Svenska
Gamereactor
Videos
RKGK
HQ

RKGK - Förhandsvisning av video

Vi har haft chansen att kolla in en tidig titt på Wabisabi Games ' 3D-plattformsspel för att se hur det sätter en unik snurr på den älskade genren.

Audio transcriptions

"Det går inte att förneka att 3D-plattformsspel har anpassats och skräddarsytts för en yngre publik under en ganska lång tid. Därmed inte sagt att det bara är barn som spelar 3D-plattformsspel, för det är långt ifrån sanningen. Men oavsett om det är Ratchet and Clank, Spyro the Dragon, Banjo-Kazooie, Sonic the Hedgehog, listan kan göras lång. 3D-plattformsspel har tenderat att ha en designstil och ett tema som passar yngre människor."

"De latinamerikanska Wabi Zabi Games vill vända upp och ner på den idén med sitt kommande 3D-plattformsspel RKGK, även känt som Rakugaki. Detta är en titel som utspelar sig i en metropol där kreativitet och personlighet har sugits ut från människorna av ett ondskefullt och girigt företag överherre känd som Mr Buff. Som den unga Vala och hennes robotkompanjon Ayo är ditt mål att att bryta ner Mr. Buffs förtryck genom konstnärliga uttryck genom att resa runt i världen staden och måla över de många tankekontrollerande, Big Brother-liknande monitorerna och skyltarna som finns utspridda runtomkring och fördärva dem med färgglad, livlig och kaotisk japanskinspirerad graffiti."

"På många sätt är RKGK lite som en mogen version av De Blanc. Ja, det är kanske en märklig jämförelse men i båda spelen klär du upp dig som en protagonist där målet är att slåss mot förtryck genom att måla och färglägga sin omgivning. RKGK har liknande brutalistiska arkitektur utan karisma och förtryckta och krossade medborgare som behöver befrias från sin oro, och ärligt talat, detta koncept fungerar som en charm."

"RKGK behöver inte en komplex och känslomässigt utmanande berättelse för att vara underhållande, istället lämnar den det målet till den flytande och smidiga mekaniken som anpassar sig till och utmärker sig i sätt som alla bra 3D-plattformar ska göra. Vala kan göra alla de traditionella rörelseteknikerna inklusive dubbelhoppning, glidning, glidning och till och med vägghoppning, men hon kan också använda Splatoon-liknande förmågor som gör att hon kan åka skateboard genom varje nivå och lämna ett spår av färg bakom sig. Nivåerna är ganska okomplicerade i sin design. De är fristående nivåer med vertikalitet, grindskenor, varierande fiendetyper, en riklig av faror inklusive bottenlösa droppar och brännande heta lådor som var och en varar i cirka 10 minuter om du utforskar ofta och försöker gräva fram nya saker varje hemlighet. Wabuzabi Games har gjort ett bra jobb med att klämma nivåer med hemligheter som visserligen är ganska utmanande att gräva upp, tillsammans med en skiffer av extra utmaningar som ofta kräver att du återvänder och spelar om nivåerna för att nå de svårfångade 100 %. Du kanske undrar varför, förutom för att vara en fullbordare, du skulle bry dig om att samla alla dessa olika föremål i varje nivå. Mellan nivåerna kommer Vala att tillbaka till ett navområde där hon kan interagera med försäljare för att skaffa kosmetika, till exempel nya kläder eller utseenden till sin drönarkompis Ayo. Och var inte orolig för mikrotransaktioner som smyger sig in här, eftersom Wabuzabi Games har bekräftat att RKGK kommer att vara ett helt offline-spel med noll online-stöd. Ja, det betyder att det inte finns några topplistor att tävla på, men det betyder också att det inte kommer att finnas en premiumbutik som försöker sälja föremål till dig."

"En av de starkaste aspekterna för RKGK är dess presentation. Polariseringen av den tråkiga stadslandskapet matchas med den färgstarka effekten av Vala och hennes livfulla och briljanta animerade graffiti gör det här spelet till en fröjd för ögat. Men vi tror att RKGK står inför lite av en identitetskris på ett sätt också. Det är helt klart ett plattformsspel som är skräddarsytt för mer mogna fans, vilket temat och berättelsen och den explicita dialogen bekräftar, men spelet känns ofta lite för rudimentärt och grundläggande. Återigen, 3D-plattformar behöver inte ha djupet av en soulslike för att vara underhållande för vuxna, men vi tycker att det finns en tydlig skillnad mellan hur utmaningen erbjuds och de målgrupper som dessa spel riktar sig till."

"Men inget av detta förändrar det faktum att RKGK framstod som ett mycket underhållande plattformsspel under de få nivåer som vi hade lyxen att testa. Vi tycker att Wabuzabi Games har levererat tillräckligt med unika element och teman här för att spelet ska kunna sticka ut och trivas och vara något som människor bör hålla ett öga på när det gör sin debut på PC detta sommar."

Förtittar

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler