Svenska
Gamereactor
nyheter

Vänner-stjärnan Matthew Perry har hittats död

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Skådespelaren Matthew Perry har hittats död i sitt hem i Los Angeles strax efter klockan 16 lokal tid igår. Vid klockan 16.07 inkom ett larmsamtal till räddningstjänsten och det gällde en räddningsinsats i vatten. Senare hittas skådespelaren livlös i sin jacuzzi. Enligt Amerikanska sidan TMZ har han sannolikt drunknat efter att ha fått hjärtstillestånd.

Enligt källor ska inget antyda på att det ligger ett brott bakom dödsfallet men utredningen ligger på LA-polisens mordrotel till det uteslutits helt. Det var i rollen som Chandler Bing som Matthew Perry tog världen med storm i serien Vänner och gjorde honom till en världsstjärna över en natt. Serien blev en långkörare som sändes i 10 år, 10 säsonger mellan åren 1994 och 2004. Skådespelaren kämpade under större delen av sin karriär med både sprit och drogmissbruk vilket han öppet har pratat om i sina memoarer som kom ut i fjol men skrev även att han varit oftast nykter sen 2001 men att han haft 60 återfall sen dess.

Hans missbruk ledde till många besök på sjukhus så som inflammation i bukspottkörteln, lunginflammation och även två veckor där han låg i koma men det var något som låg bakom honom nu då han varit drog och alkoholfri i många år. Stjärnan blev bara 54 år gammal. Studion bakom Vänner, Warner Bros Television Group säger i ett uttalande så här om den stora förlusten:

"Mr. Perry was a gifted actor whose comiedic genius was felt around the world, and his legacy will live on in the hearts of so many. This is a heartbreaking day."

Och det är verkligen en sorgens dag att vakna upp till. På något sätt har man ju genom alla år där i TV-soffan genom 236 avsnitt känt sig som hemma i den där färgglada lägenheten i New York med Chandler, Joey, Monica, Rachel, Ross och Phoebe. Vi kommer minnas alla skratt han skänkt oss genom åren.

Vänner-stjärnan Matthew Perry har hittats död
Vi kommer minnas alla skratt han genom åren skänkt oss

källaLoading next content