Svenska
Gamereactor
Videos
Baldur's Gate III
HQ

Baldur's Gate III - Anna Guxens BIG Conference Intervju

Larian Studios närmade sig slutet av 2023 efter att ha vunnit eller nominerats till många GOTY-priser, och i Bilbao träffade vi deras uppenbart glada och stolta senior RPG-designer. I videon får vi veta mer om vad en rollspelsdesigner gör och hur Larian gjorde många karaktärer så intressanta. Dessutom diskuterar vi hur den tredje akten blev, hur man kan göra spelet ännu bättre eller hur nykomlingar ska ta sig an det, och det kontroversiella TGA-talet som förkortas.

Audio transcriptions

"Vi är på BIG-konferensen i Bilbao och nu ska vi prata om ett av årets bästa spel och vi pratar om Baldur's Gate och vi kommer att prata med Anna från Larian, tack så mycket för att du är med oss Tack för att ni kom."

"Först och främst, du vet, The Game Awards är en sak, sedan finns det naturligtvis en massa utmärkelser runt om i världen, vår egen Vi var en del av The Game Awards som officiell jury, vad tyckte du om priset och om den lilla tiden dina kollegor hade för att fira det och dela det med dina medutvecklare?
Jag minns att när vi skapade spelet sa vi ibland att det här kommer aldrig att vinna några priser vi måste göra saker bättre, så vi jobbade faktiskt hårdare för att förbättra de saker som vi inte tyckte var lika bra, eller hur?
och det är en av de saker som också motiverade oss, att se spelarna njuta av allt och bara se att det faktiskt vann Årets spel till exempel, det är helt otroligt, det var enormt för alla studior, alla kontor firade på en gång vi stannade uppe till klockan 5 på morgonen, ja, det är värt det, det är ett så stort ögonblick och det var naturligtvis synd att det inte fanns så mycket tid att tacka för det är så många människor som har gjort det här möjligt och att vi vill se till att de uppmärksammas och tackas för men ja, vi har hittat andra sätt att nå ut och säga dessa meddelanden Jag tror att Sven också nyligen postade ett stort innerligt meddelande om vad han ville säga men ja, tack alla som har spelat och stöttat oss och hela teamet som är så bra och ni är bra på många saker, men också på att engagera er i samhället så jag är ganska säker på att budskapet har nått fram och det är vi glada för vad kan du berätta om din egen roll i studion och i just det här spelet?
vi vet att du sysslar med narrativ design, men vad mer kan du berätta om det?
så RPG-designers, vi tar hand om hela regioner i spelet så vi är med från allra första början och utformar berättelsen, vad som händer där vilka människor möter vi, vad kan jag göra där som spelare, eller hur?
så vi börjar utforma alla dessa ögonblick som du kan spela med övergripande i regionen och sedan följer vi det hela vägen till slutet vi arbetar med teamen för att genomföra dem, för att ge dem liv och för att se till att de är bra och roliga när de faktiskt spelas i slutet och en vän till oss sa att Baldur's Gate 3, själva berättelsen det såg ut som om den stora XL-grejen hade tagit sig an berättelsen men sedan blev han chockad över hur väldesignade karaktärerna och deras berättelser är så att man fortsätter att engagera sig i dem när man fortsätter att spela och är fortfarande intresserad av deras flera olika berättelser Så hur gör ni för att få det att fungera?
för ibland när jag spelar ett stort RPG normalt vad som händer är att du fokuserar på dina två favoritkaraktärer och det är allt så en stor eloge till författarteamet på Larian eftersom det är de som ger liv åt alla dessa karaktärer få dem att kännas trovärdiga och jordnära och intressanta och fåniga och roliga Så på Larian arbetade vi med..."

"varje författare har ett ägande över de karaktärer de skriver så de är de som känner dem bäst och kan leverera dem ända till slutet så det är vanligtvis samma person som skriver samma karaktärer hela tiden så att de behåller samma röst, de fortsätter att vara sanna mot sig själva i den här frågan och de har alla dessa idéer om vad som är vettigt att de skulle göra de kommer med alla dessa nya coola idéer om OK, det här skulle vara mycket roligare, eller hur? Kan vi göra det?
Ja, vi kör på det! Så ja, det här är hur vi gör det Och något väldigt ödmjukt du sa tidigare är att ni verkligen inte förväntade er att vinna detta pris eller andra priser och varför inte?
Var det för att det är ett slags hardcore RPG som kommer från Larian typ av varumärke eller typ av design vi kan förvänta oss?
Tyckte du att det var för hardcore för den bredare publiken?
Att Turnbase skulle kunna avskräcka vissa människor som vi har sett detta meme runt?
Eller vad var orsaken, vilket samtidigt är ödmjukt för er att förbättra Vad var anledningen?
Ja, det är ett väldigt svårt ämne, eller hur?
För man vet aldrig hur det kommer att gå Hur som helst, du kan ha ett väldigt bra spel men om det inte når ut till folk kommer de helt enkelt inte att hitta det, eller hur?
Så detta var en stor rädsla, antar jag Jag talar bara för mig själv, antar jag, snarare än för Larian Men bara vetskapen om att vi hade något bra och att det inte skulle nå ut till folket och att de inte skulle prova det och se att det faktiskt är väldigt roligt Jag tror att det var den största utmaningen att övervinna, eller hur?
Jag är så glad att vi lyckades nå dessa människor och de upptäcker att det faktiskt är väldigt roligt Hur mycket av Baldur's Gate, de tidigare spelen och hur mycket av Larian, mestadels Divinity tror du att det finns i denna formel?
Jag menar, Larian handlar ju om spelaragenturer, eller hur?
och att leverera engagerande känslomässiga berättelser som alltid har spelaren i centrum, eller hur?
Så antingen med Divinity eller också med Baldur's Gate skapar vi mycket starka system i spelet som stödjer berättelsen också, eller hur?
Så vi skapar en sandlåda där du kan ha kul men det levereras också genom en mycket tung berättelse och en mycket intressant, mycket gripande, känslomässigt engagerande historia och jag tror att det är styrkan, eller hur?
Har en mycket stark historia och starka karaktärer och även mycket starka system i spelet och få dem att arbeta tillsammans Och allt vi har sagt om att nå en hög kvalitet och ett resultat där du fick den här utmärkelsen och där folk är helt exalterade över spelet men vi kanske kan säga att det inte är perfekt, eller hur?
Så vissa fans säger till mig att den tredje tredjedelen av spelet inte är lika, du vet, tempot eller lika bra packat som de föregående tredjedelarna Vad tycker du om det?
Eller om de saker som kanske skulle kunna förbättras Jag vet inte, i det nuvarande spelet eller i framtida spel?
Jag tror att det är en väldigt knepig fråga, eller hur?
För när du har spelat hela spelet har varje akt sin egen smak, särskilt och Akt 2 har särskilt ett mycket starkt avslutande ögonblick ett avslutande ögonblick som bara stänger av en hel era av den och sedan börjar vi i akt 3 särskilt om du har så många timmar kvar i resten av spelet kan kännas som en helt annan ton och väldigt drastiskt förändrad, eller hur?
Jag tycker att det är giltigt eftersom vissa människor tycker bäst om tonen i akt 3 vissa personer tycker bäst om tonen i akt 2 Jag förstår att detta skifte är något som är svårt att övervinna särskilt, men ge det en chans och det är något som vi kommer att vara uppmärksamma på framöver också för att se hur vi hanterar denna tonförändring så att saker och ting blir mindre drastiska Och vi har berört spelets hardcore-ness men nu kommer det naturligtvis att bli överpopulärt om det inte redan var det, inte bara av ditt eget samhälle utan även fler människor som kanske spelar mer avslappnade spel är nu intresserade av att spela Baldur's Gate 3 Så vad skulle du säga skulle vara det bästa tillvägagångssättet för en nybörjare på hardcore RPG eller traditionella RPG så att säga att möta ett spel så djupt och så komplext som Baldur's Gate 3 från första början?
Jag tror inte att du behöver bli skrämd av systemen och djupet i det eftersom det är utformat på ett sätt som gör att man bara kan ha kul du behöver inte förstå och få den fulla upplevelsen som, jag kommer att veta allt Du behöver inte det, du behöver bara rulla med det, ha kul du misslyckas, det är okej, det är också en del av berättelsen, eller hur?
och ja, det finns också olika utmaningslägen som lägger mer tonvikt på berättelsen, till exempel snarare än själva utmaningen så det är också något som du kan använda för att bara komma igång och samhället har också varit enormt i att stödja och lägga till, fylla i information som de anser spelarna kan behöva veta, för att engagera sig så att engagera sig i samhället är också bra men återigen, känn dig inte skrämd Kör bara på, ha kul Jag är säker på att du kommer att klara dig Och slutligen, hur känner du dig själv personligen?
Jag antar att det har varit en resa Spelet är slut, priset är där nu antar jag att det finns saker att fixa men vad mer?
Hur känner du dig? Är du utmattad?
Är du förväntansfull inför vad som komma skall?
Vill du verkligen fokusera på saker att förbättra i spelet?
Ja, jag känner mig bara väldigt stolt och väldigt förväntansfull inför kommande saker också Jag är bara redo att komma tillbaka till samma typ av miljö som vi har haft utvecklar spel, eller hur?
för det här är den mest spännande delen av allt att bara se saker komma från människor till verklighet så det är något som jag alltid har roligt åt för mer av det Jag minns att du hade en panel här på den stora konferensen i morgon, eller hur?
Vad kan du berätta för oss innan vi deltar i morgon?
Ja, så det är bara lite av en översikt på hög nivå av hur vi hanterar dessa berättande ögonblick i Baldur's Gate 3 för att göra dessa spelmoment intressanta och roliga Vilken typ av spelmoment får plats i våra spel?
och vilken typ av spelmoment som vi inte skulle lägga till i vårt spel bara lite förståelse för kärnan i det vi bygger så att vi, från denna kärna, kan börja skapa alla dessa massiva nätverk av berättelser, eller hur?
Och för unga utvecklare som samlats här vad kan du berätta för dem om din bakgrund?
Hur blev du RPG-designer?
Jag tror att varje utvecklares historia, om du frågar så kommer de att berätta en helt annan historia, eller hur?
Så min är också lite konstig, skulle jag säga så jag kom mer från audiovisuell kommunikation så jag arbetade lite mer med manusförfattande och även interaktiva medier som interaktion mellan spelare och dator och dataanalys så min bakgrund var lite mer åt det hållet och sedan började jag arbeta med indiespel och programmera, göra konst som att bära många hattar och allt och sedan efter detta, det var då jag började gå med i Larian så rollen som RPG-designer var, jag antar att det var en lyckoträff att de letade efter någon med min typ av bakgrund vid rätt tidpunkt och jag letade också vid rätt tidpunkt men ja, de letade efter någon med så många hattfärdigheter, skulle jag säga så det var då jag började och jag är mycket glad över att fortsätta där Okej, så det var det Tack så mycket för din tid och njut av din panel i morgon Tack så hemskt mycket och gratulationer igen Tack så mycket"

Intervjuer

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler