Svenska
Gamereactor
Videos
Fallout 4
HQ

GRTV News - Fallout 4 toppade försäljningslistorna i Storbritannien förra månaden

Bethesdas populära RPG såg en enorm framgång tack vare Prime Video -seriens ankomst.

Audio transcriptions

"Hej alla och välkomna tillbaka till ett nytt avsnitt av GRTV News. Idag kommer vi inte att prata om förra veckan, vi kommer inte riktigt att prata om veckan innan det heller, vi pratar om hela månaden som just har passerat. Vi pratar om april 2024 och anledningen till att vi pratar om det är för att temat för april var typ Fallout, eller hur? Vi pratade om en massa Fallout-grejer under hela april månad tack vare faktum att Fallout showen kom ut, genererade ett stort intresse för franchisen igen och det blev en slags översvämningseffekt för allt som har med Fallout att göra. Nu har vi sett olika bitar information som tyder på att Fallout, spelen i synnerhet, har gått riktigt bra med tanke på denna typ av bleed on-effekt som, du vet, de publicerar typ av rekordsiffror eller siffror som vi inte har sett på flera år och att de har flugit från hyllorna när det gäller deras typ av fysiska kopior. Men vi har inte exakt vetat specifikt hur bra spelen och hur bra Fallout har presterat jämfört med andra typer av etablerade och nyare franchises. Nu vet vi det. Så det är vad vi ska prata om idag."

"Så ja, Fallout 4 var Storbritanniens mest sålda spel i april.
Jag vet, helt galet. Bethesdas RPG har toppat listorna nästan ett decennium efter lanseringen.
Så att säga att alla aspekter av Fallout-universumet har gynnats av Prime Videos debut på Fallout-serie är ett understatement. Fallout 4 och Fallout 76 har redovisat siffror som de inte har sett på flera år eller aldrig alls och fysiska kopior av det förstnämnda spelet flög av hyllorna som de fanns kvar på så snabbt att man skulle kunna tro att det var en helt ny lansering från Bethesda och inte en nästan tio år gammal favorit. Om du tycker att detta bara är en överdrift, bevisar de senaste försäljningssiffrorna för Storbritannien i april 2024 det tydligt. Gamesindustry.biz har rapporterat att Fallout 4 var Storbritanniens mest sålda spel under den senaste månaden. Det slog ut EA Sports' FC24, Helldivers 2, Call of Duty Modern Warfare 3, Grand Theft Auto 5, Hogwarts Legacy och Red Dead Redemption 2. Topp 10 innehöll också två andra Fallout-spel på 8:e respektive 9:e plats, Fallout New Vegas och Fallout 76 klarade sig också, med Fallout 3 precis bakom WWE 2K24 och håller den 11: e platsen i diagrammen. Det bör sägas att eftersom uppgifterna är baserade på fysiska och digitala försäljningsdata, har inget Nintendo-spel kommit med på grund av att företaget inte vanligtvis delar med sig av dessa uppgifter, vilket är ganska viktigt eftersom Mario Kart 8 Deluxe är vanligt förekommande på dessa listor. Informationen anger också att jämfört med april 2023 har spelförsäljningen minskat med 7% och konsol- och hårdvaruförsäljningen har minskat massivt med 30% år hittills, med PS5- och Xbox Series-försäljningen ned 25% vardera och Switch-försäljningen ned 38%. Avsaknaden av nya Switch-spel är utan tvekan en bidragande faktor här. Förvånar Fallout 4:s försäljningsframgång dig?
Nu ja, den stora typen av asterisk på detta här är Nintendo-sidan av saker och ting. Nu beviljade Nintendo har inte riktigt haft en mycket upptagen start på 2024, det har bara varit några få slags förstapartsspel av vilka inte många av dem verkligen har stått ut som um, som typ av du vet typ av försäljningstitaner. Vi hade Mario vs Donkey Kong som är en miljonförsäljare men du tittar aldrig på det och förväntar sig att det ska bli en storsäljare och det var också i februari. Prinsessan Peach Showdown är förmodligen den som kommer att sälja bäst om någon av dem kommer att sälja men återigen var det mars och sedan dess har det egentligen inte funnits någon annan typ av stor Nintendo exklusiv så att inte se Nintendo på den här listan är både lite förvånande på grund av det faktum att vi vanligtvis se en Mario Kart på den listan men det är inte heller exakt massivt överraskande. Den andra saken som är ganska förvånande tycker jag är Minecraft. Minecraft är vanligtvis en stapelvara på dessa listor också och Minecraft är vanligtvis en stapelvara på dessa listor också och det är inte här så um om det är igen det finns någon form av inte um Microsoft eller Mojang inte dela slags digital försäljningsdata för spel Jag är inte så säker men hur som helst är det att ta från det att um Fallout 4 har slagit ut många andra riktigt etablerade och massiva spel under hela april månad 2024 och blev det bäst säljande spelet i Storbritannien. Du vet, ja, det kommer alltid att finnas den där asterisken med de spel som vi nämnde då, men att slå ut saker som EA Sports FC 24, den och massivt populära Helldivers 2, Call of Duty Modern Warfare 3, Grand Theft Auto 5 som ja, det är ett spel som är äldre än Fallout 4 men vi vet alla hur populärt Grand Theft Auto är och sedan saker som Hogwarts Legacy och Red Dead Redemption 2 också. Med tanke på Hogwarts Legacy är riktigt stort i Storbritannien eftersom vi är väldigt många potterhuvuden i Storbritannien med det som är en slags en brittisk um skapad slags franchise uh så ja mycket imponerande för Fallout. Det är också riktigt imponerande att Fallout New Vegas och Fallout 76 kom på 8:e och 9:e plats som och att Fallout 3 nästan toppade nästan kom in på topp 10 också men föll bakom WW2K24 som uh var ett helt nytt spel ganska mycket vid den tidpunkten så ja mycket intressant statistik."

"Um Jag kan inte föreställa mig att vi kommer att se många av dessa Fallout-spel visas på maj-listan när det kommer ut i du vet en månads tid eller så men uh du vet du vet aldrig du vet aldrig kanske något vilt kommer att hända och vi kommer att se ett annat Fallout-spel som gör snittet på uh the Maj lista men jag skulle tvivla på det personligen uh men ja det här är tiden vi har dagens avsnitt av GRTV News. Jag kommer tillbaka nu imorgon bitti för nästa så håll ögonen öppna för det och annars hoppas jag att ni njuter av er måndag och ja vi ses på andra sidan. Ta hand om er allihop."

GRTV News

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler