Svenska
Gamereactor
Videos
HQ

Peter Molyneux om talang, kreativitet och den europeiska industrin - Fullständigt rundabordssamtal på Gamelab Teneriffa 2022

Han var inte officiellt tillkännagiven eller planerad, men han var väldigt glad att prata med journalisterna som var närvarande på ön under en paus eftersom "Jag har inte pratat med någon av er så länge!", Så här har vi de olika svaren och insikten Peter Molyneux delade med den samlade pressen från olika butiker om flera intressanta ämnen.

Audio transcriptions

"Jag menar, jag tror att den första saken är att vi talar om problemen och det finns massor av problem med finansieringen av utvecklingsstudior, med talang, med hur man får in talangfulla människor, hur man får barn att vilja arbeta inom spelindustrin, hur får man barn att inse att att det inte bara handlar om att spela spel hela tiden, utan att det finns en rad av verk, det talas mycket om upptäckbarhet, du vet, hur man får sitt spel upptäckt, så vi pratar om dessa problem på ögonblick och för mig tror jag att det största problemet är att Europa borde vara hem för spel och jag oroar mig för att det kanske inte är så mycket spelens hem, det är mer i Amerika, mer i Kina, mer i Japan och vi behöver verkligen i dagens värld att gå samman och göra det till spelens hemland. Du vet, jag tror att Europa, särskilt Storbritannien, men Europa som helhet, tenderar att vara mycket mer kunna ta risker när det gäller speldesign, du vet, jag tror att USA och Kina är lysande på att utnyttja en idé, vi är lysande på komma på idéer och den verkliga tragedin för mig är att många europeiska idéer som började här utnyttjas på andra håll i världen, så vad vi behöver är något sätt att komma på dessa idéer, jag tror att vi är bra på att göra det, men sedan odla den idén, utnyttja den idén och se till att den idén fortfarande kan hållas av Europa. Ja, jag tror att det finns många destruktiva saker med Brexit, personligen hatade jag idén och spelen industrin kommer säkert att bli en av dem, en av de som drabbas, du vet, det är redan svårare att få in folk i Storbritannien, det är redan vet, vi känner att Storbritannien är lite fjärran från Europa när vi borde vara komma samman och övervinna några av dessa stora problem, så det finns ingen positivt, jag ber bara om ett anti-Brexit-piller som bara gör allt försvinner. Ja, jag menar, jag tror att Spanien har anammat kanske spel, du vet, när du sa, åh, Storbritannien var en viktig del, historiskt sett var det en enormt viktig del, under de tidiga delarna av 90-talet tror jag att Storbritannien, du vet, en tredjedel av alla spel tillverkades i Storbritannien, men jag är inte så säker på att det är sant nu och vad Spanien och några andra europeiska länder gör är att ta till sig vad spelindustrin är och hur man skapar spel, kan din kultur påverka de spel man skapar, så det är en imponerande, imponerande, det finns massor av intressanta universitet i Spanien, det finns massor av, du vet, här är vi i Teneriffa, som är en del av Spanien, omfamnar och uppmuntrar spelen industrin. Har du någon speciell titel i åtanke, något spanskt favoritspel?
Vet du, jag var, jag var livrädd för att du skulle fråga mig det eftersom jag, för jag är rädd att jag ska välja något som inte är spanska, så det är nog bäst att jag inte säger något. Åh, det finns en punkt dock, jag tror att vi borde fira ursprunget, ursprungslandet för ett spel mer, du vet, när man säger, berätta för mig om ett spanskt spel, jag, du vet, det finns inget i ett spel som säger att det är det är spanska eller portugisiska eller engelska eller vad som helst, skulle det inte vara bra att fira, du vet, det här gjordes i Spanien, det här gjordes i Storbritannien. Vad vi gör är i Guildford, där min studio är baserad och alltid har varit har vi den här lilla logotypen som bara säger tillverkad i Guildford och vem som helst som gör ett spel i Guildford sätter på denna logotyp, varför har vi inte samma för Spanien eller Teneriffa, jag tror att det skulle vara en bra idé. Jag menar, det är härligt att blicka tillbaka, det är härligt att ha, du vet, att ha moderna klassiker men jag tycker också att det är härligt att förnya och skapa, så vad Jag skulle älska att se några av dessa gamla titlar för att ta vad kärnan i vad det och utvidga den och göra den unik, originell, fräsch och aktuell, medan jag tror att många gånger, du vet, gör, vi gör en modern version av en klassiker, man försöker bara återskapa vad det är och världen är en helt annan plats, så jag tycker det är bra att ha, du vet, de gamla spel kommer till liv igen, men det är också bra att förnya och driva dem framåt."

"Jag hade ingen del och jag tror att det är ganska hälsosamt på ett sätt, jag en del av mig känner sig ledsen eftersom jag älskar Fable-världen, jag älskar världen av Albion som vi skapade och jag, du vet, jag, du vet, det finns så många idéer som du har om hur man kan utveckla den världen och ta den vidare, en del av mig tror att, men den andra delen av mig tror, du vet, du vet, att den här, den här utvecklaren, då borde de göra det själva, det borde vara deras, deras passion, deras kärlek och, och, ni vet, deras känsla av förundran som de ska introducera för samhället. Själv hoppas jag att Fable 4, eller vad de nu kallar det när det kommer ut, behåller känslan av frihet, inte bara i världen, utan även vad din karaktär är, låter dig, spelaren, vara vem du vill och behåller känslan av humor, vilket är, vilket jag tror, vilket jag tyckte så mycket om, du vet, att arbeta med."

"Jag skulle älska att se gudaspelsgenren fortsätta och blomstra och växa. För mig, handlar det om att du som spelare påverkar ett system. Nu vet du att sätt jag utforskade är att du påverkar en liten värld med små människor i, i Populous och, du vet, det utvecklades till Black and White, du påverkar en varelse och odlar en varelse och det är kärnan i vad jag tror att gud spel är, är att snarare än att kontrollera något absolut, är du låta spelaren växa och bygga upp något och se hur det utvecklas."

"konsekvenserna av sina handlingar och jag, du vet, jag skulle älska att utforska det mer och Jag skulle älska att andra människor utforskar det mer, men inte bara för att tänka där, det är en spel om små människor som springer runt på en planet, det kan vara ett spel, du vet, det kan vara att påverka, du vet, en grupp människor, det kan vara att påverka i moderna världen skulle det vara fascinerande att se vad människor gör. Det som är fantastiskt är spelindustrin experimenterar med saker och ting och, du vet, kryptospel och NFT och allt sånt är saker som vi borde omfamna och experimentera med och, och utvecklas och, du vet, jag hoppas att, du vet, det fortsätter att utvecklas. I tror att, mitt problem med NFT-spel som sådant är att det kan vara, det kan vara lite giftigt, det behöver, det behöver lite, det behöver lite reglering och det behöver lite finjustering, men jag älskar den här idén att varför skulle inte människor tjäna något på när de spelar ett spel? Jag menar, det är en, det är en ganska intressant koncept, ett ganska intressant koncept, du vet, om det går bra för dig, varför kan inte du göra det?
Och det gör de naturligtvis inom e-sport, men det är inriktat på en mycket liten antal människor, varför kan vi inte sprida ut det? Så jag tror att det finns en framtid i det, jag tror inte att vårt första försök är det perfekta försöket, jag tror att framtida försök, du vet, kan, kan, kan dra upp något, ja. Du vet, det roliga är att en av de saker vi pratade om i rummet var, idag var, åh, det finns ingen innovation. Och jag kan minnas det samtalet, att höra det samtal i spelindustrin i slutet av 1980-talet, när hela spelindustrin var spelindustrin förmodligen hade kunnat rymmas på hela det här hotellet. Alla sa, åh, alla spel är shoot-'em-ups och de, du vet, var är innovationen? Och jag tror att spelindustrin, som alla andra industrier, som alla andra kreativa branscher, går i dessa cykler. Och, du vet, ibland kan vi en cykel där man får massor av nya spel, man får, du vet, man får PUG-G och Fortnite och Minecraft och, du vet, hela världen, vi är nästan trötta på nya spel. Och andra gånger finns det bara ingen innovation alls. Och min förhoppning är att vi är på väg ut ur den där cykeln utan innovation. Och det är då vi behöver kreativitet. Vi behöver människor, oavsett om de är studenter eller om de är befintliga människor i branschen, att tänka diversifierat, att tänka på ett mångsidigt sätt, att inte tänka: "Okej, om jag gör ett mobilspel är det gratis att spela."

"måste det göras på det här sättet. Jag tycker att det är fel. Jag, du vet, jag gör ett shoot-'em-up eller ett Battle Royale-spel, så måste det vara så här. I tycker att det är fel. Jag tror att vi måste, du vet, som bransch och som människor, och pressen också, måste tänka, hur kan vi ta en kreativ idé och utforska den? Jag tycker att skapa ett spel är som att utforska. Om man går ut och utforskar, vet man inte vart man är på väg, man bara utforskar. Och så är det med en spelidé. Du börjar, jag personligen börjar med en känsla, spelet jag jobbar på just nu, du vet, känslan jag ville få fram från människor är, hur kan jag få människor att känna sig kreativa? Det där underbara ögonblicket när du skapar något och du vet att det är unikt och originellt för dig, hur kan jag göra ett spel som kretsar kring det? Du vet, och detta diversiva tänkande, tror jag, är så kraftfullt och gör det möjligt för oss att skapa saker som vi inte ens kan föreställa oss idag."

"Men det har alltid varit samma sak, du vet, vi har gått igenom dessa cykler så många gånger. Du måste vara medveten om att Ian, tyvärr, kan hugga dig i ryggen vid när som helst. Vi ska berätta det för honom, vet du. Trots att jag ser in i hans hundvalpsögon och och han svär, nej, nej, jag ska stötta dig. Vi har en grej när vi spelar spel, är att vi, för att göra en pakt med någon, rör vid änden av deras finger. Och, du vet, när jag någonsin kommer att röra Ians finger, du vet, jag tror att jag inte borde göra det här, jag borde inte göra det här. Så, att bara vara, bara vara medveten hela tiden är det bästa sätt. Men han är ganska bra. Ingen fara, tack så mycket."

Gamelab

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler