Svenska
Gamereactor
Videos
Detective Pikachu Returns
HQ

Detective Pikachu Returns - Videogranskning

Den ikoniska sleuthing, kaffedrickande, grizzled, elektriska musen är tillbaka på fallet i denna uppföljare för Nintendos franchise.

Audio transcriptions

"Detective Pikachu var en av de sista titlarna till Nintendo 3DS, men tack och lov var det inte efter Pokemon-serien och detektiven med den rökiga rösten dök upp igen, i en bra live actionfilm som adapterade den första berättelsen mellan huvudpersonen Tim Goodman och hans knubbiga, en Pokemon-forskare med jägartopp. Så även om Detective Pikachu Returns gör en bra jobb med att sammanfatta sin föregångare i en öppningssekvens, behöver du inte veta mer än vad den sammanfattningen ger innan du hoppar in i detta unika Pokemon-undersökningsspel."

"Handlingen börjar två år efter händelserna med Substance R som förvandlade Rhyme Citys Pokemon wild, och med borgmästaren som ger oss en medalj för vårt arbete med att bevara detta utopi om samexistens mellan människor och pokemon. Men en rad märkliga och till synes osammanhängande händelser leder oss tillbaka till en större intrig, där vi måste använda vår förmåga att observera och avdraget till god användning ännu en gång. Samtidigt fortsätter sökandet efter Tims pappa, som är också Pikachus tidigare detektivpartner, är fortfarande pågående, så de två intrigerna är gradvis också sammanflätade. Men innan världen räddas finns det några fler mindre mysterier att lösa. Detective Pikachu Returns är en mycket linjär utredningstitel, där Pikachu spelar rollerna som detektiv, sidekick och teamledare. Handlingen presenteras i en ganska linjärt sätt, nästan som en följd av dialoger och reflektioner, som om det vore en visuell roman, även om den också kräver att vi är uppmärksamma på detaljerna i konversationerna, och att inte bortse från någon ledtråd, oavsett hur liten den är, utan att skriva ner den i vår undersökning anteckningsbok. Ledtrådar hämtas från miljön och platserna i Rhyme City, samt från vittnesmål från människor och Pokemon. Pikachu tar hand om fickmonstren, medan Tim tar hand om människorna. Detta är inte en särskilt utmanande titel för en vuxen, men ungdomar hemma kommer att tycka att det är en bra stimulans att fokusera sina sinnen på att lösa de många problemen och brott i Rhyme City. Varje fall har flera trådar som du måste följa för att få rätt lösning, och kan hålla dig underhållen ett bra tag. Samtidigt finns det även mindre uppdrag för att hjälpa människor eller Pokémon med enkla minipussel, vanligtvis centrerade runt en fast scen där vi flyttar förstoringsglaset för att markera ledtrådar och leta efter föremål, annars får du en enkel, snabb händelse."

"Att känna till de dussintals Pokemon-arter som förekommer i spelet är inte en förutsättning eftersom en kort beskrivning ofta ger ledtrådar om huruvida de bör vara anses vara en del av det aktuella fallet. Vi har Pokemon från nästan varje tidigare generation här, så om du har lite kunskap kan det göra det snabbare att slutföra vissa linjer av utredningen och gör de slutliga avdragen för att avsluta ärendet."

"Men vi kan inte diskutera Pokemon utan att nämna karisman hos vår lurviga huvudperson, som charmar med en gravallvarlig röst som mycket väl skulle kunna dyka upp i en film noir, och några kommentarer som får även dem med grått hår att le. Det där med kaffe och högt kolesterol är ren film. Pikachu håller oss också fokuserade på vår nuvarande uppgift. Vi kan inte undersöka eller utforska utanför det område som spelet vill att vi ska se vid den aktuella tidpunkten, och det finns inte mycket utrymme för misstag eftersom kameran är fixerad och i bästa fall följer oss i en side-scroll precis som det första spelet gjorde på Nintendos handdator för 5 år sedan. Om vi kunde flytta runt scenen på djupet kan det ge en extra utmaning i sökandet efter ledtrådar, något som skulle förbättra formeln i det förra spelet. Karaktärsdesignen har inte förändrats sedan 2018 heller, förutom att lägga till högre upplösning. Med Pokemon finns det inga större problem, men modelleringen av människorna skulle behöva vara lite mer uttrycksfull."

"Detective Pikachu Returns är för mycket av en kontinuitetsuppföljare, på gott och ont, och det verkar alltför bekvämt att erbjuda mer av samma sak och inte dra nytta av av Nintendos nuvarande hårdvara. Undersökningarna är dock bra, och berättelsen är inte dåligt heller, och eftersom det är en titel som riktar sig till unga Pokemon-tränare och utredare, Detective Pikachu Returns är en bra introduktion till spel av den här typen."

Recensioner

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler