Svenska
Gamereactor
Videos
HQ

Screen Time - maj 2024

Vi tar en titt på de största filmerna och tv-serierna som kommer till biografer och streamers den kommande månaden.

Audio transcriptions

"Om du har velat ha en anledning att gå till biografen för att se en spännande ny film på den stora duken, har vi goda nyheter för dig. Den här månaden har vi en samling av riktigt spännande filmer som gör sin debut på biograferna, samt några serier och mindre projekt som också kommer till streamare runt om i världen. Oavsett om du letar efter actionfyllda epos, roliga komedier, ren science fiction eller till och med lite animation, så har den här maj månad något för dig. Men innan vi går in på detta senaste avsnitt av Screen Time, en snabb påminnelse, vi har baserat våra val på en brittisk releasekalender, så se till att kolla lokalt för korrekta listor och information. Ryan Gosling gör inte för många filmer nuförtiden, men när han väl är med i en film är det oftast ett ganska spännande projekt."

"Det verkar verkligen vara fallet med The Fall Guy, en film där Gosling spelar huvudrollen som en stuntman som får i uppdrag att hitta huvudrollsinnehavaren i en film som regisseras av hans före detta flickvän, som här spelas av Emily Blunt. Om det någonsin fanns en film som kunde tjäna som exempel på varför stunt stuntskådespelare måste uppmärksammas vid prisutdelningar i framtiden, så är det den här filmen som gör det utan tvekan. Att se Jerry Seinfeld i huvudrollen i en film eller TV-serie nuförtiden är ganska sällsynt, men det är precis vad vi får med Netflix dråpliga dramatiserade biografi över hur Kellogg's skapade Pop-Tart. Filmen, som går under namnet Unfrosted, kommer också att ha Melissa McCarthy, Jim Gaffigan, Amy Schumer och till och med Hugh Grant, vilket gör den till en av streamerns största erbjudanden för den kommande månaden. Säga vad man vill om Jeremy Clarkson som person, men han är en utmärkt programledare, och det är klart som korvspad eftersom vi inte kan få nog av hans fåniga upptåg på sin lantliga diddly-squat-gård. Medan vi har följt Clarkson och Caleb i två säsonger redan, kommer den tredje säsongen att se duon försöka föda upp grisar och ytterligare överleva och i det krävande ekonomiska klimat som jordbrukare i hela Storbritannien står inför."

"För att markera den årliga Star Wars-dagen återvänder Disney till sin korta antologiserie med en ny omgång avsnitt tillägnade den period och de karaktärer som hjälpte till att definiera det galaktiska Imperiet. Det uppriktiga namnet Tales of the Empire kommer att bjuda på ett gäng berättelser som bland annat tittar på karaktärer som vi antingen känner till mycket väl eller knappt alls, och allt medan de animeras i den fantastiska stil som vi kom att älska tack vare Clone Wars. Maj kommer att bli en ganska stabil månad för Apple eftersom det överlägset största och mest spännande nytillskottet som planeras för månaden är sci-fi-dramat serien Dark Matter. I serien spelar Joel Edgerton huvudrollen som en man som har blivit bortförd av av en alternativ version av sig själv. Han måste sedan tävla mellan liv och verkligheter i ett försök att rädda sin familj från sig själv. Det behöver knappast sägas att det här kommer att bli en ganska häpnadsväckande berättelse när den debuterar på streamern. Simian-säsongen kommer till ett slut i maj. Efter Godzilla X-Kong, The New Empire och Monkeyman kommer vi i maj att få se Kingdom of the Planet of the Apes, nästa kapitel i live-action-serien och en effektiv reboot samtidigt som den tar många år efter Caesars uppror. Medan vi kan se fram emot digitala apor som uppträder från Kevin Durand och Daikin Lachman, leder The Witchs Freya Allen den mänskliga rollbesättningen som en ung kvinna som försöker överleva på en mycket fientlig jord som styrs av primater."

"Ryan Reynolds är verkligen på hugget. Den ikoniska skådespelaren kommer att leda Deadpool och Wolverine i sommar, men dessförinnan kommer han också att spela tillsammans med den unga Kaylee Fleming i nästa regissörs- och manusarbete från John Krasinski från The Office och A Quiet Place.
If handlar om låtsasvänner och där Reynolds och Fleming hjälper till att hitta kasserade nya människor att knyta an till och få kontakt med. Ännu en stor actionblockbuster på väg i maj. Det har tagit regissören George Miller nästan ett decennium att återvända till Mad Max-världen, men tack och lov gör vi det i form av en prequel-historia som dikterar och dokumenterar hur Furiosa överlevde genom barndomen i Australiens farliga ödemark och steg till bli Immortan Joes Imperator. Så även om vi inte kommer att få se Tom Hardys Mad Max den här gången kommer Chris Hemsworth att dyka upp som doktor Dementus, antagonisten till Anya Taylor Joys titelhjälte. Chris Pratt lyckas verkligen samla på sig animerade roller. Skådespelaren tar fasta på framgångarna med Super Mario Brothers-filmen genom att låna ut sina talanger till Garfield-film, där han gör rösten till den lasagneälskande, måndagshatande kattungen som får dras in i ett stjäläventyr tillsammans med sin far Vic, som här görs av Samuel L. Jackson, och hans gode vän och följeslagare, Odie. Och för att avrunda månaden har vi en annan stor film från Netflix. Streamern älskar att arbeta med Jenny from the Block och det är precis vad vi ser igen med sci-fi-actionfilmen Atlas. Den här filmen försöker Jennifer Lopez hitta en avhoppad AI-soldat som hon delar ett mystiskt förflutet med, och som har potential att få slut på alla krig genom att helt enkelt göra slut på mänskligheten. Det behöver väl inte sägas, Lopez's Atlas Shepard inte låta det hända. Det avslutar ännu ett avsnitt av Screen Time."

"Kom tillbaka om några veckor när vi ska se vad juni 2024 har att erbjuda för"

Förtittar

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler