Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
Videos
Zero Sievert
HQ

Jakt på pixelerade monstrositeter i apokalypsen - Zero Sievert Intervju

Vi pratade med Luca Carbonera, Lead Developer på CABO Studio, som först designade Zero Sievert som en hobby och nu vill sätta sin prägel på den postapokalyptiska subgenren med ett actionfyllt extraktionsskjutspel.

Audio transcriptions

"Hej, vi är tillbaka på Gamescom med Zero Sieverts utvecklare Luca.
Luca, det här spelet är mycket. Det har en massa fraktioner, det har en massa roligt gameplay, det har en massa action och du utvecklade det mestadels själv som en hobby, korrekt?
Ja, precis så var det. Utvecklingen av spelet började för ungefär tre och ett halvt år sedan som en hobby eftersom jag alltid har varit intresserad av utveckling och vad som egentligen ligger bakom videospel."

"Så när jag gick i gymnasiet började jag leka med spelmotorer och försökte göra några små videospel men med det här var det annorlunda, för när jag började göra det började jag i princip dela med mig av spelet, videor och bilder på Reddit, YouTube och folk gillade det så jag tänkte, ja, jag kanske ska fortsätta utveckla det.
Efter ett tag när jag hade en spelbar version av spelet började jag ge det gratis på Discord-communityn så folk gillade det verkligen så jag tänkte, ja, jag kanske skulle försöka med en Kickstarter-kampanj och Kickstarter-kampanjen gick inte så bra eftersom en sak som jag lärde mig efteråt var att marknadsföring är mycket viktigt så ingen kände till spelet, men jag skickade några e-postmeddelanden till YouTubers för att göra en video av spelet och en av dem var Splattercat Gaming och han gjorde en video av spelet och nästa dag hittades kampanjen och även Skyrocket och det överträffade mycket målet för kampanjens mål och efter det satsade jag heltid på spelet. Det var en stor överraskning."

"Det var en av de där stunderna när allt gick som det skulle.
Vad fick dig att skapa ett spel i den här miljön då?
Jag har alltid varit ett stort fan av Stalker-atmosfären, så Stalker-spel, Metro-spel, Escape from Tarkov och jag gillar verkligen de östeuropeiska miljöerna, så den typ av postapokalyptiska miljö så jag tänkte att det här är miljön för ett videospel, det passar så bra och det finns ett stort fan, ett stort och lojalt fan för den här typen av postapokalyptiska miljöer Så jag tänkte att folk verkligen skulle gilla ett spel som det här, för jag gillar verkligen ett spel som det här själv."

"så jag tror att de skulle gilla det också, och det var faktiskt så här, ja.
Jag menar, kan du prata lite mer om hur spelet fungerar?
Hur djupt kan vi gå med fraktionerna och vilket djup finns det i striderna?
Tillvägagångssättet är som, jag gillar alltid typ av hardcore och taktiska spel så min strategi är att i princip göra 2D-spel mer taktiska än vad som är möjligt, kan vara möjligt."

"Det är väldigt svårt och knepigt att göra 2D-spel taktiska, men jag gör mitt bästa och det fungerar och en annan sak är, som du nämnde, fraktionssystemet är som, den viktigaste delen av Zero Sievert är atmosfären För att öka stämningen i spelet måste du göra spelvärlden levande eller få den att kännas levande.
så att ha olika fraktioner som slåss mot varandra är ett stort plus för spelet och spelaren kan delta i striderna eller inte alls så det är som om världen fortsätter, lever även utan din handling Det här tycker jag är det bästa, att skapa något som ökar stämningen i spelet."

"Luca, det låter bra, det ser bra ut, när kan vi förvänta oss att se en version 1.0?
Eftersom det är i tidig åtkomst nu och vilka plattformar kommer det att finnas på?
För tillfället är Steam den enda plattformen som är bekräftad, så Windows Steam och vi har fortfarande inte det för 1.0 eftersom vi har en färdplan men det är i princip en grov färdplan eftersom jag arbetar ensam med en annan person så att planera en enorm färdplan är ganska svårt för om jag blir sjuk i två veckor kan du inte planera så mycket i framtiden så du går två, tre månader framåt i tiden och sedan fortsätter du på det här sättet Jag vet inte när 1.0 kommer, men definitivt nästa år."

"Okej, perfekt. Luca, tack så mycket för din tid.
Tack, Luca."

Gamescom

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler