Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar

Världens tio sämsta spelstudio-namn

De tio bästa har korats och nu är det alltså dags för chefredaktör Hegevall att välja ut det han anser vara spelvärldens tio sämsta

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Här kan du läsa "Världens tio bästa spelstudio-namn"

Världens tio sämsta spelstudio-namn

(10) Funcom (Conan, Syberia)
Kul! Den norska studion mest känd för Age of Conan har ett av spelvärldens tramsigaste namn som egentligen inte säger så mycket alls förutom att de är roliga. Om de var en halv-ironisk mobilspelsutvecklare med fokus på kvicka, flamsiga och ultrakulörta gratistitlar skulle kanske Funcom kunna fungera (i krig, åtminstone) men som det är idag kan det nästan inte bli mer fel sett till titlarna de regelbundet spottar ur sig.

Världens tio sämsta spelstudio-namn
Detta är en annons:

(09) Id Software (Doom, Quake, Rage)
Jag älskar Carmacks gamla dunderstudio och håller några av deras bästa titlar (Doom II, Quake III, Doom 2017) som personliga favoriter. Det stoppar dock inte det faktum att de faktiskt har ett av tidernas sämsta namn på deras anrika spelstudio. Id Software. Identitets-mjukvara... Det säger ju faktiskt ingenting. Ett riktigt icke-namn. Och det låter ju inte särskilt fräckt, heller.

Världens tio sämsta spelstudio-namn

(08) Codemasters (Colin McRae Rally, Black, Dirt)
Brittiska spelhuset bakom mästerverk som Micro Machines II: Turbo Tournament, Colin McRae Rally, Black, Dirt 2, Toca: Touring Car 2 samt Dirt Rally är enligt mig en av tidernas tio bästa spelutvecklare. Deras namn däremot... Är riktigt, riktigt dåligt. Jag begriper såklart att namnet är en kvarleva från 80-talet då någon Amiga-kodare på företaget kände att "Kodmästarna" var ett coolt och fräckt/hippt namn, men ja... 2018 låter det mest fånigt. Även fast Codemasters på flera sätt är mästare på att skriva programkod.

Världens tio sämsta spelstudio-namn
Detta är en annons:

(07) Sledgehammer Games (Call of Duty)
Storsläggan! Jag fattar grejen, såklart. Ultra-amerikanskt, burdust, "in yao face"-skrikigt och puckomacho-tungt. Ett team som inte finlirar utan alltid plockar med sig de stora verktygen, men det fungerar ändå inte - för egen del. Det blir så töntigt att döpa en stor spelstudio till Slägga och här saknas allt form av fantasi.

Världens tio sämsta spelstudio-namn

(06) Machine Games (Wolfenstein, Wolfenstein II)
Stora delar av teamet bakom det svenska mästerverket The Chronicles of Riddick: Escape From Butcher Bay slet sig loss från Uppsala-baserade Starbreeze och grundade Bethesda-studion Machine Games. Deras två hittills släppta spel stavas Wolfenstein: The New Order och Wolfenstein II: The New Colossus och här har Machine-grabbarna visat upp framåtanda, en förmåga att respektera och begripa grundmaterialet som de arbetar med samt förmågan att bryta mot konventioner och leka med manér och upplägg. Deras namn är dock verkligen, verkligen inget vidare. Maskinspel. Punkt. Säger ju absolut ingenting överhuvudtaget och låter så generiskt tamt och lamt.

Världens tio sämsta spelstudio-namn

(05) From Software (Armored Core, Demon Souls, Dark Souls, Bloodborne)
From... Jag fattar inte ens hur det här namnet är tänkt att fungera men jag vet att jag alltid tänker följande när vi skriver om deras spel; "Hellböbbö vilket fantastiskt bedrövligt studionamn de har!".

Världens tio sämsta spelstudio-namn

(04) Nc Soft (Lineage, Wildstar)
Onlinerollspelsgiganten Nc Soft skulle lika gärna kunna vara ett källarföretag som säljer brännbara CD-skivor, eller ett konkurrensmässigt företag i Nordtyskland som lagar trasiga Linux-datorer. Det är så det låter och just därför hamnar de på plats nummer fyra på denna lista.

Världens tio sämsta spelstudio-namn

(03) Arenanet (Guild Wars)
Teamet bakom Guild Wars är grymt duktiga men deras namn samt logotyp för studion i sig är så hemsk som det blir inom denna underbara spelvärld. Det låter faktiskt som ett internetabonnemang för 14-åriga League of Legends-spelare, ungefär.

Världens tio sämsta spelstudio-namn

(02) Rocksteady Studios (Batman: Arkham Asylum, Batman: Arkham City)
Rocka stadigt... Aller "Vara stadig". Alltså. Det kan nästan inte bli töntigare än så. Jag skulle så himla gärna vilja resa i tiden och likt en fluga på väggen delta under mötet då de beslutade sig för att döpa sin spelstudio till "Rocka stadigt". Eller "Vara stadig". För det måste ha varit en brainfart. Det finns ingen annan förklaring. Pålitlighet är ju en bra sak att skryta med i en bransch som denna och det tror jag att studion bakom Arkham-spelen verkligen är, men det gör inte det hör namnet bättre.

Världens tio sämsta spelstudio-namn

(01) Naughty Dog (Crash Bandicoot, Jak & Daxter, Uncharted)
Om jag idag ombeds att snabbt radda upp världens för närvarande tre bästa spelutvecklare skulle jag utan egentligen eftertanke slänga fram Rockstar, Blizzard samt Naughty Dog (utan inbördes ordning). Så briljanta är teamet som står bakom The Last of Us, Uncharted-serien samt Jak & Daxter-titlarna. Det hindrar dem dock inte från att äga spelvärldens överlägset sämsta studionamn. Utan egentlig jämförelse. De norpar förstaplatsen på denna sämsta-lista utan problem, utan konkurrens. För när ett företag som utvecklar TV-spel döper sig till "fräck/olydig hund", då vet man att man en vacker dag kommer att toppa en nedrig lista som denna.

Här kan du läsa "Världens tio bästa spelstudio-namn"Loading next content