Svenska
Gamereactor
recensioner
Tower of Guns

Tower of Guns

Ladda pizzageväret! Vi har bestigit vapentornet, dansat genom en storm av pistolskott och återvänt med ett betyg...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är en helt vanlig dag i den lilla mexikanska byn. Solen skiner, och barnen i kvarteret har lekt hela förmiddagen. Nu vilar de i skuggan av ett mäktigt torn som står i centrum av staden. Tornet når ända upp till himlavalet, och det är dessutom helt byggt av vapen. Välkommen till Tower of Guns. Den unika förstapersonsskjutaren från Terrible Posture Games har äntligen tagit sig till Xbox One och Playstation 4, och precis som när spelet släpptes till PC för ett år sedan så är det din uppgift att erövra våning efter våning i det ökända vapentornet.

Den fruktade byggnaden är proppfylld med mördarrobotar, kanontorn, helgalna bossar och andra farliga ting som gör allt för att sätta stopp för dig. Och det blir svårt väldigt snabbt. Fienderna fyller rummet med projektiler och plötsligt viner tusentals kulor, sågklingor och missiler förbi i hög hastighet. Det enda du kan göra är att springa och hoppa för att undvika dem, likt en cirkusapa med övermänskliga reflexer. I spelsammanhang kallas detta för "bullet hell", och i kombination med spelets roguelike-upplägg där döden innebär att du tvingas börja om från början, är Tower of Guns en unik och adrenalinfylld actionupplevelse för de som är sugna på en utmaning.

Tower of Guns
Allt som rör sig dödar dig i Tower of Guns, och ibland är det väldigt mycket på skärmen som rör sig. Då kan det även ske att bildskärmsuppdateringen tar skada, vilket kan leda till en frustrerande död.

Vid start väljer du ett vapen och en perk innan du skickas in i tornet, och fler vapen och förmågor upp till framtida genomspelningar om du gör bra ifrån dig. Vare sig du väljer att skjuta spikbollar, bomber eller pizzor mot dina motståndare så är målet alltid att nå toppen av tornet, och varje våning är slumpmässigt genererad. Detta får varje omgång att kännas unik, och man vet aldrig vad som väntar bakom nästa hörn (men oddsen säger att det är en stor mängd projektiler).

Detta är en annons:

Det är helhetsintrycket av denna sinnessjuka spelvärld som gör Tower of Guns så bra. Urdumma vapen kombineras med knasiga fienderna omöjliga förmågor så som trippelhopp. Spelet hittar till och med på en ny story till varje runda, och även om det inte är någonting som påverkar det spelmässiga är det en rolig och högst uppskattad touch. Du lär inte ha varit med om någonting liknande förr. Det är tydligt att spelet inte tar sig på allt för stort allvar, men samtidigt står allting alltid på spel i och med spelarens dödlighet. Det är en fin balans mellan intensivt och lättsmält, helt enkelt.

Tower of Guns
Bosstriderna i Tower of Guns lär lämna intryck på samtliga spelare, vare sig det är en flygande orgel eller en enorm mun man ställt emot.

Tyvärr kan det ibland kännas lite väl ytligt, då det enda du egentligen gör är att hoppa, ducka, springa och skjuta dig till framgång. När du väl når toppen av tornet så finns det inte så mycket att göra än att köra en runda till, och en till efter det, för att låsa upp alla hemligheter och nå toppen av spelets leaderboards. Om det är något som tilltalar dig så bör du resa till vapentornet så snart du bara kan, men letar du efter actionspel med lite mer substans ska du fortsätta ditt sökande.

Tower of Guns
Detta är en annons:
Tower of Guns
Tower of Guns
Tower of Guns
06 Gamereactor Sverige
6 / 10
+
Absurd spelvärld, slumpmässigt genererat innehåll, galna vapen och fiender
-
Enformig, instabil bilduppdatering, ingen multiplayerdel
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

1
Tower of GunsScore

Tower of Guns

RECENSION. Skrivet av Kristian Kask

Kristian har begett sig uppför det kanonfyllda tornet för att se hur kul det är...

0
Tower of GunsScore

Tower of Guns

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

Ladda pizzageväret! Vi har bestigit vapentornet, dansat genom en storm av pistolskott och återvänt med ett betyg...Loading next content