Svenska
Gamereactor
Videos
Little Big Planet 3
HQ

GRTV News - Little Big Planet 3 s onlineservrar har stängts ner permanent

Onlinefunktionerna har stoppats, vilket innebär att miljontals användargenererade nivåer inte längre är tillgängliga.

Audio transcriptions

"Hej allihop och välkomna tillbaka till ett nytt avsnitt av GRTV News. Det är en ny vecka och väl vi kommer att börja med att prata om något som kom till frukten mot slutet av förra veckan under helgen. I grund och botten har LittleBigPlanet 3:s servrar nu varit stängts ner. Detta är en ganska intressant situation eftersom LittleBigPlanet 3 är ett användargenererat innehållsspel till största delen. Ja, det finns ett berättelseläge och ja, det finns ett slags lokala element som du kan spela och så vidare, men som många av de andra sakerna som Media Molecule har gjort under åren, som Dreams, utmärker det sig på grund av sitt användargenererade innehåll. Och nu eftersom servrarna har stängts av, kan du inte längre komma åt mycket av detta användargenererade innehåll. Så med tanke på detta, låt oss dyka in, se varför detta har hänt och gå vidare därifrån."

"LittleBigPlanet 3:s servrar har nu stängts ner. Miljontals användarskapade nivåer finns inte längre tillgängliga. Servrarna för LittleBigPlanet 3 har nu stängts ner på obestämd tid efter en tillfällig avstängning i januari. I ett inlägg på den officiella PlayStation-webbplatsen bekräftade Sony att alla tjänster, inklusive åtkomst till andra spelares skapelser, har stängts ner. Detta är tyvärr innebär att miljontals användarskapade nivåer nu är oåtkomliga, men allt innehåll som sparats lokalt på PS4 kan fortfarande spelas. Användare kan fortfarande spela kampanjen och kan skapa eget innehåll utan att kunna dela det online. Är du ledsen över att LittleBigPlanet 3 har förlorat online-anslutning? Så ja, allt detta kommer från tidigare i år när det fanns en tillfällig avstängning som berodde på tekniska problem, tro det eller ej, och det innebar att servrarna till PlayStation 4-versionen av spelet stängdes ner. Och sedan dess har de inte riktigt gått tillbaka upp och Media Molecule har nu gjort ett uttalande, ja inte Media Molecule faktiskt, det är ett uttalande från PlayStation själva, men de har sagt att servrarna, ja beslutet fattades att inte ta tillbaka servrarna online. Så ända sedan nedstängningen i januari har de varit offline och de har inte gått tillbaka online och de kommer inte att gå tillbaka online. Så ja, detta innebär att allt användargenererat innehåll som fanns tillgängligt online inte längre är tillgängligt."

"Om du har det lagrat lokalt kan du fortfarande komma åt det och använda det på samma sätt, men om du inte delat det eller om du inte har laddat ner det, kommer du inte att kunna komma åt det innehållet framåt. Men ja, det är ganska, det är lite av en besvikelse eftersom, du vet, dessa användare innehåll, användargenererade innehållsspel, de utmärker sig genom att ha dessa massiva slags samhällen som bygger sakerna, men samtidigt är LittleBigPlanet 3 ett ganska gammalt spel vid det här laget."

"Och det kan inte stödjas hur länge som helst och vi ser att nästa stora grej kommer att vara Dreams, för så småningom kommer Media Molecule att gå vidare från det spelet och det kommer att komma en tid där Dreams onlineservrar också kommer att stängas ner och vi kommer att prata om något liknande som detta. Det kanske ligger fem, sex, sju, åtta år framåt i tiden, men det kommer att komma. Så om du spelar Dreams, se till att börja lagra innehåll, lagra det lokalt, för det kommer att komma en tid då du förmodligen, som LittleBigPlanet 3, inte kommer att kunna komma åt onlinedelen av spelet, vilket innebär att du inte kommer att kunna komma åt många av innehållet. Men ja, det är allt vi har tid med i dagens avsnitt av GRTV News, men vi återkommer tillbaka nu i morgon för nästa, så håll ögonen öppna för det. Vi ses på nästa avsnitt."

GRTV News

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler