Svenska
Gamereactor
Videos
Life by You
HQ

Life by You (Gamescom 2023) - Lev ditt liv på ditt sätt

Under Gamescom 2023 hade vi turen att upptäcka och lära oss mer om denna simuleringstitel som lovar att ge oss alla nycklar för att skapa vår värld, våra karaktärer och vår historia på vårt eget sätt. Vill du veta mer? Ta då en titt på den här videon och upptäck våra egna intryck!

Audio transcriptions

"Hej allihop och välkomna till en helt ny Gamereactor Gamescom Impressions-video, i Idag ska vi prata om ett spel, närmare bestämt ett live-simuleringsspel, okej?
Och jag tror inte att vi har pratat om något live-simuleringsspel i denna Gamescom 2023 Impressions video, så jag är verkligen glad att kunna göra det just nu."

"Jag pratar definitivt om Live by You, okej, ett spel som utvecklats och publicerats av Paradox, som kommer att släppas den 5 mars 2024, okej, på PC och som ett spel med tidig åtkomst, okej?
Du kanske har hört talas om det, kanske inte, men jag lovar dig att om du gillar live simuleringsspel, du kommer inte att ångra att du bara hört talas om det, okej?
Utvecklarna vill bara att detta spel ska vara en av de mest modifierbara och öppna live-simuleringarna spel, okej?
De vill verkligen fokusera på alla anpassningar, de vill verkligen fokusera på alla karaktärer, de verkligen vill fokusera på, ja, i princip, alla dessa skapelser, alla dessa berättelser som vi kan bygga med vår fantasi och med vår kreativitet."

"Och jag tror att det är det viktigaste i dessa live-simuleringsspel, okej?
Naturligtvis är det bara att leta efter likheter med verkliga livet och bara, ja, kanske vara kunna återskapa sitt eget liv eller återskapa en verklig historia, men också bara fokusera på olika karaktärer eller på den berättelse som du vill skapa."

"Det finns några andra live-simuleringsspel som har vissa, tja, begränsningar eller vissa begränsningar och, ja, Paradox ville faktiskt med det här spelet vara helt tvärtom, för att ge dig så många möjligheter och så många anpassningar som möjligt, okej?
Så i grund och botten skulle jag säga att det viktigaste ordet som kan definiera detta live-simuleringsspel är bara anpassning, okej?
Bara så att du vet, du kommer till exempel att kunna anpassa din karaktär personlighet, ja, varje karaktärs personlighet, eftersom du kan skapa dina egna karaktärer, men det finns heller ingen anledning att bara fokusera på en karaktär."

"Du kan fokusera på en karaktär för att skapa berättelsen, och så vidare, men du kan hoppa från en karaktär till en annan och bara, liksom, leva allas liv, jag vet inte om du fattar det.
Du kan alltså skapa en slags stad eller ett samhälle med olika karaktärer, med olika personligheter och med olika bakgrunder och berättelser och bara kontrollera dem alla på samtidigt om du vill, okej?
Men låt oss först prata om det här, jag tycker att det du just sa var superviktigt, så ledsen för att bara hoppa från en information till en annan och en funktion till en annan, men Jag tycker att det är väldigt viktigt, men som jag har sagt kan du anpassa personligheten hos varje karaktär kan du faktiskt välja vad den karaktären gillar och ogillar, självklart de kommer att ha sina egna ambitioner, sina egna karriärer, dessa karriärer, de kommer att ha olika nivåer av marknadsföring, precis som vi har sett i några andra livssimuleringsspel, okej?
Vi kommer att ha olika chattalternativ beroende på, ja, vilken relationsnivå som de karaktärer har, till exempel, och jag vet inte, jag tycker att allt känns så verkligt som jag har sagt, eftersom allt beror på din bakgrund och allt beror på dina val, hur du vill skapa den där karaktären, den där relationen och allt det där, Okej?
Och vi kommer att hitta många fler funktioner som kommer att kännas precis som i verkligheten, okej?
Även om du, som jag har sagt, kan skapa allt och du kan bara skapa en massa olika karaktärer som du vill, men vi får inte glömma att detta är en livssimulering spel och bara på grund av det kommer vi att hitta olika funktioner som, jag vet inte, bara lämna alla dina smutsiga kläder på marken och du måste säga till din karaktär, du måste plocka upp den här och rengöra den här, okej?
Och bara tvätta dina kläder och allt det där och det kändes så verkligt, okej?
I livssimuleringsspel händer det nämligen ibland att man glömmer bort det eftersom de vill fokusera på annat innehåll, andra DLC:er och andra partysituationer eller andra äventyr situationer, men ibland glömmer vi bort de vanliga sakerna och jag tror att det är super viktigt om du vill skapa ett spel som faktiskt simulerar livet."

"Och inte bara det, okej?
Och inte bara det, eftersom du kommer att kunna anpassa ditt hus och din miljö nästan lika du vill ha, okej?
Det här kan verka självklart, okej?
Men jag vill inte jämföra den här livssimuleringen med någon annan, okej?
Men om du har spelat olika livssimuleringsspel vet du att det finns vissa tillfällen som jag sa i början, de gav oss vissa begränsningar och vissa saker."

"Till exempel när vi skapar vårt eget hus och vi sätter in möblerna och vi väljer färger och vi vill faktiskt skapa våra drömmars hus eller bara ett riktigt hus eller vad som helst, men ibland kan du inte bara för att du har dessa färgbegränsningar, vissa placering begränsningar, et cetera, och den här gången kommer det inte att hända eftersom du nästan kan Sätt allt på allt, okej?
Du kan placera många objekt precis ovanför olika objekt, du kan placera dem alla tillsammans Du kan ändra färg på nästan alla föremål utan några begränsningar, okej?
Inte bara färgen på objektet, det har vi redan sett."

"Du kan ändra färgen på de olika delarna, okej, av det objektet.
Så du kan skapa, jag vet inte, dina drömmars plysch, jag vet inte, med färgerna som du vill, med den form som du vill och på exakt den plats som du vill.
Och inte nog med det, det var en sak som verkligen imponerade på mig, som de visade mig."

"Om man till exempel har, jag vet inte, en grupp blommor och vill att anpassa den gruppen av blommor, okej, du kan anpassa färgen på en av dessa blommor.
Det finns ingen anledning att bara byta färg på alla blommor, eller hur?
Och som vi har sett i några andra titlar, till exempel, har du olika blommor och du kan ställa dem på ett bord eller vad som helst, men blommorna kommer att vara allt, för till exempel vit, rosa eller röd, okej?
I det här fallet, nej, du kan ha den gruppen av blommor bara med en blomma i rött, en annan en i vitt, en annan i rosa, en annan, hur du vill."

"Och jag tycker att det är fantastiskt och det kommer att ge oss en massa möjligheter när det gäller av kundanpassning och av alla våra omgivningar.
Och jag vet inte, till exempel, jag har fått höra att man kommer att kunna anpassa, för till exempel din rollpersons tatueringar."

"Du kommer att kunna anpassa nästan allt.
Det var därför jag sa i början att det här spelet naturligtvis var baserat på live simuleringsfunktioner, som jag har sagt, genom olika vanliga uppgifter och vanliga saker som vi alla glömmer när vi spelar dessa titlar."

"Men när de är där inser du och säger, hej, det är coolt för det här är bara som i verkliga livet och det känns som om jag spelar i verkliga livet.
Men bara på grund av dessa saker kan du också anpassa nästan allt och jag tror Det är fantastiskt."

"Å ena sidan tror jag att det kan vara lite väl ambitiöst och att det kan vara lite väl farligt eftersom om du försöker anpassa allt, kanske du blir uttråkad eller du kommer att glömma bort spelet eller så kanske du inte är så uppmärksam eftersom det finns många saker att anpassa."

"Du vill inte spendera så många timmar på att bara, jag vet inte, anpassa en blomma, till exempel, som jag har sagt.
Men om du vill, så har du den möjligheten.
Jag tror att även om det kan vara riskabelt, om du förstår vad jag menar, inte riskabelt som i sig eftersom Jag tycker att det är riktigt coolt, men just på grund av det jag sa kan det vara lite riskabelt."

"Men samtidigt tycker jag att det är riktigt ambitiöst på ett bra sätt och jag tror att det kan vara riktigt, riktigt coolt för de människor som verkligen vill fokusera på anpassningen eftersom det finns många människor som bara gillar att anpassa sitt eget hus, är karaktärer, bakgrunden, berättelsen, personligheten och så vidare, precis som vi kan göra här inne."

"Och de glömmer bort spelet eftersom de inte bryr sig.
De vill bara skapa det liv och den bakgrund som de vill ha och så är det med det.
Och det tycker jag också är okej.
Det är värt det och det är coolt och det är acceptabelt, naturligtvis."

"Så det skulle vara allt i allmänhet.
Vi kommer att ha många alternativ i allmänhet.
Vi kommer att ha en hel del anpassningsmöjligheter, som jag har sagt.
Du kommer också att kunna spela spelet hur du vill, eftersom vi vet att ibland vi har denna behovsindikator, okej, när spelet kommer att tala om för oss om vår karaktär är hungrig, om vår karaktär behöver gå på toaletten eller något, okej, eller om den är uttråkad, etcetera."

"Men om du vill, och som jag har sagt, om du till exempel vill fokusera på anpassningen eller så bryr du dig inte om den här utmanande funktionen, nej, och du vill bara fokusera på att leva ditt eget liv och glömmer bort de grundläggande behoven och allt det där, du kan bara fuska, okej, och modifiera dessa barer och bara glömma de grundläggande behoven och bara fokusera på den historia som som du vill skapa."

"Jag tycker att det är perfekt eftersom varje spelare, varje livssimuleringsspelare bara vill spela annorlunda, den här typen av spel.
Och med det här spelet kan du spela hur du vill utan att flytta till ett annat spel eller utan att behöva eller glömma vissa saker som du verkligen vill fokusera på."

"Så jag tycker att det här spelet var fullt av möjligheter.
Det här spelet var fullt av anpassningsfunktioner och det är verkligen lovande.
Jag blev verkligen förvånad över hur många saker man kan anpassa och hur många saker som du kan göra i det här spelet i allmänhet."

"Jag blev verkligen förvånad över, ja, hela kartan, okej, hela grannskapet, även om det var inte komplett, okej, men de visade mig en liten smygtitt och det såg verkligen lovande, som jag har sagt, och jag tror att spelet kommer att vara riktigt, riktigt coolt och värt det om du gillar livssimuleringsspel."

"Så allvarligt talat, om du är ett fan av genren är det bara att hålla ögonen öppna och lägga till den på din önskelista om du kan för det här spelet kommer att vara fantastiskt och det kommer att vara överraskande och det är kommer att vara lovande, som jag har sagt.
Allvarligt talat."

"Och om du gillar alla anpassningsfunktioner i dessa spel, kommer du att älska det eftersom allt är fokuserat på det och på att spela hur du vill, vilket är den viktigaste funktionen här inne, okej?
Och jag skulle säga att det är det i allmänhet."

"Jag vet att jag har pratat en hel del om alla anpassningar, men det var definitivt huvudfunktionen och det tycker jag är fantastiskt.
Så snälla, ja, jag vet att du har tittat på trailern här om och om igen igen, men snälla ge det en check, läs alla funktioner, ge det ett försök när det är officiellt släppt, lägg till den på din önskelista om du är ett fan av genren, och jag hoppas att du har åtnjöt mina egna intryck och all denna förklaring om spelets funktioner."

"Och tack så mycket för att ni är här.
Jag påminner dig om att detta spel förmodligen kommer att släppas den 5 mars 2024 på tidig tillgång och bara på PC, och att det har utvecklats och publicerats av Paradox.
Och jag hoppas att du har gillat videon, förklaringen, själva spelet osv."

"Och vi ses i nästa Game Reactor Gamescom Impressions-video.
Som alltid, ha kul, ta hand om er, och kramar och pussar till er alla, mina killar.
Vi ses snart igen.
Bye-bye!"

Gamescom

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler