Svenska
Gamereactor
Videos
HQ

Vi lär oss mer om 7 kommande titlar från Indie Showcase på BIG Conference 2022

Det är mindre spel, men de fick ett större utrymme i år på BEC i Bilbao och vi stannade till vid montern med sju indieprojekt för att prata med deras unga utvecklare och upptäcka dem innan de tar sig ut på marknaden.

Audio transcriptions

"Hej Gamereactor-vänner, vi är i Bilbao för BIG-konferensen som har ett stort utrymme för de mindre indie-spelen i år och det finns gott om spel och vi kommer att gå runt för att hitta några höjdpunkter så kom och gör oss sällskap! Vårt första stopp i Indie Showcase på BIG-konferensen i Bilbao är i Kronan av Wu Så kan du berätta för oss vad spelet handlar om?
Vi tog en titt på det i Malaga på Game Police så vi ville verkligen lära oss lite mer om det Ok, spelet är som en parallell berättelse om Resan till västern en klassisk kinesisk saga och vi har skapat ett slags ny värld där teknik och religion är samma sak och du måste återfå den stora kronan som användes av Wu för att begå brott och nu fängslades han för det och nu behöver han återfå det för att förstöra eller använda det igen Och det är berättelsen och hur är spelet?
Okej, spelet är äventyr, lite action med strider en ny typ av strider som är smidigare än de långsamma striderna i Dark Souls den är smidigare och du måste också lösa några pussel och en typ av plattformsspel och spelet är utmanande Och vad är statusen för projektet och på vilka plattformar kommer det att släppas?
Det kommer att lanseras på alla plattformar i mars-april 2023 Tack så mycket! Tack så mycket Nästa stopp på vår Indie Tour på Big Conference är Nox som faktiskt vann priset för bästa universitetsspel igår Så tack så mycket för att du är med oss, Yaumeh Vad jag tycker är underbart med det här spelet är premissen, konceptet som handlar om sömnförlamning Berätta för oss om det Sömnparalys är en störning när du vaknar på natten men du är inte riktigt vaken där du kan drabbas av hallucinationer som att du ser människor i ditt rum eller något som händer runt omkring dig men det viktigaste är att du inte kan röra dig Det var grunden till att skapa Nox Vi utforskade och ville närma oss det konceptet Vi använde också Esther för att skapa en drömvärld med omöjliga arkitekturer, omöjliga gravitationer en riktigt stor utmaning att försöka kombinera allt detta för att göra ett spel som egentligen inte är en terror, det är mer som ett kryp och allt detta är ur första personens perspektiv Som vi ser är det som ett äventyr och du måste möta dina rädslor Vad är statusen på projektet och när planerar du att släppa det och på vilka plattformar?
Vi är precis i processen att göra det Vi hoppas att vi kan få ut den i Steam så snart som möjligt Vi vet inte vad som händer härnäst, men med utmärkelserna och några andra möjligheter som har erbjudits oss kanske kommer vi att fortsätta med spelet eftersom vi har riktigt bra idéer och saker som vi kan prova med spelet men på grund av tidsbrist och andra problem som vi hade kunde vi inte göra det i tid Tack så mycket för din tid Jaume Ser fram emot att spela det, ta hand om dig och sov gott Nåväl, detsamma till dig Okej, nästa stopp måste vara det här båset för du vet för ett år sedan pratade jag med Arturo Monedero på en bar och han sa till mig att jag skulle visa dig den här idén och det här var typ under utveckling och det var bokstavligen en idé som nu nominerades som det mest innovativa spelet vid gårdagens prisutdelning Tack så mycket för att du var med oss Alexandra Vad handlar den här idén om?
Jag vet ungefär, men det är intressant eftersom du blandar bilder från verkliga livet och vad ska spelarna göra här?
Det här är verkligen fräscht och unikt Just det, tack så mycket Idén är ett fysikbaserat plattformsspel där du leder en glödlampa som representerar en av dina idéer så du bör leda den genom att stöta till glödlampan som i ett flipperspel eller en pachinko glödlampan faller alltid ner så du bör leda den till en av de nio ändarna som du har runt kartan Kartan intas av drönare så varje skärm är en kort 4K-video och du har olika sätt eller vägar att leda din glödlampa, din idé med eller genom så när du når ett av dessa slut visas en popup och du kan lämna din egen idé där för andra spelare att läsa så när andra spelare når samma slut som du nådde ut kan läsa din idé och lämna en egen idé så det är som att lämna ett meddelande i en flaska och andra skulle anonymt läsa vad dina tankar är mänsklighetens optimism skulle kunna överföras via ett videospel Har den redan släppts och på vilka plattformar kan vi förvänta oss att dela med oss av våra drönarbaserade idéer?
Just nu har vi en demo på Steam och det har nyligen meddelats att vi kommer att släppa spelet i januari 2023 för Android, iOS och PC Kan vi förvänta oss att det landar på Nintendo Switch också?
Ja, vi kan förvänta oss att det men vi talar om uppstart och så vidare så vi kan inte garantera att den kommer att vara redo att användas i januari 2023 men det kommer säkert Tack så mycket för din tid Alexandra Ok, nästa stopp är Havsråttornas förbannelse och det är en Metroidvania, ja, en Ratoidvania som jag såg fram emot att lära mig mer om som är baserat i Barcelona och det har ett par saker som är riktigt intressanta och annorlunda än normen i genren Tack så mycket för att ni kom till oss Moni och Claudia Först av allt, berätta för mig om grafiken eftersom du vet att animationen påminner mig om de tecknade filmer jag brukade titta på när jag var liten men den kombinerar 2D och 3D så vad kan du berätta för oss om den?
Om karaktärerna är helt handritade i 2D även animationerna och hela miljön är 3D med en cellskuggning för en mer tecknad estetik Spelet har många 80-talsreferenser från animationer och andra videospel Som Human, till exempel Vi behöver till exempel inte förstöra spelet eller Pirates of the Caribbean så spelaren kommer att hitta en hel del interna skämt så spelet kommer att vara väldigt roligt att spela Individuell, enspelare eller kooperativ Om spelet är ett lokalt kooperativ Du kan välja din favoritkaraktär och spela alla spel med den karaktären eller så kan du ändra portalerna med Master Wuyun Som det är betygsatt Vania Vilken typ av... Jag vet inte om du har förmågor som du låser upp och sedan kan du besöka eller gå tillbaka till andra områden på kartan?
Ja, du har speciella förmågor baserade på elementära krafter som eld, vatten, luft och jord och det finns en punkt när du kan låsa upp dem och leka med det Ok, vad är statusen för projektet?
När kommer det att släppas och på vilka plattformar?
Projektet är avslutat så i början av 2023 kommer att släppas på PlayStation, Xbox, Steam och Nintendo Switch Okej, tack så mycket för din tid Tack så hemskt mycket! Ytterligare ett stopp vid denna monter eftersom vi ska prata om en Mecha Varulv med Howl of Iron Jag har hört mycket om det här spelet men jag vet inte vad det egentligen handlar om Tja, det är ett actionspel i tredje person där du är Vincent Bulck han är vår mekaniska varulv och du försöker hämnas din familj för precis här finns det diktatoriska företaget som styr staden det tvingar dig att försöka hämnas på dem och du rör dig genom staden, Ångfall och det är en industristad och du måste jaga fienderna eftersom de är på patrull och kontrollerar staden för att försöka fånga dig Vad är statusen för projektet?
Letar ni efter en förläggare?
Vad kan vi förvänta oss av den?
Vi letar efter en förläggare Det är som en demoversion av spelet Vi gör en vertikal skiva av det och vi arbetade i 9 månader och vi försöker få lite..."

"Och på vilken plattform körs den?
Det är på PC, just nu är det på PC Tack så mycket för din tid, Tony! Tack, Tony! Ett stopp till, det här är ett bullet hell-spel där du inte skjuter, tror jag och den har också en trevlig, intressant bakgrundshistoria Vad kan du berätta för oss om den?
Tack så mycket! Det var så lite! Så, Ball and Bounce Hell är ett icke skjutande kulhelvete utspelar sig i det förcolumbianska Amerika Så det viktigaste ämnet om det här spelet är att som du tidigare sagt, du får inte skjuta så i det här fallet är den bästa attacken ett bra försvar och den är inspirerad av precolumbianska kulturer så i princip finns det två nivåer den första utspelar sig i en djungelmiljö och den andra är mer som en urban bosättning så i princip kan du se denna övergång inspirerad av alla kulturer från den här perioden Och hur är det med de krafter du använder?
Tar du liksom till dig vad du får som inkommande attacker?
Ja, så det viktigaste är att du använder en stav en stor stav som ert främsta försvarsvapen så att fienderna skjuter på dig som energiska projektiler och när du studsar tillbaka dessa projektiler en kombinationsbar, en kombinationsmätarbar är fylld och sedan kan du ge din stav, ditt vapen med fiendernas krafter eftersom de är speciella fiender till exempel en explosiv fiende kan låta dig ge dina projektiler explosiv skada och till exempel, en krypskytt kan låta dig ge din kraft, din personal i frysande krafter så vi leker med dessa typer av extra krafter Och vad är statusen för projektet och när planerar du att släppa och på vilka plattformar?
Så i princip har vi nu 10 till 15 minuters demo så det finns två nivåer för närvarande Demoversionen är tillgänglig på itch.io och på Steam och för närvarande utvärderar vi var vi befinner oss vi ser det intresse som människor har för vårt spel och sedan kommer vi att planera om vi ska gå vidare med projektet eller om vi bara ska avsluta det här eller..."

"vi håller på att bedöma situationen Ok, tack så mycket för er tid Tack för din tid också Okej, nästa stopp måste vara Party Games eftersom detta spel belönades som det bästa spelet från det bästa landet så tack så mycket för att du kom till oss, Miquel Vad kan du berätta för oss om spelet?
Jag känner till genren, tror jag Genren, jag tror att det är ett partyspel Det är ett partyspel, ja, det är ett partyspel Vi har en karta, man kastar en tärning och med tärningsresultatet går du framåt sedan finns det ett minispel efteråt som avgör en bonus för nästa rad så det ger mycket roligt för spelarna och ja, vad kan jag säga?
Det är ett mycket intressant spel, ett mycket roligt spel inriktat på familjen och vi har en stor gemenskap bakom som skickat oss idéer Var det därför ni vann?
Nej, vi vann för att vårt spel är riktigt roligt och det är... ja, folk älskar det 2 miljoner människor har laddat ner spelet så jag tycker att det är ett mycket bra mått Det är ett bevis Så på vilka plattformar är den tillgänglig?
Det finns tillgängligt för iOS och Android Det är trots allt ett mobilspel Planerar du att släppa det på konsoler?
Inte för tillfället, det finns inga planer på en konsolrelease eftersom vi är en mobilspelsstudio så det var det Efter utmärkelsen, vad är nästa steg för dina studiokillar?
Jag menar, vi arbetar på flera projekt eftersom vi är 25 personer i studion så vi grupperar oss i grupper om 3 och 4 till exempel 2 utvecklare och 1 konstnär och 1 speldesigner och vi arbetar med många olika projekt Jag kan inte säga eftersom vi just avslutat 2 projekt och vi kommer att börja mötena för nästa projekt snart så håll kontakten på våra sociala medier Håll ögonen öppna, okej, tack så mycket för din tid, Miquel Tack så hemskt mycket"

Intervjuer

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler