Svenska
Gamereactor
Videos
HQ

Screen Time - oktober 2023

Vi tar en titt på de största filmerna och TV-serierna som gör sin debut under årets läskigaste månad.

Audio transcriptions

"Det är en ny månad och dessutom den kusligaste på året, vilket innebär att det finns gott om av nya spännande filmer och TV-serier att se fram emot. Med fasor som stämmer överens med månadens skrämmande tema, Marvel-projekt och till och med Oscarskandidater, oktober 2023 har mycket i beredskap för fansen. Så, med detta som bakgrund, låt oss dyka ner i en ny avsnitt av Screen Time för att se vad månaden har att bjuda på för film- och TV-fans. Men innan Innan vi börjar, en snabb påminnelse. Vi har baserat våra val på en brittisk releasekalender, så var noga med att kontrollera exakta lokala listor och datum."

"Den här oktobermånaden bjuder inte riktigt på samma antal skrämmande thrillers som vi har har blivit vanliga tidigare, men det betyder inte att det inte finns några oroande filmer med premiär som skrämmer slag på dig. Regissören David Gordon Green har tagit på sig uppgiften för att skapa en riktig uppföljare till den ikoniska filmen Exorcisten från 1973, och som man kunde hoppas, den här filmen är på väg att bli skräckinjagande, skrämmande och en riktig utmanare till mest skräckinjagande projekt i år, än mindre bara i oktober."

"Kihou Kwans favoritskurk som blev hjälte återvänder till Disney Plus i oktober, som Tom Hiddlestons Loki, som tar vid efter händelserna i säsong 1, är ute efter att återigen resa genom tidslinjer för att arbeta med TVA för att förhindra ett universum som dikteras av Jonathan Major's Kang the Conqueror från att träda i kraft. Med Owen Wilson, Gugu Mbatha-Raw och Sofia de Martinos älskade Sylvie återvänder alla, och den nya säsongen kommer även att introducera några nya ansikten som Kihou Kwans, som gör sin debut i Marvel Cinematic Universe."

"Hur stoppar man en produktiv seriemördare från att göra en blodig återkomst decennier efter sin första mordturné? Enkelt, du går tillbaka i tiden och stoppar honom från första början. Detta är den historia som Prime Videos Totally Killer kommer att erbjuda i oktober, med Kiernan Shipka spelar huvudrollen som en ung kvinna som reser tillbaka i tiden för att stoppa den ökända Sweet Sixteen mördaren från att någonsin få sitt första blod."

"Ja, Goosebumps har anpassats flera gånger tidigare till ett live-action-format, men Nej, det slutar inte på Disney. Skräckserien gör en återkomst på den mest oroande dag på hela året, fredagen den 13:e, i oktober, med serien som ser en grupp av fem high school-elever arbetar för att stoppa övernaturliga krafter som de oavsiktligt släppt ut från och ödelägger den stad som de kallar sitt hem."

"Det skulle inte vara oktober om Mike Flanagan inte släppte ett nytt skräckprojekt för Netflix.
Efter Midnight Mass, The Haunting of Hill House, The Midnight Club och The Haunting av Bly Manor, planerar Flanagan att debutera med The Fall of the House of Usher i år.
Denna miniserie är en bearbetning av Edgar Allan Poes verk och Carla Gugino medverkar i spetsen för en ganska bred rollista med bl.a. Mark Hamill och Rahul Kohli."

"Även om Ubisoft inte verkar ha några planer på att faktiskt expandera videospel världen för Far Cry 3:s Blood Dragon DLC, har det franska företaget samarbetat med en begåvad regissör som gjorde Netflix Castlevania-serie till en enorm framgång. Ady Shankar kommer att leda upp detta nya animerade projekt som kombinerar olika Ubisoft IP och är baserat främst på om sci-fi-miljön i Blood Dragon."

"Om det finns en film i oktober som har haft Oscarsrykten kring sig ända sedan den tillkännagivande, skulle det vara Martin Scorseses nästa projekt, Killers of the Flower Moon.
Denna film med Leonardo DiCaprio, Robert De Niro och Lily Gladstone utforskar den fasansfulla händelser där medlemmar av Asaji-stammen mördades, och kort därefter inleddes en omfattande FBI-utredning där J. Edgar Hoover sätts i verket. Med en oerhört lång speltid är denna film kommer utan tvekan att kämpa om Bästa film i mars, när nästa Oscarsgala äger rum värd."

"Efter flera års utveckling är Blumhouses Five Nights at Freddy's-film redo att äntligen kommer i oktober. Filmen kommer från regissören Emma Tammey och Josh Hutchison i huvudrollen som en säkerhetsvakt som har till uppgift att ta sig igenom nattskiftet på Freddy Fazbears pizzarestaurang. Alla som har spelat eller sett spelen i aktion vet att detta knappast är så enkelt eller säkert som det kan verka."

"Netflix avslutar oktober med att bjuda fansen på ännu en storfilm. Genom att sammanföra Chris Evans och Emily Blunt, Pain Hustlers utforskar hur en kämpande mamma och hennes en misslyckad apotekschef samarbetar för att göra ett konkursat apotek till centrum av en kriminell sammansvärjning."

Förtittar

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler