa över alla vanliga grejer som rör The Sims 4, eftersom det här är ett spel som de flesta trots allt känner till. Med detta sagt så är For Rent inte är den typ av expansion som du kanske är van vid till The Sims 4. Vi snackar mer avancerat innehåll som kräver förståelse för grundspelet och mekaniken, så även om du visserligen kan dyka in i For Rent direkt, är det rekommenderat att du håller dig till standardvärldarna innan du åker till Tomarang.

The Sims 4: Hyresrätter
Det är dags att lajva hyresvärd i The Sims 4.

Men när du väl har bestämt dig för att avnjuta den här nya sydostasieninspirerade platsen ger The Sims 4 en stort speldjup och en smidig handledning som gör att du kan börja bygga ditt fastighetsimperium. Introduktionen hjälper dig att skapa din första bostadsfastighet (vilket bara är ett fint ord för en fastighet som du äger och som en annan sim bor i och betalar dig hyra för) och förklarar också de bästa och nödvändiga föremålen och faciliteterna som krävs för att se till att simmarna vill och tycker om att bo i dina fastigheter. Därefter går handledningen vidare och utforskar hur du bygger ditt eget hyreshus från grunden, genom att köpa en tom tomt, bygga ett hus, förvandla det till en hyresfastighet och sedan hitta en hyresgäst. I slutändan avslutas dessa handledningar med att fördjupa sig i enhetsvärderingar och de mer komplexa systemen som i allmänhet kretsar kring den känslomässiga aspekten av att vara fastighetsägare.

Detta är en annons:

Det är här som For Rent verkligen börjar komma till sin rätt, för medan du sedan tidigare behöver hantera dina simmars privatliv och de utmaningar de medför, måste du nu också se till att andra simmar är nöjda och glada i dina fastigheter. Oavsett om detta innebär att reparera skadade anläggningar, tillhandahålla ytterligare saker som en hyresgäst behöver eller helt enkelt hjälpa till att lösa konflikter mellan hyresgäster - vilket blir allt vanligare när man tar hänsyn till hur flera familjer av simmar kan bo tillsammans. Därmed kommer du ha händerna fulla med att vara fastighetsägare. Hela detta koncept återknyter till systemet för enhetsvärderingar, för om du inte gör ditt jobb som fastighetsägare tillräckligt bra och ett hus sjunker i värde och värdering, kommer simmarna bli frustrerade och kan börja orsaka problem, något som ytterligare ökar stressen med att hantera ett fastighetsimperium.

HQ

For Rent och dess fastighetsförvaltningssystem fungerar bra, även om jag aldrig hade något tvivel om att det inte skulle göra det, särskilt med tanke på att detta är den 19:e mainline-expansionen till The Sims 4. Vi får här flera nya sätt att utforska Sims-världen, vilket när det matchas med tidigare expansioner innebär att The Sims 4 förblir en av de mest komplexa, djupa och anpassningsbara simuleringsupplevelserna på marknaden. Och med det sagt anser jag att For Rent är en av de viktigare och mer inflytelserika expansionerna såhär långt. Den är inte lika flashig och lockande som Get Famous eller Island Living-expansionerna, men For Rent innehåller system och mekaniker som generellt förbättrar hela Sims-upplevelsen på en grundläggande nivå till skillnad från några av de andra, och det förtjänar att nämnas.

Trots allt detta tycker jag inte att For Rent omdefinierar The Sims 4, för det gör det inte. Det tillför några nya element som är mer betydelsefulla och spännande, men också en hel del mindre tillägg som inte bidrar med samma lockelse. Dedikerade Sims-veteraner kanske tycker det är intressant att se barn leka i en hoppborg eller att kunna lägga till vattenkokare i sina hem, eller det mer eleganta Create-a-Sim-systemet, men det här är mer nischade extrafunktioner som helt enkelt stärker de nya kärnsystemen som For Rent och The Sims 4 bjuder på. Det är ett trevligt sätt att fortsätta njuta av simuleringstiteln, men det kommer inte att få dig att tappa hakan på något sätt, utan helt enkelt bara mer av allt vi kommit att förvänta oss från Maxis fjärde Sims-titel.

Detta är en annons:
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Hyrsystem har gott om djup, detaljerade och djupa handledningar, Tomarang är en höjdpunkt
-
Mycket menlöst fluff
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
The Sims 4: For RentScore

The Sims 4: For Rent

RECENSION. Skrivet av Ben Lyons

Den senaste The Sims 4-expansionen innehåller ett gäng välkomna och intressanta kärnfunktioner omgivna av fluff för att blidka den rabiata spelarbasen...Loading next content