Svenska
Gamereactor
Videos
HQ

Motorola Edge 50 Pro (Quick Look) - Stylad för att inspirera

Det senaste flaggskeppet från Motorola har en kraftfullare samling kameror, uppdaterad hårdvara, en kantlös skärm och kommer i en samling färger i Pantone-stil.

Audio transcriptions

"Hej alla och välkomna till ännu en Gamereactor Quick Look. Jag gillar Motorola smartphones, jag har gjort det länge. Jag tror att särskilt när de är aggressiva med sin prissättning modeller, vilket de har gjort med vissa Edge-modeller tidigare, kan de göra riktigt bra saker."

"Helt nyligen presenterade de Edge 50-familjen, som i princip bara består av Edges för det här året. Och som traditionen bjuder kom de ut med ett antal olika modeller.
Det finns en Neo, som är lite av en mellanmodell. Det finns Pro, som är den jag har framför mig här. De gjorde också en mer avancerad Ultra. Så i princip bör du leta efter på detta som en slags flaggskeppsmodell, men det finns uppenbarligen några luckor där de måste fylla det genom att erbjuda en lyxigare Ultra-variant för mer pengar. Så, detta är, tja, inte billigt, men det är definitivt i samma prisklass som OnePlus 12R, Nothing Phone 2, eller kanske lite mindre än den vanliga Pixel 8. Så håll det i åtanke i åtanke när vi går igenom specifikationerna. Det första du förmodligen ser är är den här bakplåtsutseendet. Jag gillar den inte. Det finns ingen här på kontoret som gör det. Och.., Jag är mycket osäker på varför de skickade ut detta till granskarna. De har uppenbarligen lagt ner mycket ansträngning på det. Så jag är alltid, jag är älskvärd och jag är typ av elegant tacksam för att tillverkare försöker att i grunden störa vad dessa små, anonyma, fyrkantiga smartphones är tillverkas av, till exempel när Apple tillverkar skenorna av titan, vilket är ett litet steg men ett coolt steg, till när tillverkare, till exempel, gör bakstycken i konstläder istället. Jag älskar när vi utmanar vår uppfattning om vad en smartphone ska vara, vare sig det handlar om vikbara eller bara genom att använda olika material. Men här har de uppenbarligen gått lite för långt. Jag skulle vilja säga att man kan få en som kallas Black Beauty, tror jag, och något som kallas en Lavender Luxe, Lavender? Jag minns inte riktigt. Poängen är att dessa två varianter är anpassade med dessa faux vegan läder-ish bakplattor och de ser härliga ut. Jag har inte hållit i någon, men jag älskar dessa bakstycken i vegansk läderimitation. Det är varmt och skönt att ta på. Igen, det är ett annat sätt, men det här är inte det. Detta kallas, tror jag, Moonlight Pearl, och den har tydligen designats av Mazzuccelli i Italien. Det låter ju jättebra, men det gör det inte ser inte särskilt bra ut. Den har också en kameramosaik här, som är infogad i telefonens huvudlinjer istället för att vara förvisad till sin egen kamera mesa. Till exempel, Jag har fortfarande Xiaomi 14 Ultra här, som jag har valt att luta mig mer mot kameran som en telefon, vilket jag gillar mer. Men hur som helst, jag vill att Motorola ska ta mer chanser med sin mobildesign, kanske så här, men inte exakt så här i framtiden, eftersom de är något bra på spåren genom att erbjuda något annorlunda. Det är bara det att denna annorlunda är ganska fult. Men återigen, låt oss gå tillbaka till vad Motorola vanligtvis gör och gör mycket bra."

"De erbjuder aggressiva priser och sedan har de en uppsättning coola specifikationer där det självklart finns kompromisser, men där den övergripande sammanhängande bilden av telefonen är bra. Det är samma sak här. Så vi har IP68 damm- och vattentålighet. Bra. Den har 125-watts laddning med en laddare som medföljer i förpackningen. Bra. Den har 50-watts trådlös laddning. Ja, det har den. Nu är det dags, vanligtvis i budgetvänliga modeller, ger du upp IP-certifiering och trådlös laddning, vilket du inte gör här, vilket är jättebra. Du får Wi-Fi 6E, inte det snabbaste som finns, men ändå tillräckligt."

"Bluetooth 5.4, allt detta är bra. Nu är det dags att kompromissa. Vad ger du upp? Snapdragon 7 Gen 3, inte 8 Gen 3, 7 Gen 3. Kommer du att märka det? Nej. Så bry dig inte ens om det. Det kommer du inte att göra. Inte i dag-till-dag prestanda, åtminstone. Och även förra året när folk testade Genshin Impact mot, när Snapdragon 7 Gen 3 var den nyaste och hetaste SoC:n på marknaden, ja, då var det bra tillräckligt bra och kommer att fortsätta vara tillräckligt bra och ha rätt stöd under lång tid framöver. Upp till 12 gigabyte av LPDDR4X RAM-minne, inte 5X, vilket du förmodligen inte kommer att märka, särskilt inte när det finns 12 gigabyte av det, beroende på vad du gör, förstås. Du får 256 gigabyte UFS 2.2-lagring, medan vissa flaggskepp är i 4.0. Det kanske du märker. Vi har sett både i benchmarks och i verkliga prestandamätningar mätt på, typ, recensioner vid den tiden, men äldre lagringsalternativ kan faktiskt inte skada särskilt mycket, men det kan göra viss skada, beroende på vad det är du gör med ditt specifika arbete för ditt, till ett visst dagligt flöde. Batteriet, 4 500 milliamperetimmar, vilket naturligtvis inte är största som finns. Xiaomi Fortune Ultra som vi tog en titt på för bara några ögonblick sedan har ett batteri på 5 000 milliamperetimmar, och vi har sett telefoner som till och med går längre än så. Men med mina begränsade tester kommer jag säga att det fortfarande är en smartphone som håller i ungefär en och en halv dag. Och med den här snabba laddning hade jag inte så mycket emot det. Det här är skärmen. Det finns inget i sig annorlunda här. Det är en 6,7-tums P OLED, och Motorola har fått mycket bra feedback på deras P OLED-skärmar. Den är 1,5K med 144 hertz, vilket naturligtvis är fantastiskt. Den producerar 10-bitars färg och toppar på cirka 2 000 nits toppljusstyrka. Mycket trevligt, och självklart, som med många Motorola-telefoner, är den Pantone-validerad. Det finns ett nytt användargränssnitt. Jag har bara pillat runt lite grann med det, men det heter Hello UI. Och oroa dig inte för att det växlar från det gamla Moto till Hello UI för det är i princip samma sak. Mycket lager, mycket subtilt, bara några få olika beröringar, och de är alla ganska bra. Så på baksidan här har vi ett trippelkamerasystem. Lyckligtvis har de den här gången hoppat över att ge oss ett dumt jävla makro och har fastnat med en riktig tele. Det betyder att vi får en 50-megapixel f över 1,4 huvudsensor med optisk bildstabilisering. Du får en 13-megapixel 120-graders ultravidvinkel, och slutligen ett 10-megapixel 3x optiskt teleobjektiv. Nu säger Motorola att detta är den första Pantone-validerade kameran, vilket naturligtvis innebär att Pantone, som är ett företag som i allmänhet arbetar med färgvetenskap och validerar konsumentelektronik baserat på hur verklighetstrogen den kan efterlikna korrekt färgsättning, ja, det är tydligen första gången som de färgsätter validerar bilder som tas i enheten, vanligtvis är det till exempel skärmar."

"Och ärligt talat, genom mina begränsade kameratester kunde jag inte riktigt se skillnaden. Det är samma typ av smartphone i mellan- och högprissegmentet, där om du ger den tillräckligt med ljus kommer den att producera fina foton med bra dynamiskt omfång och med okej prestanda i nattläge, beroende på de olika scenarierna. 120-graders ultravidvinkeln är lite för smal, det optiska teleobjektivet på 3x är lite föråldrad, och vi skulle vilja att den börjar på 5x för att vara riktigt användbar för zoombilder, men bortsett från det är den bra. Du kan lita på den för bilder på ditt barns första steg, eller ta bilder av dina husdjur, eller på fester, och i mycket olika ljusscenarier, kommer det att fungera utmärkt. Det kommer naturligtvis att finnas kameror som är mycket mer mångsidiga, både när det gäller zoom, FOV, antalet objektiv, fotograferingslägen och färgprofiler, men detta kommer huvudsakligen att få jobbet gjort, och för det förtjänar Motorola någon form av kredit."

"Den är fortfarande billigare än de flesta av sina konkurrerande rivaler, och utöver att välja en Pixel 8 eftersom du får en mer Google-esque mjukvaruupplevelse tillsammans med en ordentligt bättre kamera på grund av en del av den typ av datorbaserad efterredigering som den gör i farten, Tja, det är ett bra rop, och det är ärligt talat bara för att något som Nothing Phone 2 har mer stil och är mer framgångsrika när det gäller att utmana hur vi använder våra telefoner, men laddningshastigheter, specifikationer, konstruktion och handkänsla, Motorola gör det bra."

"Tack så mycket för att ni tittade."

Hårdvara

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler