Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Victrix Pro FS Fight Stick - King of Fighters: Terry

PDP:s senaste arkadsticka till Playstation 5 kostar nästan lika mycket som konsolen i sig men Petter är övertygad om att den är värd varenda öre...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Rzer Kitsune, Nacon Daija, Hori Alpha, Mayflash Arcade Stick, Gamesir V2... Det finns numer gott om högkvalitativa val av arkadsticka för dig som äger en Playstation 5 och inte känner att du får tillräckligt bra kontroll över din karaktär i låt säga Mortal Kombat 1, Street Fighter VI eller Tekken 8. Faktum är att det finnes mängder av alternativ idag och att påstå att det här produktsegmentet genomgått något av en återfödelse på senare tid, känns inte som en överdrift.

HQ

San Diego-baserade tillbehörsjätten PDP (som idag ägs av Turtle Beach efter ett uppköp värt cirka 1,3 miljarder kronor) har i åratal erbjudit en del riktigt fina handkontroller och när de under fjolåret beslutade sig för att försöka klå konkurrensen med Victrox-stickan Pro FS, stod det tidigt klart att detta skulle bli något utöver det vanliga. Och ja, det är den. Något utöver det vanliga. Pro FS är nämligen fullständigt fantastisk och vi har under den gångna veckan haft möjligheten att tafsa både en och 127 000 gånger på den urläckra, knallröda King of Fighters-versionen som pryds av SNK-bödeln Terry Bogard i sin ikonska ungdomskeps.

Victrix Pro FS Fight Stick - King of Fighters: Terry
Pro FS finns med eller utan special-lackeringar. Modellen vi testat är den med King of Fighters-bödeln Terry Bogard på, men minus lackeringen är dosan densamma som den utan Terry på.

Så, vad gäller då? Jo, det ska jag berätta. Detta är en proffs-sticka enbart byggd av premiumkomponenter som innebär ynka fem millisekunder i responstid och mäter 41 x 28 centimeter och är tillverkad i flygplansklassat aluminium som adoniserats i fyra olika färger (vit, lila, gul och röd). Knapparna kommer från Sanwa (Denshi, tre centimeter styck) och joysticken i sig är en Sanwa Denshi JLF Square Gate som fightingspelsproffsen ofta föredrar, idag. Det medföljer en tvinnad USB C-sladd på tre meter, på ovansidan sitter det små krokar som möjliggör uppsurrning av sladden när stickan inte används och på baksidan finns det hörlursuttag och den går såklart att öppna från baksidan. Där inne hittar vi en extra joystick-pinne (längre) samt en insexnyckel för att göra diverse inställningar eller byta ut knapparna. Kabeldragningen här inne i denna kontrollers hjärta, är den mest välgjorda och städat genomtänkta jag sett i en dosa av det här slaget och den typen av hyllning gäller för hela Pro FS. Allt

Victrix Pro FS Fight Stick - King of Fighters: Terry
Ergonomin och materialvalen är fenomenalt bra, rakt igenom.
Detta är en annons:

Jag är såklart ingen turneringsspelare och heller ingen arkadstick-expert men jag har under mina snart 40 år som spelare och fightingälskare spelat tusentals timmar av våra mest namnstarka slagsmålsfester och ägt ett tiotal olika arkadstickor genom åren. Jag äger idag även ett eget arkadspel baserad på Capcoms CPSII-plattform med moderkort, ett mintskicks-Street Fighter Alpha 3 samt Sanwa-knappar och joysticks, som jag regelbundet spelar på. Med det sagt finns det nog ingenting jag hellre använder mig av när jag numer spelar Street Fighter än Victrix Pro FS som på flera sätt är den perfekta arkadstickan.

Victrix Pro FS Fight Stick - King of Fighters: Terry
Kabeldragningen i hjärtat av denna arkadsticka är den bästa jag någonsin skådat. Hur städat och snyggt som helst.

Ergonomin här, är perfekt. För medan både Kitsune (överskattad, som mycket av det Razer säljer) och Hori Alpha är för "tunna" för min smak är Nacon Daija för "hög" vilket gör att jag sitter obekvämt med underarmarna mot den lite för höga profilen. Här har PDP verkligen tänkt till och den sluttade designen med mjuka formfaktorn gör att Pro FS är mer bekväm än allt annat jag vidrört som fungerar till PS5. Jag tycker även att Sanwa Denshi är det perfekta valet då såväl knappar som sticka är av otrolig kvalitet med helt rätt känsla. Knapplayouten i sig är perfekt, att det finns en lättåtkomlig lock-knapp för att låsa alla PS5-funktionsknappar under de tuffaste matcherna (där man inte vill råka hamra på Share-knappen, eller något annat snöpligt) är snillrikt och tillsammans med de smidiga bärhandtagen och på det sätt som PDP tänkt igenom varenda liten funktion, prioritering och placering - måste hyllas, in i det allra sista.

Victrix Pro FS Fight Stick - King of Fighters: Terry
Bärhandtagen är supersmidiga och helt rätt placerade, precis som allt annat på denna fenomenala sticka.
Detta är en annons:

Jag har under en hel vecka nu försökt hitta något att gnälla på gällande denna fantastiska arkadkontroll. Visst, 4890 kronor för en fightingdosa är såklart mycket pengar men jag kan i grunden inte klaga på det, heller, eftersom premiumkänslan som här erbjuds är så pass rejäl som den är. Smakar det så kostar det, helt enkelt - och PDP:s senaste anrättning smakar väldigt, väldigt, väldigt gott.

10 Gamereactor Sverige
10 / 10
+
Fantastisk ergonomi, supersmart konstruktion, perfekt premiumkänsla, lysande joystick, suveräna knappar, hållbar och rejäl, enbart kvalitetsmaterial & komponenter
-
Dyr
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content