Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Victrix Gambit Gaming Headset

Marie har tagit Victrix Gambit's Gaming Headset på bootcamp för att se vad de går för i denna recension.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Victrix som innan koncentrerat sig på att rikta in sig på att göra Esport-tillbehör för professionella spelare har nu släppt ett par spellurar till oss som är helt vanliga hemmalirare. Lurarna som är en licensierad produkt till Playstation kommer i en sober svart färg med lila accent färger och är riktigt snygga om ni frågar mig. Jag kan själv tycka att vissa headset ibland är i pråligaste laget med blinkande lampor som får en att se ut som man stuckit huvudet i en julgran så detta är ett steg i rätt riktning för den lite mer stilrena.

HQ
Victrix Gambit Gaming Headset
Victrix Gambit är inte pråliga utan håller sig stilrena

Sen är ju bara kruxet att om man inte gillar just kombinationen av svart och lila så är man körd för dessa kommer bara i en enda färg och valmöjligheterna är alltså icke befintliga. Headsetet är väldigt lätt trots det inbyggda batteriet, bara 301 gram väger det och huvudbandet sitter bekvämt över huvudet, stadigt men utan att klämma vilket antagligen är tack vare undersidan som är täckt med två minnesskumkuddar. Kåporna vilar skönt runt öronen och är gjorda i veganskt läder och även här syns accent färgen lila i form av synliga stygn runt kåporna vilket är en snygg detalj men här finns dock ingen minnesskum vilket var lite av en besvikelse.

Victrix Gambit Gaming Headset
Loggan pryder huvudbandet

Mikrofonen är en så kallad flipmikrofon med "flip to muteteknik" som alltså sätts på när du fäller ner den och som sedan stänger av sig när du fäller upp den igen. Den är väldigt böjbar vilket gör det lätt att få den i bästa läge för ens egna preferenser och den är även bra brusreducerad. De är lätta att använda och kommer med en usb-dongel men kan även användas med den medföljande 3.5 mm kabeln som kan fästas rätt in i Dual Sensekontrollen vilket är riktigt användbart om till exempel batteriet skulle dö mitt i ett spel. Lurarna laddas med micro-usbkabel vilket känns lite b nu när de flesta börjar gå över helt till usb-c men man kan inte få allt. Den trådlösa anslutningen är stabil och räckvidden ligger på 12 meter och har en batteritid på över 16 timmar.

Detta är en annons:
Victrix Gambit Gaming Headset
Svart är färgen med lila accentfärger

Volymkontrollen känns lite klumpig och sitter på kåpans högra sida i form av en synlig ratt som inte är helt skön att titta på den annars eleganta designen. Modellen funkar på Playstation 5, Playstation 4 och på PC och är kompatibel med Playstation 5 3D Audio. När det kommer till ljudet är det riktigt bra ljud med bra nivå på basen, dock lite toppiga men ljuddetaljerna är tydliga och ingen smyger sig på Majsan i mörkret och ger henne en överraskning. De har även bra ljudisolering så man slipper höra när familjen försöker få din uppmärksamhet och man kan fint isolera sig i sin lilla spelbubbla där ingen annan är välkommen en fredagskväll.

Victrix Gambit Gaming Headset
Min sidekick Tyzon ger fyra tassar för ljudet

När det kommer till konstruktionen av lurarna så känns de lite plastiga och jag får en känsla att de kanske inte kommer följa mig i många år framöver i mina speläventyr då de känns lite svaga för yttre påverkan i form av en felsittning med min stora ända eller om de råkar fara i golvet. Känns som om jag skulle kunna knäcka dom på mitten av misstag eller av ren spelrage så har man ungar borde dessa gömmas för klåfingrade sådana om man inte vill ha dom i två delar. Kanske har de offrat att göra dom starka emot att de blev lätta och bekväma att bära? För de 1500 kronor som gaming headsetet ligger på idag är de prisvärda och levererar bra ljud och lägger sig i mellanklassen för min del. Det är inget för proffsspelaren och för streamern som kräver det bästa men för mig är detta bra grejer. Hade dock önskat att de stängde av sig i strömsparläge som mina andra lurar gör när de inte används för jag är verkligen världsbäst på att glömma och komma tillbaka till urladdade prylar. Men som jag sa tidigare, man kan inte få allt men det stoppar en ju inte ifrån att önska. Men jag känner ändå att vi får mycket lurar för pengarna med dessa från Victrix.

Detta är en annons:
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Bra batteritid, bra ljud, bekväma
-
Känns plastiga och lite sköra
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Victrix Gambit Gaming Headset

Victrix Gambit Gaming Headset

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Marie Liljegren

Victrix som innan koncentrerat sig på att rikta in sig på att göra Esport-tillbehör för professionella spelare har nu släppt ett par spellurar till oss som är helt...Loading next content