Svenska
Gamereactor
Videos
Dragon's Dogma 2
HQ

Dragon's Dogma 2 - Videorecension

Capcoms efterlängtade rollspel är här och vi har arbetat oss fram genom fantasivärlden, dräpt monster och hjälpt stadsbor, samtidigt som vi har arbetat för att hitta och besegra draken som stal våra Arisens minnen.

Audio transcriptions

"Att prata om Dragon's Dogma 2 börjar med att man måste prata om ett äventyr som föregick till och med originalet, men eftersom vi innan Capcom och Hideaki Itsunos arbete 2012 bevittnade lanseringen av The Elder Scrolls V Skyrim, ett spel som helt öppnade rollspelsmarknaden och äventyrsgenren för den breda allmänheten, till och med mer än föregångaren Oblivion hade redan hade uppnått."

"Vi pratar om Skyrim eftersom sanningen är att om man sparar avståndet mellan tiden det och det och de tekniska aspekterna, den bästa komplimangen vi kan ge om Dragon's Dogma 2 är att vi kände samma känslor av nyfikenhet, förvåning och önskan att fortsätta utforska som när vi först vågade oss in i Bethesdas kalla land."

"Intressant nog börjar berättelsen om Dragon's Dogma 2 som dessa berättelser ofta gör, i ett fängelse.
Här arbetar vår karaktär, en mystisk person som har förlorat sitt minne, i ett tvångsinrättat utgrävningsläger tills en monsterattack får dem att fly, och en mystisk främling avslöjar för dem att de är Arisen, drakens utvalda, och uppmanar dem att söka sitt öde i den här världen. De måste kämpa mot ödet och för att göra det måste de göra sin väg till kungariket Vermund, där de förutom att försöka återfå sina minnen de blir inblandade i en komplicerad politisk konspiration som går ut på att störta en falsk härskare och förhindra ett nytt krig mellan två närliggande kungadömen."

"Förutom detta kommer vår karaktär att behöva färdas längs en lång väg befolkad av alla möjliga varelser och banditer medan han eller hon utför uppdrag och ärenden som byn kräver.
Men även om Arisens, och därmed spelarens, öde är det viktigaste i spelet person i denna värld, har den utvalde alltid en liten grupp följeslagare som roterar genom hela äventyret, som kallas Horns, för att hjälpa och tjäna dem med total lojalitet."

"Din rollperson skapar en Bonde som du kan skräddarsy och du måste uppvakta dem, omväxlande deras klass och stridsstil för att passa din egen. Skapa ett balanserat team som uppfyller så många eventualiteter som möjligt, oavsett om det är genom healing, distansattacker, magi eller även närstrid, är avgörande. Lyckligtvis är horn aldrig ett hinder till skillnad från de flesta följeslagare i andra enspelartitlar, och du kommer ofta att uppskatta att de pekar ut närliggande objekt på kartan, eller leder dig direkt till uppdragsmålet, som de redan känner till eftersom de har slutfört det i sin värld."

"Fiender är i allmänhet inte en stor utmaning om du stöter på dem ensamma, men när de ökar i antal kan det snabbt bli komplicerat. Det finns många stora monster för att få värdefull erfarenhet, guld och uppgraderingsmaterial till utrustningen, och om du inte har en färdighet, trollformel eller ett vapen som matchar, kan striden bli ett levande helvete. Och där finns inga sparplatser, antingen spelar du om eller så ger du upp, det finns inga andra alternativ."

"I Arisen gäller det att bli folkets härskare, och för det måste du vinna folket över. Det är inte bara att döda draken, du måste hjälpa befolkningen med sina tusen och ett problem. Det är i dessa uppdrag och i själva vandrandet runt denna gigantiska karta mellan rikena Vermund och Batal som Dragon's Dogma 2 lyser mest som en helhet. Varje stig, varje skog, lund, kulle, klippa eller grotta är fullpackad med saker att göra, byten att fynda och fiender att besegra. Även på den djupaste nivån kan det på något sätt vara kopplad till framtida uppdrag, eller leda dig till att upptäcka hemligheter om t.ex, hemliga kallelsetekniker. Kort sagt, det är ett uttryck för rent äventyr."

"Till råga på allt har Capcom lyckats skapa en värld som är så vacker, detaljerad och väldesignad att du aldrig kommer att få känslan av att två banor ser likadana ut, för även varje område har sin egen flora, material att samla in och inhemska monster. Och små detaljer som gräs som vajar i vinden är ett visuellt spektakel. En annan av dess goda stunder och styrkor är dag- och nattcykeln, för medan det under dagen är trevligt att vandra runt världen, men på natten blir allting dödligt mörkt."

"Men hur fantastiskt allt detta än är, och hur många timmar det än finns och kilometervis med kartor att upptäcka och hitta, kan allt detta falla samman om resten av systemen inte fungerar. Det är fortfarande inte helt klart för oss om denna observationsmetod och upptäckt som de har valt i Dragon's Dogma 2 passar bäst för ett helt öppet värld, där spelarnas engagemang och interaktion är det viktiga."

"Varje uppdrag kräver nästan total medverkan av spelaren. Det finns inget vägledningssystem, målet kommer inte att visas direkt markerat på kartan eller på en specifik plats som med en stor ikon som markerar var du måste titta eller interagera.
Nej, här måste du styras av nyfikenhet och vara uppmärksam på alla detaljer och handskrivna konversationer eller uppdragsguider för att hitta och fullfölja dem. Detta är en dubbel tveeggat svärd eftersom det å ena sidan ger dig känslan av att vara fullt delaktig i berättelsen, men å andra sidan förlitar den sig också för mycket på att händelserna sker som och det är här problemen kommer in."

"Och det är här som det underbara korthuset skakar mest, eftersom det andra stora problemet är den artificiella intelligensen hos icke-spelarkaraktärerna, som verkligen är fruktansvärd. De flesta av de förmodade tusen NPC:erna verkar bara vandra omkring utan mycket annat att göra, förutom att tjäna sitt syfte i något uppdrag eller berättelse vid rätt tidpunkt, och ibland om det uppdrag inträffar eller inte beror helt enkelt på tur."

"Sammantaget tycker vi att Dragon's Dogma 2 är ett bra förslag för RPG-genren och ett titel som uppfyller många av sina löften om fantastiska äventyr för spelarna. Men trots många bra saker, den intressanta berättelsen och den underbara känslan av utforskning och leva ett verkligt ovanligt äventyr, har spelet de tekniska problem som misslyckas med att leverera en produkt som är så väl avrundad som den kan vara."

"Så om du är intresserad av att lära dig mer om Dragon's Dogma 2, se till att prenumerera på på vår kanal. Vi hoppas kunna återkomma till dess brister så småningom, och vi hoppas kunna återkomma då för att fullt ut utforska dess värld, av vilken vi vet att vi har lämnat mycket oupptäckt.
Tack för att ni tittade!"

Recensioner

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler