Svenska
Gamereactor
Videos
Baldur's Gate III
HQ

GRTV News - D&D-ägaren Hasbro letar redan efter partners för Baldur's Gate-uppföljaren

Även utan Larian vid rodret är detta inte slutet för Baldur's Gate-serien.

Audio transcriptions

"Hej, välkomna till dagens GRTV News, jag är Alex som vanligt, som täcker det senaste och bästa när det gäller spel, utrustning, teknik, underhållning, vad du än gillar, vad du än älskar, vi har alltid en här för dig på GRTV News och i det bredare Gamereactor-nätverket som helhet."

"Så om du gillar spelrecensioner, filmrecensioner, förhandstittar på spel och så mycket mer, se till att att kolla in Gamereactor var du än får det från. Men utan vidare dröjsmål, låt oss få till dagens nyhet. Den handlar om Baldur's Gate 3, potentiellt Baldur's Gate 4, vad det nu kommer att heta. Hasbro, som äger D&D och därmed rättigheterna till till Baldur's Gate IP, tittar på ett nytt spel. Tidigare under året har vi höra att Larian, som gjorde Baldur's Gate 3, inte skulle komma tillbaka för Baldur's Gate 4 eller vad det nu kan bli. Ursprungligen var planen att Larian skulle fortsätta att arbeta på en expansion eller en uppföljare eller något liknande, men istället bestämde de sig för att och ja, jag tror att det har varit ett bättre beslut för dem, som det låter."

"Det verkar som om de är mycket gladare där de arbetar på något helt annat snarare än att bara gå tillbaka till D&D, men uppenbarligen med den framgång som Baldur's Gate 3 har Hasbro och Wizards of the Coast, som äger D&D, inte precis kommer att låta det bara försvinna och därför vill de göra en uppföljare, något är på gång. Eugene Evans har nyligen talat med PC Gamer och han säger att vi nu talar med massor av partners och blir kontaktade av många partners som tar sig an utmaningen att hur ser framtiden ut för Baldur's Gate-serien. Jag ska bara pausa Ben där en sekund så att han inte pratar. Så vi hoppas verkligen att det inte blir ytterligare 25 år som det var från Baldur's Gate 2 till 3, jag tror att det tekniskt sett är 23 år, men vi kommer inte att hata Eugene för det innan vi svarar på det, men vi kommer att ta vår tid och hitta rätt partner, rätt tillvägagångssätt och rätt produkt som kan representera framtiden för Baldur's Gate. Vi tar detta på största allvar, precis som vi gör med alla våra beslut kring vår portfölj. Så i grund och botten, jag menar det var en övergång från Baldur's Gate 2 till 3 i alla fall. BioWare tog hand om de två första spelen och sedan utannonserades Baldur's Gate 3 år sedan och det har bara kommit ut nu. Inte så att det tog så lång tid, men det var först släppt och sedan plockade Larian upp det och sedan kom ett spel med tidig åtkomst ut 2020 och sedan 2023 lanserades det äntligen fullt ut och det lanserades tidigt eftersom det inte att bli slaget av Starfield, det slutade med att det slog Starfield. Berättelsen om detta spelet är helt galen i allmänhet. Som du säkert vet om du har sett något av det andra, Jag är ett stort fan av Baldur's Gate 3, precis som många andra, men jag tycker bara att det är så fascinerande hela kalabaliken kring hur det här spelet kom till. Jag tror att oavsett vad, så finns det alltid finnas ett större intresse för Baldur's Gate, särskilt med Larian knutet till det, men utan Larian knutet till det, tror jag att det kommer att behövas ett visst namn på ett liknande kaliber knutet till ett projekt eller någon som säger att vi ska göra det som Larian gjorde det. Betyder det att vi kommer att få se liknande framgångar? Nej, jag tror att Baldur's Gate 3 var en blixt från klar himmel. Inte så att det är ett dött spel nu eller något sådant eftersom det är fortfarande älskat, men det verkar som om blixten slog ner och utan Larians sorts magi på det, jag är inte säker på vad som kommer att hända, men det är goda nyheter för Baldur's Gate IP och det är goda nyheter för Larian som helhet. Hur som helst, låt mig veta vad du tycker Baldur's Gate 3, vad du vill se i Baldur's Gate 4, om det blir något, så ska jag se till att uppdatera er med alla dessa nyheter och mer i en annan GRTV snart. Vi ses."

GRTV News

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler