Svenska
Gamereactor
recensioner
Tin Hearts

Tin Hearts

En skamlös Lemmings-kopia med plåtleksaksdesignen hämtad direkt från Sega-klassikern Clockwork Knight... Kan det vara nåt?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Har du någon gång spelat Lemmings? Klart du har. Om du inte har spelat Lemmings någon gång skulle jag råda dig att hemlighålla den lilla detaljer för alla i din närhet, för all framtid - för det är naturligtvis ett av de där gamla klassiska spelen som alla gamers måste ha tillbringat tid med. Alla. Nysläppta Tin Hearts är en Lemmings-klon, rakt av. Utvecklarna Rogue Sun älskar bevisligen Psygnosis ljusgröna lämlar mer än de flesta och istället för att knåpa ihop en originell idé har de helt enkelt norpat en välbeprövad sådan.

Tin HeartsTin Hearts
Det är inte snyggt, inte atmosfäriskt, utmanande eller varierat.

I Tin Hearts vandrar inga lämlar mot en säker död utan mekaniska soldatdockor med plåthjärtan. De har superfina röda hattar, går av sig själva och om du inte hjälper dem att hamna "rätt" blir det ofelbart alltid "fel", och du tvingas börja om. För att få soldaterna att vandra dit du vill att de ska marschera måste du nyttja saker i din omgivning för att bygga en specifik väg till en specifik plats. Det hela låter svårare än vad det är, och då låter det väl kanske inte särskilt svårt, eller? Placera en träbit där, få soldaterna att kliva åt vänster. Ställ en tom konservburk här, och soldaterna viker av mot höger. Det tar en minut att greppa hela upplägget och det tar ungefär lika lång tid att bli gruvligt uttråkad av det här spelet.

Tin Hearts
Spela Lemmings-originalet istället.
Detta är en annons:

För det spelar för egen del ingen riktig roll att förflyttandet av simpla träklossar längre in i spelet byts ut mot mer finurligt tänkande kring ballonger samt mekaniska leksaker för att flytta runt eller "styra" färgvägen på dina plåtsoldater, detta är bara genuint sömnigt och trist på ett sätt som Lemmings aldrig var. Det finns en story mitt i allt detta som glimrar till på ett par ställen och via återblickar får vi bekanta oss med en leksaksmakare och hans dotter men det är tyvärr inget som räddar upp underhållningsvärdet, här. Designen påminner mycket om gamla CFlockwork Knight till Saturn vilket bitvis gav någon slags nostalgiskt njutning men på det stora hela ser Tin Hearts lika oinspirerat ut som det känns att spela. Nu är det en VR-version på ingång tydligen vilket jag gissar på kommer att bli bättre men just nu kan jag inte rekommendera dessa plåthjärtan.

Tin Hearts
Detta är en annons:
04 Gamereactor Sverige
4 / 10
+
Charmigt berättande av den knappa story som finns inbakad
-
Platta trista pussel, Lemmings-kopia sett till upplägget, enformigt, saknar utmaning
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Tin HeartsScore

Tin Hearts

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

En skamlös Lemmings-kopia med plåtleksaksdesignen hämtad direkt från Sega-klassikern Clockwork Knight... Kan det vara nåt?Loading next content