Svenska
Gamereactor
nyheter
Timesplitters 4

Timesplitters 4 är återigen i farozonen

Det verkar som att Free Radical Design är på väg att läggas ner eller i bästa fall uppköpta, varpå Timesplitters ligger farligt till...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Free Radical Design grundades till stor del av teamet som utvecklade Goldeneye 007 och Perfect Dark, och lanserade Timesplitters till Playstation 2, vilket snabbt blev en stor succé. Det följdes sedan av två uppföljare, men vi fick aldrig Timesplitters 4, som har varit under utveckling till och från sedan 2007.

HQ

Studion har haft många problem utöver Timesplitters med nedlagda spel, de har sålts och till och med upplösts, innan de återuppstod 2021 när Embracer lovade att leverera en ny installation i Timesplitters-serien. Men som ni vet har Embracer för närvarande ekonomiska problem, och det verkar som om Free Radical Design och Timesplitters 4 ännu en gång fått problem.

Som rapporterats av VGC verkar det som att Free Radical Design kan tvingas plocka ner skylten, vilket sannolikt också innebär att spelet de arbetat med skulle dumpas som följd. De anställda har informerats om att studion är nedläggningshotad och flera medlemmar från teamet letar redan efter nya jobb, och det bästa (enda?) hoppet om överlevnad skulle vara om någon köpte teamet, vilket ärligt talat verkar osannolikt eftersom Timesplitters verkligen inte är något folk frågar efter längre.

Vi håller tummarna för att de anställda landar så mjukt som möjligt om studion skulle stängas. Hur intresserad skulle du vara av ett nytt Timesplitters-äventyr?

Timesplitters 4
Timesplitters 4 har varit på gång sedan 2007...

Relaterade texter

5
Rykte: Dambuster arbetar på Timesplitters 4

Rykte: Dambuster arbetar på Timesplitters 4

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

För drygt ett år sedan köpte THQ Nordic upp Timesplitters-licensen, och därmed verkade det plötsligt som att den fjärde delen i serien kanske kunde bli av efter snart 15...Loading next content