Svenska
Gamereactor
Videos
Superman (1978)
HQ

Film Frenzy: Avsnitt 13 - Kommer Superman att vara tillräckligt stark för att bära DC Universe

Vi pratar om den första bilden för den kommande Superman -filmen och delar med oss av våra tankar och farhågor om filmen som är planerad att ha premiär i juli 2025.

Audio transcriptions

"Hej alla och välkomna tillbaka till det 13:e avsnittet av Film Frenzy. Idag är det återigen bara jag och Alex. Vi är som i sinnet igen, det är bara 4:e födelsedagen som springer, antar jag.
4:e födelsedagslöpning, ja. Men nej, ja, det är bara jag och Alex idag. Vi ska..."

"prata om superhjältar, antar jag. Filmvärlden, vi är i den här konstiga sortens fas där det egentligen inte finns så mycket spännande nyheter att prata om. Vi är mitt emellan apor. Och vi är mellan apor, ja. Nästa vecka blir förmodligen vår sista apsäsong avsnitt, antar jag. Om det inte kommer ut fler apfilmer eller apfilmer, så vet jag inte tror jag inte det. Jag kan hitta dem åt dig om du vill ha dem. Men nej, ja, vi kommer att prata om superhjältar idag. Främst för att vi båda har fått vår första titt på David Corenswet's Superman i den kommande Superman. Är det så du uttalar det? Jag tror det, jag är inte säker på det. Jag trodde det var Corenswet. Det är så jag alltid har sagt det i mitt huvud. Corenswet."

"Men det är inte riktigt, jag vet inte, det låter inte som ett trevligt namn. Vi ska ta en titt.
på Dave's Superman, okej? Så, ja. Det är, ja, vi ska få vår första titt på den. Av film som kommer upp, kommer det att kallas Superman, tror jag, eftersom de tappade arvsbiten. Ja... Vilket jag gillar, men jag tycker också att det är lite konstigt att den heter Superman. Ja, jag vet inte... Jag tror att, jag menar, jag antar att bara kalla det Superman gör det lättare för den vanliga publiken att plocka upp det, Jag antar det. Ja. Om man lägger till arvet, är det som, jag kommer att behöva se, åh, hur många måste jag se innan jag går? Ja, precis. Vad jag vill säga är dock att bara ringa det Superman är lite tråkigt i mina ögon. Förstår du vad jag menar? Ja. Jag gillar namnet som även om hela den tidigare DC-grejen sög på sitt sätt, eller hur? Jag gillar verkligen namnet Man of Steel. Jag tycker att det var ett bra namn på en film, för det är bokstavligen superhjältens namn, men det är också lite annorlunda. Och det var en hyfsad film också. Det skulle också kunna bli en bra Stalin-biopic. Ja, ja, det skulle den. Josef Stalin en gång kallad Stålmannen. Japp. Faktiskt Supermans inspiration, tror jag."

"Åh, ja. Ja. Hör på, nu börjar vi med trivia. Men nej, ja, jag tror att det är.., Jag hoppas bara att det här inte blir som med superhjältefilmer i framtiden. I Jag menar, jag säger i framtiden, jag menar, vi har filmer som Deadpool, de heter bara Deadpool.
Captain America. Thor. Det är ganska vanligt att superhjältefilmer kallas så, men det är tråkigt, minst sagt. Så jag hoppas att DC så småningom kommer bort från det, för vi har redan haft Wonder Woman, eller hur? Vi har redan haft Wonder Woman-filmer, och vi har haft Aquaman. Två Aquamen, ja. Vad ska vi göra? Vi ska gå igenom alla av det igen? Måste vi ändra alla de gamla till Wonder Woman 2016 eller vad det nu är? Jag gillar det, Jag är inte med på det. Hur som helst, nu pratar vi faktiskt om Supes. Så vad tycker du, Ned? Gillar du utstyrseln? Gillar du kostymen? Inte riktigt, nej. Jag tycker att den är lite..."

"för, liksom, jag förstår att de inte riktigt kunde gå med en hel, liksom, och jag tycker att belysningen som är nog inte den bästa, för det är ganska mörkt, och det sista, liksom, det är lite.., den påminner lite för mycket om Snyderverse för mig, med hela, liksom, tassarna på köttet av dräkten, liksom, det blå ser ut som om det är lite, liksom, det är lite som en fjällig hud som han tar på sig, snarare än en riktig dräkt, vilket är konstigt, för om man tittar på, James Gunns andra filmer, så har samma kostymdesigner jobbat med Peacemaker, och Peacemaker-dräkten är riktigt bra, och den är riktigt ljus, och den är riktigt levande, och även Guardians dräkter är okej. Den tredje lite, du vet, men lite tråkig, men ja, jag tycker att det var lite tråkigt. Men jag har inget emot det, att kostymen inte är den bästa. Jag tror att jag fortfarande, jag har fortfarande en hel del förväntan på detta för jag tycker att vi behöver en bra Superman-film. Nåt som jag tänkte kasta tillbaka till dig är, eftersom vi har haft Homelander och Omni-Man nu, så tror jag inte att vi behöver.., en Stålmannen Superman som, du vet, dödar i slutet och har lite edge till honom. Jag tror att vi behöver en genuint bra kille som är villig att rädda en katt i ett träd."

"lika mycket som han är villig att stoppa utomjordingen utanför bilden.
Ja, jag håller med. Jag tror att det är den perfekta tiden att göra Superman rätt.
Ja, det är det.
Nåt vi inte har sett på ett tag. Jag menar, Man of Steel var på många sätt på den vägen, men sen gjorde Zack Snyder som Zack Snyder ville och fick honom bokstavligen att bryta sitt enda regel i slutet av den första filmen. Så, ja, men förhoppningsvis kommer vi inte att se något liknande."

"Förhoppningsvis blir det en väldigt ren version av karaktären som kickstartar det här.
På tal om kostymen, jag förstår vad du menar. När jag tittar på den, tycker jag att den nedre halvan av den, särskilt med stövlarna och allt det där, jag tycker att det ser ganska bra ut.
Badbyxorna är fina."

"Ja, precis. Men det är den övre halvan. Jag såg någon beskriva det, som, det ser ut som en motorcykeldräkt, eller hur?
Ja, det gör jag.
Den är väldigt löst sittande på vissa ställen. Den är krullad. Det finns, typ, det finns en glipa runt nacken. Det ser inte ut som om den passar honom rätt."

"Och ja, färgen är lite, typ, tvättad och...
den känns inte lika levande som vi har sett i andra James Gunn-grejer.
Och vad jag också vill säga är att hur dåligt DC Extended Universe än blev, tycker jag inte att kostymerna var särskilt dåliga. Jag tycker att kostymerna, generellt sett var ganska bra. Så jag tror att de kunde ha tittat mot det och, du vet, de människor som arbetade med det genom åren som ett ramverk, för jag tror att trots alla dess brister, så tror jag inte att kostymerna var de saker som verkligen satte den sista spiken i kistan för DC Extended Universe."

"De var inte den största besvikelsen.
Jag tycker fortfarande att Wonder Woman-dräkten för Star är precis som man vill att karaktären ska vara. Jag tycker att det är en perfekt visuell representation av den. De som är lite tråkiga är uppenbarligen, som Shazam och Black Adam och sånt, för de är bara, typ, huddräkter som precis fått en blixt på framsidan. Det är lite tråkigt, men... Vi har alltid haft den där bollsäcksliknande konsistensen till dem också, du vet? Det är bara lite överdrivet, eller någon som har massor av svarta huvuden på näsan är Stålmannadräkten nog det bästa."

"Och det är lite... Det konstiga är att den är löst sittande, för säkert.., David Corens arbete, vad han nu heter i efternamn, han har blivit helt överkörd för det här.
Han har varit på Hollywood, böner och broccoli, i princip, du vet? Han har varit för att komma i form till den här filmen och för att få.., massivt uppblåst för den. Och sen skulle hans kostym vara lite löst sittande och lite.., som inte riktigt visar upp honom, det är som, ja, du vet, ge oss vad vi vill ha. Ge oss..."

"musklerna. Jag undrar hur mycket eller om det används någon stoppning. Inte för att det spelar någon roll. I vet bara att till exempel Henry Cavill är Henry Cavill och han är massiv, eller hur? Och kostym verkar vara, liksom, ganska formanpassad för honom. Men för Homelander, till exempel, och Anthony Starr. Han blir stärkt av den. Ja, han är inte massiv. Dräkten är designad för att få honom att se ut på det sättet. Så man måste undra hur den är formad där uppe. Jag skulle anta, att döma av vad vi har sett av Stålmannens dräkter hittills, att den är ganska figurnära. Du vet, det gör han inte, han ser ganska stor ut, men han ser inte helt massiv ut."

"Så jag tror att det är mer i linje med det. Men en annan konstig sak, dock, med den här dräkten och sättet som de har visat upp den på är att han sitter ner.
Jag gillar det. Gillar du det? Jag gillar att han tar på sig sina stövlar. Det, liksom, smular kostymen, om du förstår vad jag menar. Ja, det gör det. Så jag tycker bara att det är konstigt att du inte vill att han ska stå upp eller ha honom i en position där det är mindre utrymme för kostymen att se, typ, skrynklig och lite rufsig ut. Men jag vet inte, jag vet inte. Det är en mycket ovanlig situation. Men, du vet... Det är väldigt James Gunn för mig, det där. Det är väldigt James Gunn. När skulle den här filmen komma ut? Juli 2025, tror jag, eller hur? Så, vi är, typ, över 13 månader bort från att den här filmen ens kommer ut. Ja, en väldigt lång tid bort från den kommer ut. Så vi har gott om tid på oss att se mer om den. Och att känna James Gunn och hans sätt att arbeta, så tror jag att vi kommer att få se mycket om den här filmen."

"Ja, vi kommer förmodligen att veta allt från början till slut innan den ens kommer ut, om jag ska vara ärlig. För det kommer att finnas läckor. Ja, precis. Och nästa som kommer att kommer förmodligen att vara... Vi kommer att få se Nicholas Holt som Lex Luthor i någon form. Ja, det gör vi. För det är inte så att de har varit tysta om vilken roll han spelar. Alla vet att Nicholas Holt spelar Lex Luthor i den här filmen. Så jag antar att vi kommer att få en försmak av det vid något tillfälle. När det gäller de andra rollerna... Är Millie Alcock tänkt att vara med i den här filmen, eller hur? Som Supergirl? Hon är Supergirl. Där är Nathan Filly i sin Green Lantern."

"Där är Motorkvinnan. Jag minns inte vad hon heter. Där är... Är Hawkman med i det här?
Det finns massor av grejer. Och det är en annan Gunnism, för han gillar verkligen sina ensembler i, typ, sina superhjältegrejer. Och han gillar också normala killar. Så som Star-Lord, som är en normal kille som inte alls är lika kapabel som någon av de andra medlemmarna i andra Guardians of the Galaxy. Ändå är han huvudpersonen, eftersom han liksom motiverar filmen och gör den till en relaterbar karaktär för publiken. Och jag tycker att han kanske gör det med Superman. Jag är inte helt säker på det. Och jag vet inte hur bra det skulle fungera. Men jag tror att ta på sig stövlarna och typ, som... Han är nästan..."

"fått den här känslan av att han måste tillbaka till jobbet. Du vet, när det finns det massiva utomjordingen utanför. Och det kan vara en del av det, för vi ser början på Superman. Och jag tror att det är därför vi har så många andra hjältar också, är att de kommer att säga: "Okej, Stålmannen, du måste ta kontroll över..."

"Vad heter staden? Metropolis. Metropolis. Jag förväxlar det alltid med Megamind Metro City. Och han, liksom... Jag tror att det kan vara vinkeln. Men jag vet inte.
Det ska bli spännande att se den. Och jag hoppas att det inte finns så många spoilers, för jag skulle bara vilja gå in ganska fräsch och ren. Jag har stort förtroende för James Gunn och vad han gör."

"Men samtidigt ska jag inte ljuga om att jag är lite orolig för den här filmen för enkla anledningen att Guardians of the Galaxy, The Suicide Squad, alla dessa andra superhjältefilmer filmer som vi verkligen älskar från vad Gunn har gjort tidigare. Peacemaker, en till, en TV-show, men inte en film. Men poängen är att de här som de bara ytterligare element till en övergripande berättelse. Den här filmen måste kickstarta DC-universumet, som ordentligt kickstarta det. Och min oro är att den förmodligen kommer att bli två och en halv timmar lång, något i den stilen, för det är vad filmer tenderar att vara nuförtiden."

"Och under den tiden måste vi lägga grunden för framtiden för DC-universumet, lägga grunden för Superman, alla dessa olika ensemblekaraktärer, göra alla dessa saker, ha en sammanhängande berättelse för den här unika filmen. Och det oroar mig att vi är på på väg mot en Rebel Moon-situation där för mycket händer på en gång. Ja, det..."

"landar inte på det sätt som den behöver. Och det är min lilla oro med den. Om du har att rollistan i den här filmen liknar rollistan i Man of Steel, det är Superman, Lois Lane, ett par av Kent-familjen, det kommer att finnas en central skurk, Låt oss säga att det är Lex Luthor den här gången istället för General Zod. Ja, men som, du vet, du har Den här filmen handlar om Stålmannen. Den handlar om att lägga grunden för Stålmannen som karaktär."

"Jag skulle vara bekväm med det James Gunn gör, men jag är lite orolig för att han sträcker ut sig för mycket och försöker göra för många olika saker samtidigt här.
Så ja, jag vet inte. Har du några liknande farhågor? Jag tror att vi får se när vi.., Vi får se när vi får det. Jag kan se Rebel Moon-argumentet om att James Gunn kanske är tänker sig två filmer framåt i tiden åtminstone. Och han kanske säger: "Oroa er inte, när vi Supergirl eller när vi kommer till Creature Commandos eller när vi kommer till alla andra som han har planerat i den här första delen av DCEU, den första fasen av den, den Gods and Monsters-biten. Han säger: "När du kommer till den, kommer du att se hela bilden. Det är som att.., James, de kanske inte vill ge dig budgeten för de filmerna, du vet? De är också flera år framåt i tiden. Har folk motivation och tid att hålla på med det i flera år? Det beror på om den första är bra. Ja, det gör det. Allt beror på om den första.., Det är som Iron Man. Folk var villiga att se MCU-grejerna för att de tänkte: "Tja, Iron Man var bra. Och även om den inte hade, och jag tror kanske inte, jag tror inte att Superman nödvändigtvis måste sätta upp dessa grunder som i, okej, du kan se exakt var handlingen kommer att gå. För man såg inte Thanos förrän i Avengers. Man såg inte, du vet, man såg bara Nick Furys idé om ett team i slutscenen av Iron Man. Så det kanske är att vi får en Superman-film som ger oss en fantastisk karaktär som är vår grund för det nya DCU. Och i slutet får vi en liten föraning om att det finns andra saker som han kan bli inblandad i. Supergirl kommer också in i slutet, och det är vårt upplägg för Supergirl. Jag hoppas verkligen att det blir så. Det gör jag verkligen. För att Jag har alltid varit övertygad om att även om Marvel förmodligen har bättre hjältar, har DC-universumet alltid haft de bättre skurkarna och de bättre historierna. Det har alltid varit min syn på det, men det har aldrig riktigt förverkligats i ett biografformat."

"Så jag hoppas verkligen att så blir fallet. Jag är bara orolig för att, återigen, du vet, Iron Man kom ut 2008, 2009, nåt sånt. 2008. 2008. Jag kan inte, jag menar, jag är säker på att de stora pamparna på Disney och Marvel Studios hade planer på att expandera Iron Man ytterligare, men.., och göra den till ett helt filmuniversum. Men jag kan inte föreställa mig det."

"när de förberedde sig för att göra Iron Man, tänkte de att det här är den första filmen. När vi kommer till Avengers är det här handlingen kommer att vara. Som i.., Jag tror att det var mer som att vi bara gör Iron Man. Om den drar in en massa pengar, då gör vi ...därifrån. Medan den här, man kan, ja, det är inte ens som att man kan säga att det går att vägen. Vi vet att det går åt det hållet eftersom han har skisserat hela den första fasen. Så.., Jag tror att det finns många faror som den här filmen måste ta sig förbi på nåt sätt."

"och överleva, för vi är i en mycket kunnig era av biografbesökande konsumenter.
Och det här är inte bara ett nytt slags filmuniversum. Det här är DC igen, och folk har blivit brända i DC förut, så de kommer att vara ännu mer försiktiga.
Så, jag vet inte. Tre år från DC, om ens det. Med tanke på Batman är som en egen separat enhet, vilket är en annan sak av megaförvirringen."

"För även med Marvel finns Sony-versen, som är en enda röra. Man har typ den här däckbranden på andra sidan vägen. Och sen har man det fina, typ, jag menar, MCU börjar också bli en enda röra. Det är det här med tiden och allt det där, Det börjar bli riktigt, riktigt rörigt. För varför skulle jag, jag bryr mig inte om multiversum."

"Jag bryr mig inte om något av det där. Om du säger att det finns en miljon doktorer Strangers i världen, varför skulle jag bry mig om Benedict Cumberbatch dör? Det är det, det är huvudfrågan som jag tror att den har hamnat i. Och den kan inte svara på den frågan. Den kan verkligen inte ge dig ett svar förutom, åh, men titta, det finns en som är en zombie, ...du vet? MCU har också hamnat i lite av en röra, men det var, det är, du vet vad man får med Marvel. Man vet att allt är knutet till samma universum."

"Om jag vill gå och se den nya Batman-filmen, om jag vill gå och se den nya Joker-filmen, och om jag vill se den nya Superman-filmen, måste jag förstå att de alla är i tre separata universum, vilket är särskilt irriterande när två av dem inte skulle existera. Nåväl, en av dem skulle inte existera utan det första. Joker-filmen skulle inte existera utan Batman. Och ändå kommer vi aldrig att få se Batman helt förverkligad i Todd Phillips Jokerverse eftersom han är, du vet, för fokuserad på att ge en film för, jag vet inte vem just nu, för den första var incel, du vet, som Black Panther, i princip. Det var incel Black Panther. Och den andra ...har han en flickvän. Han kan inte vara en incel längre. Du vet, vem är det till för?
Och det är värt att säga att man har Peacemaker ovanpå det. Och Peacemaker är en riktigt, riktigt bisarr situation eftersom den första säsongen var en del av DC Extended Universe, men den andra säsongen är tydligen inte en del av DC Extended Universe. Det är en helt annan sak. Den fortsätter historien i den första säsongen. Så jag vet inte vad som händer där."

"Det är redan komplicerat och konstigt. Jag får ont i huvudet. Ja, precis. DC är som ett tåg vrak. Och trots att de har tryckt på den stora röda återställningsknappen är det fortfarande ett tågvrak.
Och det är det som verkligen oroar mig med den här filmen, för jag tycker att den behövde det, den måste bara vara Stålmannen. Den måste bara handla om Stålmannen. Hålla det riktigt grundläggande, verkligen enkelt. Superman mot Lex. Det goda mot det onda. Vad kommer härnäst? Vi pratar om det efter vi har fått ut den här filmen genom dörren. Låt oss bara sätta scenen för den här karaktären. Men istället.., är det Hawkman, Green Lantern och Supergirl. Man tänker.., Vänta lite. Jag är säker på att James Gunn, som den stora filmskapare han är, har planer på att göra allt det här på ett anständigt sätt. Men jag börjar verkligen bli.., igen, lite mer kunnig, lite mer bekymrad när man ser dessa tomter skisserade så här."

"Jag vet inte, jag vet inte. Förhoppningsvis kommer det att överraska oss. Jag tror att jag fortfarande har hopp om det, för jag tror att Stålmannen är en av de enklaste karaktärerna att göra rätt som man aldrig har gjort ...rätt. Och han kanske inte gör det. Saken är den att folk nuförtiden tror att de vill ha.., Vi har fått nog av edge, grunge, gore och allt möjligt. Som för mig, Jag gillar inte "Invincible". Hett tag. Jag gillar den inte riktigt. Jag tycker inte att den är särskilt bra. Jag tycker..."

"det är ännu en superhjältegrej som följer exakt samma uppsättningar av troper som vi redan känner till, och parodierar saker utan att egentligen parodiera dem. Den kopierar dem bara.
Det enda som är bra med den är episk gore. Och för mig är det inte intressant längre.
Jag bryr mig egentligen inte. Det finns massor av saker som försöker sälja dig på hur mycket blod och gore de har. Pojkarna börjar bli lite irriterande eftersom det är som, killar, vi går ännu galnare den här säsongen. Vi ska bli ännu galnare. Du kommer att ha en penis och den kommer att explodera."

"Och det är allt. Det har varit försäljningsargumentet för tre säsonger i rad, du vet?
Jag tror att man kan vända på hela grunge-kärnan helvetet som superhjältefilmer försöker skildra nu. För till och med Deadpool, är det det enda MCU-projektet och det kommer att bli en barnförbjuden film. Om man vänder på det, går man efter det klassiska, inte det töntiga i Christopher Reeves Stålmannen, men den rena själen, det här är en bra kille som gillar att göra bra saker."

"När såg vi senast nåt sånt på riktigt? Captain America, Den första Avengern, skulle jag vilja säga, för Winter Soldier är som en slags spionthriller. Och sen...
blir Civil War som en Avengers-film mer än en Captain America-film.
film. Så den första Avengern är nog sista gången vi såg det. Och det var för 13 år sedan."

"Så ge oss fler goda människor, för det är en bra sak att göra. Och det är också...
ett sätt att få tillbaka nostalgin från de gamla Superman-grejerna och samtidigt ge folk nåt som är helt nytt för den här generationen biobesökare. Jag vet inte, jag vet inte. Det är bara mina två cent.
Men jag tror att James Gunn är nån som förstår sig på såna karaktärer. Och han skulle inte läsa alla Superman-serier som han läser och välja ut de där han är ond för det finns ingen mening med att göra det. Det skulle vara för Snyder-fokuserat, tror jag. Jag kan inte vänta tills någon slumpmässig karaktär som du aldrig hört talas om dyker upp och dödar Superman i slutet av den här filmen. Ja, det skulle vara bra."

"Men vi skulle prata om Marvel också, men jag tror att vi har hållit det här väldigt mycket om Superman och DC, så vi behåller det.
Han är den stora grejen just nu, eller hur? Men det faktum att de kan visa en bild.., och skapa en hel konversation kring det visar att det fortfarande finns ett stort intresse för den här filmen. Och det är allt de behöver just nu, tror jag. Och det visar också hur dåligt använd Superman har varit i åratal. När var sista gången? Ja, Man of Steel var ganska bra, men det ledde till bilkraschen som är DC. Så när hade vi senast en riktigt bra.., solid Superman-grej? Ja, de animerade grejerna som My Adventures with Superman är tydligen riktigt bra, men det är inte mainstream. Det är tydligen en riktigt bra serie, men det är inte en mainstream-titt på superhjälten, den ursprungliga superhjälten, du vet?
Exakt, det är en rättvis poäng. Men vi kommer nog att prata mer om DC och Superman i framtiden, särskilt när vi får se mer av det. För 2025, ja, Film Frenzy."

"De kanske delar en bild på Lex som gör oss arga och vi pratar om det.
Han är inte ens flintskallig! Det här var avsnitt 13 av Film Frenzy. Vi är tillbaka nästa vecka, förhoppningsvis med Magnus, för att prata om nåt. Prata om några apor."

"Apor, så klart. Simian säsong. Vi måste prata om apor. Så ja, håll ögonen öppna för det.
Alex, som alltid ett nöje. Som alltid, ett nöje."

Intervjuer

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler