Svenska
NYHET - SPONSRAT INNEHåLL

Vi kikar närmare på HP Omen 17

De flesta bärbara speldatorer kostar som du vet skjortan - men inte HP Omen 17 som ger fin prestanda till lågt pris...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

HP Omen 17-sortimentet utökades nyligen med en mycket prisvärd modell, med smeknamnet A2UH5EA - och den erbjuder en överraskande mängd prestanda trots ett instegspris.

Hjärnan i det hela består av en AMD Ryzen 7 8845HS CPU med 8 kärnor, 16 trådar och en maxhastighet på 5,1 GHz på alla kärnor, vilket ger dig tillräckligt med rå datorkraft för alla moderna spel. Den är ihopkopplad med 16 GB DDR5 RAM och en 512 GB SSD, gott och väl för den ivrige spelaren.

HQ

Trots prisnivån får du en 17" full HD, 144Hz IPS-skärm, optimal för spel, som har 100% sRGB och till och med en 1080p webbkamera med en privacy shutter och en TPM-modul.

När det gäller ingångar får du tre USB-A-portar, en USB-C med stöd för DisplayPort 1.4a, HDMI 2.1 och bäst av allt, en Ethernet-kontakt. För trådlös anslutning får du både WiFi 6 och Bluetooth 5.3. Perfekt när du behöver en bärbar maskin för både arbete och spel.

Tempest-kylningen säkerställer systemets tillförlitlighet och stabilitet med hjälp av massiva inloppsfläktar och flera utloppsfläktar som kyler dina komponenter via en rad värmeledningsrör som hjälper till att hålla datorns alla termiska egenskaper i schack.

För att driva allt detta lurar en 8 GB Nvidia RTX 4060 i maskinen. Det innebär att du inte bara får tillgång till den mest avancerade formen av ljusreflektion och skuggvisning i dina spel, utan också ständigt uppdaterade drivrutiner som kontinuerligt förbättrar din grafik och ger dig fler bildrutor i takt med att de olika teknikerna för uppskalning och bildrutegenerering förbättras, inklusive Nvidias DLSS 3.5.

Datorn levereras med ett sexcellsbatteri som ger sju timmars batteritid och passar utmärkt ihop med HyperX gaming-kringutrustning, till exempel den trådlösa gamingmusen Pulsefire Haste Core, som förvandlar din bärbara dator till en riktig gamingstation utan att helt tömma plånboken.

För att ytterligare förbättra detta fungerar Omen Gaming Hub som en centraliserad startfunktion för dina spel och din hårdvara, så att du kan göra varenda inställning och ändring du behöver, samt prioritera din nätverkstrafik för dina spel, samtidigt som du övervakar din hårdvara i realtid. Den erbjuder även automatiserad optimering av ditt system genom att inaktivera icke-nödvändiga program och tjänster och ta bort skräpdata för att ge ditt spel så mycket resurser som möjligt.Loading next content