I veckan spreds ett rykte som skapade en mindre panik hos Ubisofts spelare runt om i världen. Ryktet som cirkulerade gällde att Ubisoft skulle börja radera inaktiva konton vilket skulle förstöra digitala spelbibliotek om inte spelaren loggat in tillräkneligt ofta. Nu har Ubisoft gått ut och förtydligat att detta är ett falskt rykte som cirkulerar och att spelarnas digitala spelbibliotek är säkra även om kontot är inaktivt.
Ryktet startade snabbt och började cirkulera efter att en Tweet dök upp som visade ett mail där det stod " Ubisoft Account Closure Due to Inactivity". Och visst har företaget raderat konton helt i enlighet med GDPR-lagen som reglerar hur länge företag tillåts spara individuell personlig information men detta har varit konton som ingen använt överhuvudtaget. Först har företaget skickat ut mailet som stod på Twitter en månad innan kontot skulle raderas och om användaren under dessa 30 dagar loggar in kan de genom en länk uppdatera sitt konto på nytt.
Men det som satte igång paniken var att det även stod att du skulle förlora alla dina inköpta spel för alltid. För att lugna användarna har Ubisoft även gått ut med vilka som sitter säkert i båten och inte behöver oroa sig om att få just sitt konto raderat och ingen av de kontona har till exempel inköpta spel på till att börja med. De har hellre aldrig raderat konton som bara varit inaktiva i fyra år och inte heller om spelaren har en aktiv prenumeration. Så nu kan alla andas ut och låta hjärtat lugna sig i bröstet.