Svenska
Gamereactor
nyheter
Days Gone

Utvecklare: Shawn Laydens avsked dödade Days Gone 2

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det har bekräftats vid flera tillfällen att Bend Studio lade fram en idé om en uppföljare till Days Gone, men att både studions ledning och Sony valde att förkasta detta koncept, och att studion därför nu istället arbetar på ett helt annat projekt. Någon egentlig motivering till avslaget har vi dock inte fått.

Nu säger Jeff Ross, director för Days Gone, att han tror att det har något att göra med den tidigare Playstation-chefen Shawn Layden och hans avsked från Sony. I en intervju utförd av David Jaffe, berättar Ross att om Layden hade stannat kvar, hade saker och ting kanske blivit annorlunda.

En tittare kommenterade sändningen och skrev Playstation idag har en bättre ledning, vilket Ross snabbt besvarade med ett "no!", och utvecklade sitt resonemang:

"What I will say though, regarding Shawn [Layden], as soon as Shawn was gone, Days Gone 2 was dead. The two events were almost simultaneous."

Tycker du att det var rätt att slopa Days Gone 2 eller borde Bend Studio ha gjort uppföljaren? Som vi tidigare rapporterat, hade studion även planer på att göra Resistance 4, men även detta fick tyvärr avslag.

Days Gone

Relaterade texter

Days Gone (PC)Score

Days Gone (PC)

RECENSION. Skrivet av Patrik Severin

Skrivbordsgeneralen Patrik har bytt ut legionerna, hästarna och kartorna för att avnjuta apokalypsen med sin skinnväst, hagelbrakare och motorcyklar PC-versionen av Days Gone...

Days GoneScore

Days Gone

RECENSION. Skrivet av Kim Orremark

Sonys storsatsning handlar om broderlig kärlek, zombies och motorcyklar. Kim har puttrat omkring i ett postapokalyptiskt Oregon i ständig jakt på bensin...Loading next content